Την Τετάρτη 10/2/2016 στο Φοιτητικό Σύλλογο Πολιτικού Νομικής (ΝΟΠΕ) οι Αγωνιστικές Κινήσεις δέχτηκαν τραμπούκικη- φασιστική επίθεση από μέλη της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ. Αφορμή για την επίθεση αποτέλεσε η απόφαση των Αγωνιστικών κινήσεων να παρέμβουν πολιτικά στον φοιτητικό σύλλογο με τραπεζάκι, το οποίο βρισκόταν μπροστά από έναν από τους πολλούς χώρους που έχει η ΔΑΠ στη σχολή (έχει αφισοκολλημένο το μεγαλύτερο μέρος της ).

Συγκεκριμένα, εντελώς απρόκλητα, τα μέλη της ΔΑΠ αντικρίζοντας το τραπεζάκι, απείλησαν ότι το ζήτημα θα λυθεί με μη πολιτικούς όρους, αλλά με τη βία. Άμεσα καλέστηκαν και μαζεύτηκαν μέλη της ΔΑΠ από άλλους συλλόγους της Αθήνας να κάνουν τους μπράβους. Η συνέχεια ήταν η εξής: οι «μπράβοι» της ΔΑΠ έσπρωχναν μαζί με το τραπεζάκι τα τρία μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων. Χρειάστηκαν 20 Δαπίτες για να απωθήσουν τρεις κοπέλες, ένιωσαν μάλλον τόσο μεγάλη «απειλή» που δεν αρκέστηκαν στο να απομακρύνουν απλά το τραπεζάκι από το συγκεκριμένο χώρο, αλλά φρόντισαν να πεταχτεί εκτός σχολής μαζί με τις συναγωνίστριες που υπερασπίζονταν πολιτικά το δικαίωμα τους να παρεμβαίνουν. Στην όλη διαδικασία μάλιστα έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των μελών του σχήματος, αφού συνέχισαν να σπρώχνουν ακόμα και στις σκάλες!

Το γλέντησε για τα καλά η κεντροδεξιά-κεντροαριστερή διανόηση, τα διαφορά δοχεία σκέψης των αγορών και οι διάφοροι παρατρεχάμενοι ενός πολιτικού συστήματος που αποποιείται των ευθυνών, ενώ μάχεται για το κοινό συμφέρον.

Ομότιμοι, επίτιμοι και επίκουροι κράχτες του νεοφιλελευθερισμού με περγαμηνές, δημοσιοσχεσίτες απολογητές του ιμπεριαλισμού και του καπιταλισμού που ασχολούνται και με τη δημοσιογραφία άρπαξαν βιαστικά τα πληκτρολόγια, καταγράφοντας τη βαρυσήμαντη άποψή τους για την Αριστερά (όπως θα ήθελαν να είναι) και για το νόημα του ενός πρώτου χρόνου «αριστερά στην εξουσία» (παρατραβάει αυτό το ανέκδοτο).

Άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών από μέλη της Λαϊκής Αντίστασης-ΑΑΣ.

Αρνούμαστε, στο όνομά μας, η διεθνής ιμπεριαλιστική κοινότητα να ορίσει και οι ντόπιοι υπηρέτες τους να βρουν ένα κονδύλι, για να χτίσουν τα hotspots, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προσφύγων.

Αρνούμαστε με όλη τη δύναμή μας να χρησιμοποιηθεί το όνομα του λαού που ζει στο Αιγαίο, και όλου του λαού μας, για να μετονομαστεί ο πόλεμος σε ειρήνη, για να μασκαρευτεί η κτηνωδία των ιμπεριαλιστών και των υπηρετών τους σε «έγνοια», «ευαισθησία» και «αναγνώριση του ανθρώπινου πόνου».

Οι σάκοι με τα άψυχα κορμιά των προσφυγόπουλων, των ανδρών και των γυναικών, δεν χωρούσαν αυτή τη φορά στο Νοσοκομείο της Σάμου.

Συμμετέχω, Συμμετέχεις, Συμμετέχει, Συμμετέχουμε, Συμμετέχετε… ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ

Στις 27/1/16 δημοσιεύτηκε ανακοίνωση του προέδρου του τμήματος ΑΦΠΓΜ προς τους φοιτητές του 4ου εξαμήνου του τμήματος, που τους καλεί στην εκλογή εκπροσώπου φοιτητών για τη συμμετοχή του στην επιτροπή που έχει συσταθεί από τη συνέλευση τμήματος των καθηγητών, για την εισαγωγή κριτηρίων στις κατευθύνσεις που επιλέγουν οι φοιτητές του τμήματος σε επόμενο εξάμηνο.

Τι πραγματικά επιδιώκεται μέσα από αυτή την πρόταση

Ουσιαστικά μας καλούν στα πλαίσια ενός “διαλόγου”, να γίνουμε συνένοχοι στην απόφαση που θέλουν να πάρουν, να νομιμοποιήσουμε αυτή τη διαδικασία με την παρουσία μας μέσω εκπροσώπων. Αποφάσεις, (π.χ. όπως η εισαγωγή κριτηρίων) που στόχο έχουν την παραπάνω εντατικοποίηση των σπουδών μας και την όξυνση των ταξικών φραγμών. Αποφάσεις που κάνουν ολοένα και πιο δύσκολο το δρόμο προς το πτυχίο.

Το υπουργείο παιδείας μπορεί να άλλαξε ηγεσία, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα ότι η τωρινή συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο της προηγούμενης. Πιο συγκεκριμένα, δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα που έχουν ξεκινήσει να γίνονται οι διαδικασίες για τις μετεγγραφές και από τις περίπου 10000 αιτήσεις λιγότερες από τις μισές έγιναν δεκτές. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η τωρινή ηγεσία του Υπ. Παιδείας ακολουθεί τα χνάρια της προηγούμενης (Μπαλτάς), που συμβούλευε τους υποψήφιους και τις οικογένειες τους να επιλέξουν σχολές της πόλης τους, αν δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στηρίξουν οι ίδιοι τις σπουδές τους σε κάποια άλλη πόλη. Την ίδια ώρα, λοιπόν, που το σύστημα έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση, όταν από την αρχή της φετινής χρονιάς συνεχίζει να χτυπιέται η δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, χιλιάδες φοιτητές βρίσκονται στον αέρα.