Μας ζητούν να συνυπογράψουμε τη διάλυση των δικαιωμάτων μας!

Να τους γυρίσουμε την πλάτη!

 (Φιλοσοφική ΕΚΠΑ)

Στις 27/11 στάλθηκε πρόσκληση προς τους φοιτητές της Φιλοσοφικής, να ανακοινώσουν τους «εκπροσώπους» τους που θα συμμετάσχουν στα όργανα συνδιοίκησης. Είναι ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποια χρησιμότητα έχει αυτός ο θεσμός και ποιανού τα συμφέροντα εξυπηρετεί. Να πούμε πρώτα από όλα πως τα όργανασυνδιοίκησης βάζουν τους φοιτητές στη λογική του κοινωνικού διαλόγου με τουςπρυτάνεις και το καθηγητικό κατεστημένο(με την επίπλαστη συμμετοχή τους σεδιάφορακρατικάόργανα, όπωςτη σύγκλητο, τα τμήματα καθηγητών και το πρυτανικό συμβούλιο) θέλοντας να τους δώσουν την εντύπωση, πως ο λόγος τους θα μετράει και πως από κοινού με του παράγοντες του συστήματος -που περνάνε την επίθεση- μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα που μας αφορούν.

Βέβαια είναι φανερό πως ο λόγος που έχει στηθεί αυτός ο θεσμός ιστορικά και που επαναφέρεται με τον Νομό Γαβρόγλου δεν είναι κανένας άλλος από μια προσπάθεια του συστήματος να υπομονεύσει με ανώδυνο τρόπο τους αγώνες των φοιτητών, απομακρύνοντάς τους από τα πραγματικά συλλογικά τους όργανα. Παράλληλα, με τη «συμμετοχή» των φοιτητών στη συνδιοίκησηκαταφέρνει να κάνει συνένοχο το φοιτητικό κίνημα στην επίθεση στα δικαιώματα του. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να τρέφουμε καμιά αυταπάτη για αυτά τα κρατικά όργανα, τα οποία είναι αντιπαραθετικάμε τα συμφέροντα μας!

Το σχήμα μας παρεμβαίνει καθημερινά στις σχολές και στους συλλόγους προς μια κατεύθυνση ανάπτυξης αντιστάσεων, ισχυροποίησης των συλλογικών μας οργάνων και διαδικασιών, ισχυροποίησης της αντιιμπεριαλιστικής αντικαπιταλιστικής αντιδιαχειριστικης αντίληψης στο κίνημα. Η κίνηση μας είναι πολιτικά και οικονομικά ανεξάρτητη από οποιοδήποτε κρατικό μηχανισμό. Βασιζόμαστε αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις και στην στήριξη του κόσμου. 

Η οικονομική ενίσχυση από τον κόσμο κι τους συμφοιτητές μας είναι απαραίτητη ώστε να συνεχίσουμε στη δύσκολη εποχή που ζούμε να παρεμβαίνουμε και να προωθούμε την κατεύθυνση της αντίστασης και του αγώνα!

Οικονομική ενίσχυση: 2€

Όλοι στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου!

Kάτω η νέα αντιλαϊκή επίθεση!

Οι συζητήσεις κυβέρνησης και ιμπεριαλιστών για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης «καρποφόρησαν».Μπροστά στην εφαρμογή των αντιλαϊκών «προαπαιτούμενων», ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας καλούν να συμμεριστούμε το «successstory» τους, τη στιγμή που υποθηκεύουν τη χώρα και καταργούν δικαιώματά μας. Μας λένε να είμαστε ευχαριστημένοι και «φρόνιμοι» (μη στραβώσει η δουλειά!) που η ελληνική αστική τάξη και τα αφεντικά της, οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ-ΕΕ, συμφώνησαν στο πρόγραμμα της επίθεσης ενάντια στις κατακτήσεις μας.

Μέσα από το «κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης κυβέρνηση και ιμπεριαλιστές:

·         Φέρνουν νέες αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις, απαιτώνταςγια να μπορεί να κηρυχτεί μια απεργία, πλειοψηφία της τάξης του 50% +1 των ταμειακώς εντάξει με τις εισφορές τους μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων.Την εν λόγω ρύθμιση πήγε να περάσει κλέφτικα η κυβέρνηση με την  πρόσφατη τροπολογία Αχτσιόγλου, όμως  τη φρέναραν προσωρινά οι αντιδράσεις του κόσμου! Να μην έχουμε καμία αυταπάτη ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει ξανά να εφαρμόσει αυτό το «προαπαιτούμενο». Η επίθεση κεφαλαίου & ιμπεριαλιστών δεν έχει πάτο ούτε τα πιο στοιχειώδη βιοτικά δικαιώματα. Και προκειμένου να συνεχιστεί, πρέπει να ξεπαστρέψει τα εμπόδια που της θέτουν οι αγώνες, οι απεργίες, η συλλογική οργάνωση και δράση.

