Προβολή της ταινίας: «Οι παρτιζάνοι των Αθηνών» και συζήτηση με τους σκηνοθέτες στο πλαίσιο του 19ου Camping Αγωνιστικών Κινήσεων & Μαθητικής Αντίστασης (Camping Argolic Strand, Πλάκα Δρεπάνου, Ναύπλιο) την Τετάρτη 25/7 στις 21:00.

Θα μιλήσουν οι σκηνοθέτες Γιάννης Ξύδας και Ξενοφώντας Βαρδαρός & εκ μέρους των Αγωνιστικών Κινήσεων ο Μανώλης Γεμιστός.

Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία έτσι ώστε να γεμίσουμε τις «πολιτικές» και -όχι μόνο- «μπαταρίες» ενόψει των δύσκολων συνθηκών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με βάση την επίθεση του συστήματος ενάντια στον λαό και την νεολαία.

ΔΕΘ 2018: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Σε μια περίοδο όπου ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός πρωτοστατεί στην πολεμική διαδικασία για το ξαναμοίρασμα του κόσμου, κομματιάζοντας χώρες με τις επεμβάσεις του στην Μ. Ανατολή και όχι μόνο, η επιλογή της διοίκησης της ΔΕΘ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αναγορεύσουν τις ΗΠΑ σε «τιμώμενη χώρα» αποτελεί πρόκληση στα αντιπολεμικά, αντιιμπεριαλιστικά μας αισθήματα. Σε όλο το φλεγόμενο τόξο των επεμβάσεων και των πολεμικών κινδύνων που αναμοχλεύει από τα Βαλκάνια μέχρι τη Μέση Ανατολή και αγκαλιάζει την Ελλάδα, οι ΗΠΑ έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο εμπρηστή στον ανταγωνισμό τους με το ρώσικο ιμπεριαλισμό. Έναν ρόλο που οι λαοί της πρώην Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας, της Ουκρανίας, και τόσοι άλλοι, έχουν πληρώσει με το αίμα τους. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι Αμερικάνοι δεν είναι προστάτες μας, όπως διατυμπανίζει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο πρωθυπουργός.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Τετάρτη 13/6 στο ΑΠΘ συγκροτήθηκε "Πρωτοβουλία Συλλογικοτήτων και φοιτητών ενόψει της ΔΕΘ 2018"

 

Στην κοινή συνάντηση συμμετείχαν οι συλλογικότητες: Αγωνιστικές Κινήσεις, ΑΡΕΝ, ΑΡΔΙΝ, ΑΡΑΝ, ΑΡΑΣ, και νΚΑ. Η συζήτηση αφορούσε τη ΔΕΘ 2018, στην οποία “τιμώμενη χώρα” θα είναι οι ΗΠΑ, και την αναγκαιότητα παρέμβασης για το ζήτημα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Κείμενο των Αγωνιστικών Κινήσεων στους Πολιτικούς Μηχανικούς του ΔΠΘ, με αφορμή την παρακάτω διαφάνεια.


Και ενώ διαβάζαμε για την Κυκλοφοριακή Τεχνική, ο Προφυλλίδης αποφάσισε να μας "διασκεδάσει" με μια διαφάνεια δώρο, που μόνο χιουμοριστική δεν ήταν. Η εν λόγω διαφάνεια περιέχει τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, που συμπληρώνουν μια ιστορία με έναν τύπο που θέλει να "ρίξει" μια κοπέλα, περιγράφοντας με αισχρότητα και τη διαδικασία(!), καθώς και την κατρακύλα της ζωής του, μετά την απόκτηση παιδιού και γυναίκας.

Δεν σοκαριζόμαστε τόσο, εφόσον τα κοινωνικά πρότυπα που προωθούνται καθημερινά,  δείχνουν τη χυδαιότητα με την οποία θέλουν να αντιμετωπίζουμε τις κοινωνικές μας σχέσεις. Τέτοια πρότυπα παρουσιάζουν τον άντρα-κυνηγό που πρέπει να "ρίχνει" κοπέλες συστηματικά για να είναι κοινωνικά αποδεκτός, αντιμετωπίζοντας τη γυναίκα σαν "γκόμενα" (όπως γράφεται σε αυτό που κοινοποιήθηκε). Αντίστοιχα αναπαράγουν την αντίληψη ότι ο άντρας είναι ο μόνος που μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά, επιβεβαιώνοντας το στερεότυπο που θέλει τη γυναίκα στο νοικοκυριό και στη φροντίδα των παιδιών, όπως δείχνει και το τέλος της ιστορίας.