Όλοι μάθαμε για τις επιθέσεις το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι με 150 νεκρούς. Την ευθύνη φαίνεται να ανέλαβε το ISIS. Ο θυμός και η οργή του κόσμου είναι αναμενόμενος και εκφράστηκε σε μεγάλη κλίμακα. Οι δηλώσεις βέβαια συμπαράστασης στους συγγενείς των θυμάτων από την Γαλλική κυβέρνηση είναι τουλάχιστον υποκριτικές. Δεν πιστεύουμε καθόλου στα κροκοδείλια δάκρυα τους για το χαμό της ανθρώπινης ζωής, γιατί είναι οι ίδιοι που κάθε μέρα, μαζί με Αμερικάνους και Ρώσους ιμπεριαλιστές βομβαρδίζουν τη Συρία σκορπώντας το θάνατο σε χιλιάδες κόσμου. Μάλιστα ξεχνάν να αναφέρουν ότι και αυτοί οι ίδιοι χρηματοδοτούσαν το ISIS, ένα σκοταδιστικό, φασιστικό, αντιδραστικό μόρφωμα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους στη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ξημερώματα 12ης Νοέμβρη, ημέρα Πανελλαδικής απεργίας, πραγματοποιήθηκαν αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντάλματος από τις ιταλικές αρχές με αφορμή την προσαγωγή των συλληφθέντων μια μέρα μετά την διαδήλωση της 1ης Μάη στο Μιλάνο, στην οποία συμμετείχαν. Τους έχουν απαγγελθεί ορισμένες κατηγορίες γύρω από την συμμετοχή τους στη διαδήλωση και ζητούν την έκδοση τους στις ιταλικές αρχές.

Αυτή η ακραία καταστολή που εκφράζεται μέσα από την εφαρμογή του ευρωεντάλματος σύλληψης έχει αρχίσει να γίνεται πλέον πολιτική του συστήματος απέναντι σε αγωνιστές. Εφαρμόστηκε πολλές φορές για τη δίωξη Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο με την κατηγορία ότι αυτοί ήταν μέλη αγωνιστικών οργανώσεων! Η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής που με συστηματικό τρόπο προωθείται στο πλαίσιο της άγριας ιμπεριαλιστικής-καπιταλιστικής επίθεσης στην εργατική τάξη και τους λαούς βρίσκει πεδίο εφαρμογής μέσω του αντιδραστικού ευρωεντάλματος. Εφαρμόζεται αυτή τη φορά σε βάρος και συμφοιτητών μας. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος συνεργάζεται με άλλα αστικά κράτη για την έκδοση οποιουδήποτε αμφισβητεί αυτό το σάπιο σύστημα.

Κατά τις 5:30 το πρωί της 15ης Νοέμβρη, μέλη οργανώσεων και συλλογικοτήτων είχαν μόλις συγκεντρωθεί έξω από την είσοδο του κάτω Πολυτεχνείου, για να προετοιμάσουν τα υλικά και τις δράσεις τους ενόψει της επετείου της εξέγερσης του ‘73. Την ώρα εκείνη, 40 περίπου άτομα επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους με λοστούς, μπουκάλια, πέτρες και άλλα αντικείμενα, εκτοξεύοντας παράλληλα ένα σωρό απειλές για το φετινό τριήμερο, όπου το «Πολυτεχνείο δε θα φέρει την κόκκινη αλλά τη μαύρη σημαία», καθώς και για την αντιιμπεριαλιστική πορεία της Τρίτης. Αποτέλεσμα της δολοφονικής αυτής επίθεσης ήταν ο τραυματισμός πολλών αγωνιστών και η μεταφορά αρκετών στο νοσοκομείο, ακόμα και με ανοιγμένα κεφάλια. Ανάμεσά τους ήταν και πολλά μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων. Παρόλα αυτά, στη συνέχεια, οι δυνάμεις συγκροτήθηκαν για να κατοχυρώσουν την παρέμβασή τους στο Πολυτεχνείο.

Πάνω από 150 αθώοι άνθρωποι σφαγιάστηκαν στους δρόμους. Κάθε απλός, λαϊκός άνθρωπος στην γη, ανατρίχιασε και οργίστηκε με την σφαγή. Γιατί σεβόμαστε την ζωή και απεχθανόμαστε τον θάνατο. Πλάι όμως σε εμάς, «λυπήθηκαν» και «οργίστηκαν» αυτοί που δεν έχουν κανένα σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή.

Σηκώθηκαν οι πρωτεργάτες του μεσαίωνα και κάνουν κηρύγματα πολιτισμού. Σηκώθηκαν οι φονιάδες με τα χέρια βουτηγμένα στα αίματα και μας λένε πόσο λυπούνται. Σηκώθηκαν οι μεγαλύτεροι εγκληματίες που έχουν σκορπίσει το μαύρο σύννεφο του πολέμου στον πλανήτη και μιλούν για ειρήνη! Ω, κύριοι, εσείς δικαιούστε να μιλάτε για ειρήνη, όσο μια τσατσά δικαιούται να αγορεύσει σε αίθουσα παρθένων για την ηθική και την αρετή!

Ας θυμίσουμε λοιπόν, στις «μωρές παρθένες» τις Ευρώπης, μερικά εγκλήματα.