Καταγγελία για την βίαια επίθεση σε συμφοιτητή μας στο ΑΠΘ

Την Τρίτη 4/6, φοιτητές από τους συλλόγους Φιλολογίας , Φιλοσοφίας/Παιδαγωγικής και Νομικής σε διαμαρτυρία τους στην Πρυτανεία βρέθηκαν αντιμέτωποι με μπράβους , βρισιές και τραμπουκισμούς από μέρους των Πρυτανικών Αρχών σε ένα βάρβαρο και αντιδραστικό κλίμα , μέχρι που ένας καθηγητής ως γνήσιος εκφραστής της πολιτικής του συστήματος, της τρομοκρατίας και της φασιστικοποίησης γρονθοκόπησε έναν  συμφοιτητή μας .

Όλα αυτά αποτελούν κομμάτι μιας συνολικής επίθεσης του συστήματος στις δημοκρατικές ελευθερίες  , στα πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των φοιτητών , καθώς και της λυσσαλέας επίθεσης ενάντια στο λαικό άσυλο . Καθηγητές και πρυτάνεις αποτελούν τον φορέα υλοποίησης της πολιτικής του συστήματος μέσα στις σχολές μας  , όντας υπεύθυνοι για να περάσουν ένα σύνολο αντιδραστικών νόμων και διατάξεων όπως ο ν.πλαίσιο και ν.Γαβρόγλου ,  η διάλυση των πτυχίων μας και η επιβολή του ΠΠΔΕ στις καθηγητικές σχολές , η απόπειρα επιβολής αντίτιμου στη λέσχη και άλλα . Έτσι αποτελούν κομμάτι αυτής της πολιτικής με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά της φίμωσης κάθε φωνής αντίστασης ,της τρομοκρατίας , της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής βρίσκοντας πάτημα στη φάση που το λαικό κίνημα και οι φοιτητικοί σύλλογοι βρίσκονται σε αποσυγκρότηση .

Καταγγέλλουμε απερίγραπτα το γεγονός αυτό , όπως κάθε προοδευτική φωνή οφείλει να καταγγέλλει τέτοιες τραμπούκικες και φασίζουσες συμπεριφορές .