Σε καμπάνια υπέρ της συνδικαλιστικής έκφρασης και της αφισοκόλλησης στους τοίχους των σχολών προχωρούν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Θεσ/νίκης, σε μια προσπάθεια να απαντήσουν στις επανειλημμένες επιθετικές κινήσεις της πρυτανείας και των διοικήσεων του ΑΠΘ. Ξασπρισμένοι τοίχοι, ξηλωμένοι συνδικαλιστικοί χώροι, προειδοποιητικές περιπολίες προσωπικού που ξεκολλάει τις αφίσες, μέχρι και πλήρωση των ελεύθερων χώρων με πίνακες από την εθνική πινακοθήκη (παράδειγμα Νομικής!) ήταν η υποδοχή του φετινού Σεπτέμβρη. Κάθε χρόνο, στους τοίχους των σχολών δίνεται κανονική μάχη που διαρκεί μήνες. Και κάθε χρόνο, η αντιπαράθεση ξεκινάει με όλο και χειρότερους όρους λόγω της χρόνιας υποχώρησης του φοιτητικού κινήματος. Γι’ αυτό οι Αγωνιστικές Κινήσεις αποφάσισαν να θυμίσουν ότι «Ο Τοίχος έχει τη δική του Ιστορία». Και θα συνεχίζει να την έχει, όσο τα προβλήματα συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται και τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών να παραμένουν ανεκπλήρωτα…

*Οι προτάσεις στις παρενθέσεις είναι ενδεικτικές. Θα διαμορφώνονται για κάθε σχολή ξεχωριστά*

Η φετινή εξεταστική διαφέρει από τις προηγούμενες. Από την μία η δίκαιη επίσχεση εργασίας των απλήρωτων εργαζομένων του ΟΑΣΘ και από την άλλη το τερατώδες μονοπώλιο στις μετακινήσεις που έχει η συγκεκριμένη εταιρία στην πόλη έχουν οδηγήσει πολλούς από εμάς να πληρώνουμε 10 και 20 ευρώ σε ταξί για την μεταφορά μας την περίοδο εξεταστικής. Ποιος φταίει  για το επιπλέον βάρος που προστέθηκε στις οικογένειες μας; Καταρχάς, ΔΕΝ φταίνε οι απλοί εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ (δηλαδή οι μη-μέτοχοι) που είναι μήνες απλήρωτοι και απεργούν για να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους. Σε αυτό το σημείο να προσθέσουμε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Μπουτάρη για επιστράτευση των εργαζομένων είναι δηλώσεις που νομιμοποιούν την απλήρωτη εργασία, δηλαδή το εξωφρενικό καθεστώς που πολλοί από εμάς έχουμε αρχίσει ήδη να βιώνουμε στις περιστασιακές δουλειές μας, και ταυτόχρονα χτυπούν το συνδικαλιστικό δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν και να διεκδικούν  τα δικαιώματα τους.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 17/9 ΣΤΙΣ 18:00,

ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ&ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ(ΠΡΩΗΝ ΤΣΑΛΔΑΡΗ)

3 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από το χέρι του χρυσαυγίτη δολοφόνου Ρουπακιά. Η δολοφονία αυτή αποτέλεσε το αποκορύφωμα της φασιστικής πρακτικής του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Μια πρακτική που χαρακτηρίζεται από ξυλοδαρμούς μεταναστών, αριστερών, επιθέσεις σε αντιφασίστες και ανθρώπους οι οποίοι αντιστέκονται και διεκδικούν. Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι αποτελούν μια «αντισυστημική» δύναμη, γνωρίζουμε καλά ότι είναι η μαύρη εφεδρεία αυτού του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης. Ενισχύει την κυρίαρχη πολιτική του συστήματος, όταν προσπαθεί να χύσει το ρατσιστικό της δηλητήριο ανάμεσα στον λαό και τους πρόσφυγες, αποκρύπτοντας τους πραγματικούς υπαίτιους για τον ξεριζωμό των προσφύγων και την εξαθλίωση που βιώνει ο λαός μας, ώστε να μας έχει διασπασμένους και αδύναμους, ανήμπορους να διεκδικήσουμε από κοινού μια ζωή με δικαιώματα. Επιδιώκει έτσι, υπηρετώντας το καπιταλιστικό- ιμπεριαλιστικό σύστημα, να αποπροσανατολίσει το λαϊκό κίνημα από την ανάγκη της κοινής πάλης κόντρα στους κοινούς εχθρούς-ιμπεριαλιστές, ενάντια στον πόλεμο και την εκμετάλλευση που φέρνουν. Μάλιστα, είναι η ίδια η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής που υιοθετεί και ακολουθεί άξια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, που δίνει πάτημα στα φασιστοειδή να εξαπλώσουν τη δολοφονική τους δράση.

 

 

 

Ολοκληρώθηκε το φετινό καλοκαίρι με επιτυχία το 17ο Campingτων Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης. Αυξημένος αριθμός σε σχέση με πέρυσι συναγωνιστών και φίλων συναντήθηκε στο Παλούκι του Ν. Ηλείας, συζήτησε και προβληματίστηκε πολιτικά, διασκέδασε και οργάνωσε τις διακοπές του συλλογικά υλοποιώντας το τρίπτυχο «ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ».