ΞΑΝΘΗ | Πανεκπαιδευτική διαδήλωση το Σάββατο 13/4 στις 12:30 στην Κεντρική Πλατεία

Τρείς μήνες τώρα, οι φοιτητές δίνουμε έναν μεγαλειώδη αγώνα! Το φοιτητικό κίνημα που ξέσπασε ενάντιαστην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενάντια στα δίδακτρα στις σχολές μας, στην κατάργηση τηςδωρεάν σίτισης-στέγασης που ξεκάθαρα θα φέρει ο νόμος Πιερρακάκη, το κίνημα που παλεύει γιαδημόσια και δωρεάν παιδεία, είναι πραγματικά μεγαλειώδες.

Μετά από δεκάδες χρόνια είδαμε για περίπου 10 συνεχόμενες εβδομάδες, Γενικές Συνελεύσεις εκατοντάδων (ή ακόμα και χιλιάδων) από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τα Χανιά, στις οποίες οι φοιτητικοί σύλλογοι κατά συντριπτική πλειοψηφία παίρναν αποφάσεις αγώνα, κόντρα στους εκβιασμούς για χαμένα εξάμηνα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και των πρυτάνεων, αψηφώντας την καταστολή της κυβέρνησης και τη λάσπη των μέσων της για "μειοψηφίες" που καταρρίπτονταν πανεύκολα από τα κατάμεστα αμφιθέατρα.

Είδαμε 2 τεράστιες πανελλαδικές πορείες στις 8 Φεβρουαρίου και 8 Μαρτίου με σχεδόν 30.000 φοιτητές από όλη τη χώρα να κατακλύζουν το κέντρο της Αθήνας. Μπορεί ο νόμος να ψηφίστηκε, αλλά οι φοιτητές και συνολικά η νεολαία έδειξαν ότι "το γυαλί ράγισε", ότι θα συνεχίσουν να παλεύουν ώστε η παιδεία να μη γίνει προνόμιο για λίγους και εκλεκτούς.

Κόντρα στη κυρίαρχη πολιτική έχουμε καταφέρει εδώ και μήνες να σπάσουμε την σιγή που έχουν επιβάλει. Οι σχολές μετατράπηκαν σε χώρους αμφισβήτησης μέσα από τις ζωντανές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων. Οι καταλήψεις και οι διαδηλώσεις σε ολόκληρη την χώρα τσάκισαν την τρομοκρατία των πειθαρχικών, των εισαγγελικών παρεμβάσεων, της αστυνομικής βίας και της τηλε καταστολής. Με την εμπειρία των τελευταίων κινητοποιήσεων μπορούμε και πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι την ΝΙΚΗ. Μέχρι την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του νόμου Πιερρακάκη!

Στην νέα φάση που διαμορφώνεται ,μετά και από την ψήφιση του νομοσχεδίου που φέρνει ιδιωτικά
πανεπιστήμια, δίδακτρα και ταξικούς φραγμούς σε όλες τις σχολές, ο αγώνας μας πρέπει να οξυνθεί. Οι μάζες των φοιτητών πρέπει άμεσα να ξεπεράσουν την ηττοπάθεια, τις λογικές των αστικών και συνταγματικών αυταπατών και να μπουν αποφασιστικά σε νέο γύρο γενικών συνελεύσεων-διαδηλώσεων-καταλήψεων.

  • Ανατροπή του νόμου Πιερρακάκη - Όχι στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων
  • Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16
  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο – Έξω η αστυνομία από τις σχολές μας
  • Δημόσια, δωρεάν παιδεία για όλους και όλες