Μόνο η οργή των λαών θα δώσειτέλος στα σχέδια των ιμπεριαλιστών!

Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη!

       Απόλυτα δικαιολογημένη είναι η οργή που έχει προκαλέσει στους λαούς της γύρω περιοχής η προκλητική απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ. Για άλλη μια φορά ο πολύπαθος παλαιστινιακός λαός μπλέκεται στα φονικά σχέδια του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και στις διευκολύνσεις που θέλει να παρέχει στο μαντρόσκυλό του, το Ισραήλ, αφού είναι γνωστό ότι η Ιερουσαλήμ αποτελεί την ιστορική πρωτεύουσα της Παλαιστίνης. Είναι ακόμα μια επιθετική και τυχοδιωκτική κίνηση από μεριάς του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού που θέλει να πιέσει και να φέρει στα μέτρα του και στα σχέδιά του (για την περιοχή) την Παλαιστινιακή ηγεσία (ιδιαίτερα μετά από την συμφωνία Φατάχ-Χαμάς). Δεν είναι τυχαίο ότι οι ΗΠΑ απαίτησαν τον αφοπλισμό της Χαμάς και την αναγνώριση από μεριάς τους του κράτους του Ισραήλ σαν όρο για την συμμετοχή τους στην Παλαιστινιακή αρχή.

      Είναι επίσης γεγονός ότι η συγκυρία είναι «κατάλληλη» από μεριάς των ΗΠΑ. Γιατί παράλληλα το πολεμικό μέτωπο της Συρίας παραμένει ανοιχτό έχοντας πάρει ξεκάθαρα χαρακτηριστικά κεντρικής αντιπαράθεσης με τον βασικό τους ανταγωνιστή, τον Ρώσικο ιμπεριαλισμό. Γιατί θέλουν να στριμώξουν ακόμα περισσότερο την Τουρκία και τον Ερντογάν και τις περιφερειακές τους βλέψεις και να δείξουν ποιος κάνει πραγματικά κουμάντο στην περιοχή. Γιατί, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, πρόκειται για μια τυχοδιωκτική κίνηση -στην προσπάθεια του να ξεπεράσει τα εσωτερικά του αδιέξοδα- που θέλει να δυναμιτίσει και την σχέση του με το Ιράν, και να δημιουργήσει ένα νέο μέτωπο.  Η ήδη φλεγόμενη περιοχή της Μέσης Ανατολής, η ματωμένη επί χρόνια από τις πολεμικές επεμβάσεις όλως των ιμπεριαλιστών (Αμερικάνων, Ευρωπαίων και Ρώσων), δυναμιτίζεται ξανά με το πιο πιθανό σενάριο το άνοιγμα ενός νέου κύκλου αίματος που θα το πληρώσουν όλοι οι λαοί της περιοχής.

Στις 19 Δεκέμβρη, 12 φοιτητές του συλλόγου του φυσικού στο Ηράκλειο σέρνονται στα δικαστήρια για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις ενάντια στον τότε νόμο πλαίσιο Διαμαντοπούλου το 2011. Το περιστατικό δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο περιστατικό πολιτικών διώξεων σε βάρος αγωνιστών. Αποτελεί και αυτό με τη σειρά του ακόμα ένα σημείο στην υλοποιούμενη και ξεκάθαρα εντεινόμενη πολιτική της φασιστικοποίησης και καταστολής των λαϊκών αγώνων τον καιρό που προωθείται η καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας σε σπουδές-δουλειά με ανθρώπινους όρους-στην ίδια τη ζωή. Συμβαίνει την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να συνεχίσει την προηγούμενη αντιλαϊκή πολιτική αμφισβητώντας την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση με την ψήφιση του νόμου Γαβρόγλου, ενώ παράλληλα στα εργασιακά περνάει τροπολογίες που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, και ξεπλένει τους εργοδότες από τις ευθύνες τους για τα εργατικά ατυχήματα που συνεχώς αυξάνονται. Απέναντι σε αυτό το σύστημα που σπεύδει να τρομοκρατήσει και να καταστείλει όποιον εξεγείρεται, διώκονται 11 φοιτητές στην Ξάνθη, η Ηριάννα βρίσκεται φυλακισμένη, και αγωνιστές από την Τουρκία δικάζονται στην καρδιά της Ευρώπης για τις κομμουνιστικές τους ιδέες. Η Ελληνική αστική τάξη, πιστή στις υπηρεσίες της Ε.Ε. και του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού δίνει χώρο για την αναβάθμιση των βάσεων στη Σούδα, ενώ παράλληλα η συζήτηση για την επέκταση τους και στο Καστέλι Ηρακλείου παραμένει ανοιχτή, βάζοντας τους λαούς σε κίνδυνο για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.