Ανακαοίνωση-καταγγελία απέναντι στους φασίστες και την δράση τους στον χώρο της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

 

Tην Κυριακή 15-04-19 πραγματοποιήθηκαν στην Ιατρική Σχολή οι εκλογές ΕΦΕΚ Αθήνας για το 2019. Όπως κάθε χρόνο μας “επισκέφθηκαν” και λέρωσαν τον χώρο και τα αμφιθέατρα μας με φασιστικά συνθήματα μέλη της κυπριακής εθνικιστικής φασιστικής παράταξης ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ. Μετά το τέλος της καταμέτρησης το αμφιθέατρο ΝΑΒΟ και ο προαύλιος χώρος μετατράπηκαν σε χώρους για ενός τύπου φασιστικής φιέστας με καπνογόνα ,σημαίες με σύμβολα και μαυροντυμένους, που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από συγκεντρώσεις γνωστών ναζιστικών ομάδων σαν τη Χρυσή Αυγή. Να μην ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη ομάδα πέρσυ κατέστρεψε υλικό παρέμβασης πολιτικών δυνάμεων της σχολής μας και το 2012 έσπασε συνέλευση των φοιτητών με την απειλή λοστού... Αποτελεί πρόκληση για κάθε αριστερό αγωνιστή και προοδευτικό φοιτητή η παρουσία τους στον χώρο της σχολής μας.

 

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για το μακρύ χέρι αυτού του συστήματος, τους φασίστες. Είναι εκείνοι που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, τον Πετρίτ Ζιφλέ και τον Λουκμάν Σαχζάτ. Εκείνοι που είναι γνωστοί για την ρατσιστική τους ρητορεία που προσπαθεί να σταλάξει μίσος ενάντια σε μετανάστες, αλλοδαπούς, ανθρώπους με άλλες απόψεις, άτομα με αναπηρία. Εκείνοι που εχθρεύονται κάθε δημιουργία, εκείνοι που αποτελούν τα πιο πρόθυμα σκυλιά των αφεντικών απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό, αυτοί που χτυπούν απεργούς,συνδικαλιστές και φοιτητές σε άριστη πάντα συνεργασία με την αστυνομία και το κράτος. Αυτοί, που όσο σκληροί είναι απέναντι σε μετανάστες, άλλο τόσο υποταγμένοι είναι στους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θυμίζοντάς τους ανά πάσα στιγμή, ότι είναι σύμμαχα στρώματα.

Κατάπτυστη θεωρούμε και την στάση της Νέας Προοπτικής που κάνει κομπρεμί στον εν λόγω χώρο. Θυμόμαστε πέρσυ κατά την διάρκεια της συγγραφής του εκλογικού κανονισμού των δικών μας φοιτητικών εκλογών (ο οποίος αναφέρει ρητά πως μέλη φασιστικών-εθνικιστικών οργανώσεων δεν μπορούν να αποτελούν μέλη του ΣΦΙΑ), τα τηλέφωνα της τελευταίας στιγμής για να ελέγξουν ποιος από το ψηφοδέλτιο τους είναι μέλος αυτής της ομάδας. Το ότι στα σπλάχνα της Νέας Προοπτικής συντηρούνται και βρίσκουν πάτημα φασιστικές φωνές είναι γεγονός. Αυτό άλλωστε φρόντισε να μας το θυμίσει και σήμερα, όταν φοιτητής προσκείμενος προς αυτή τη δύναμη κατέληξε να τραμπουκίζει και να χειροδικεί σε βάρος μέλους του Δ.Σ. του ΣΦΙΑ.

Οι κοινές απόψεις των δύο χώρων φαίνονται εκτός των άλλων και στην συνθηματολογία ‘’ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΝΩΣΙΣ’’. Για να είμαστε ξεκάθαροι, θεωρούμε το σύνθημα ‘’Η Κύπρος είναι ελληνική’’ επικίνδυνο πρώτα και κύρια για τον ίδιο τον λαό της Κύπρου. Εν μέσω όξυνσης ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, αναζωπυρώνονται οι εθνικισμοί και οι αλυτρωτισμοί στους κόλπους των λαών της Κύπρου με αποτέλεσμα αυτοί και κυρίως η νεολαία να γίνουν θύματα ενός πολέμου που θα είναι προς το συμφέρον των αμερικανοΝΑΤΟϊκών, αυτών που θα εκμεταλλευτούν τις ΑΟΖ και τα “θαλάσσια οικόπεδα”.

Εναντιωνόμαστε στις πιο μαύρες και αντιδραστικές απόψεις που προσπαθούν να βρουν ζωτικό χώρο στην σχολή μας. Καταγγέλουμε απερίφραστα τον φασισμό , το σύστημα που τον γεννά, αλλά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που όσο προοδευτική και να αυτοπροσδιορίζεται, αυτή είναι που ξεπλένει φασίστες και καθυστερεί τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Για εμας ο δρομος της νεολαιας και του λαου ειναι ειναι η παλη εναντια στον ιμπεριαλισμο και τους ντοπιους υποτακτικους του, οπως εκανε η νεολαια στα βουνα και τις πολεις τη δεκαετια του 1940, οπως εκανε η νεολαια στο Πολυτεχνειο Καλούμε τους συμφοιτητές μας μέσω της συμμετοχής τους στα συλλογικά μας όργανα πάλης να περιφρουρήσουμε στην πράξη το Άσυλο και τον χώρο της σχολής μας.


• ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
• ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΜΑΖΙΚΗ
• ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΕΣ ΛΑΙΚΟΙ