ΑΘΗΝΑ | Αρχιτεκτονική ΕΜΠ : κανένα τηλεμαθημα στην απεργία!

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ανακοίνωση καθηγητή της αρχιτεκτονικής ΕΜΠ για διεξαγωγή διαδικτυακών μαθημάτων την ημέρα της απεργίας.

Ενώ το πρόγραμμα της σχολής δεν θα διεξαχθεί λόγω δυσκολιών μετακίνησης των φοιτητών με ανακοίνωση της διοίκησης, βλέπουμε καθηγητές να επαναφέρουν ξανά  την τηλεκπαίδευση ως μέσο καταστολής των αγώνων μας. Η χρησιμότητά της για την υπονόμευση των κινητοποιήσεων μας έγινε ξεκάθαρη το προηγούμενο διάστημα, με την επιστράτευση των τηλε-εξετάσεων εν μέσω των φοιτητικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο Πιερρακάκη. Γνωρίζουμε πολύ καλά τους τρόπους με τους οποίους μας πλήττει η τηλε-εκπαίδευση και αυτοί δεν περιορίζονται στους ταξικούς φραγμούς που έρχονται μαζί της και που αποκλείουν φοιτητές από πιο φτωχά και λαϊκά στρώματα. Δρα κατασταλτικά και εκβιαστικά σε βάρος των συλλογικών μας αποφάσεων και  κινητοποιήσεων , εκφυλίζει και υπονομεύει τις συλλογικές μας διαδικασίες.
Επιβεβαιώνεται επίσης για ακόμα μια φορά ο ρόλος του  μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου στα πανεπιστήμια και το ασυμβίβαστο των συμφερόντων του με αυτά των φοιτητών. Επικαλέστηκαν την γνωστή “καραμέλα”, πώς με στόχο την εύρυθμη ακαδημαϊκή λειτουργία αξιοποιούν το μέσο της τηλεκπαίδευσης, προκειμένου να μην χαθεί κανένα μάθημα, παρουσιαζόντας το ως χάρη στους φοιτητές. 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το στρώμα  κάνει ότι μπορει για να αποτρέψει τους φοιτητές από το να μαζικοποιήσουν τις συλλογικές τους διαδικασίες και στην προκειμένη περίπτωση να κατέβουν στον δρόμο να διαδηλώσουν  πλάι στους εργαζόμενους. Όπως έκανε και εν μέσω καταλήψεων έτσι και τώρα υπονομεύει ακόμα και την απεργιακή κινητοποίηση προγραμματίζοντας μαθήματα την ίδια ώρα με τις καλεσμένες συγκεντρώσεις. Οι “φαντασιώσεις” για ενιαία ακαδημαϊκή κοινότητα που προβάλουν τόσο τα ΕΑΑΚ όσο και η ΠΚΣ , που παρουσίαζαν τους καθηγητές ως μπροστάρηδες στον αγώνα ενάντια στο νόμο Πιερρακάκη, δεν είναι παρά αυταπάτες για το μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο. Οι φοιτητές πρέπει να σταθούμε στα δικά μας πόδια και να αναζητήσουμε τους πραγματικούς μας συμμάχους.
Αυτήν την στιγμή η θέση μας βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους που παλεύουν για αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς όρους δουλειάς, συλλογικές συμβάσεις, δικαίωμα στον συνδικαλισμό και την απεργία . Για δικαιώματα που μας αφορούν πολλούς από εμάς άμεσα αφού ήδη εργαζόμαστε, αλλά σίγουρα όλους στο μέλλον. 
Πρέπει όλοι μαζί να εναντιωθούμε στον κοινό παρονομαστή της αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει δικαιώματα , ενισχύοντας και στηρίζοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 17/4 στις 11:00 στα προπύλαια!