Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καταγγέλλουν το φρικτό έγκλημα που έλαβε χώρα στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου την Παρασκευή 8/05, κατά τη διάρκεια έργων συντήρησης του εργοστασίου. Συνολικά έξι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 3 κατέληξαν κάτω από τους τραυματισμούς που τους προκάλεσε η πυρκαγιά. Οι υπόλοιποι τρεις συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση με σοβαρά εγκαύματα.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι εκλογές του Συλλόγου Φοιτητών ΑΣΟΕΕ «Σωτήρης Πέτρουλας», που διεξάγονταν στις 13/5/2015,  δεν ολοκληρώθηκαν, έπειτα από τραμπούκικη επίθεση από ομάδα 10-15 ατόμων. Για άλλη μια φορά κάποιοι επέλεξαν να δράσουν «εξ ονόματος του κινήματος», διαλύοντας μια διαδικασία-κεκτημένο του φοιτητικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος, θυμίζοντας πρακτικές που υιοθετούνται μονάχα από παρακρατικές δυνάμεις.

Εξαρχής τονίστηκε, διακηρυκτικά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που δρουν στην ΑΣΟΕΕ, η αναγκαιότητα να υπάρξει εκλογικό αποτέλεσμα και να συγκροτηθεί ο σύλλογος. Εν συνεχεία, υπήρξαν διάφορες διαδικασίες, μεταξύ των δυνάμεων που συμμετείχαν στις εκλογές της 13ης Μάη, ούτως ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών. Από την πρώτη στιγμή αποκαλύφθηκε σε αυτές τις διαδικασίες το ήθος και  η πραγματική διάθεση του καθενός, σχετικά με την αναγκαιότητα (ή μη) πραγματοποίησης εκλογών.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο μιας συνολικότερης επιχείρησης στην Ευρώπη οι ελληνικές αρχές προχώρησαν με βίαιο και τρομοκρατικό τρόπο στη σύλληψη 4 Τούρκων αγωνιστών σε συνέχεια των 9 σε Γερμανία, Ελβετία και Γαλλία. Οι αγωνιστές αυτοί, που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), έχουν φυλακιστεί για πολλά χρόνια απ΄ το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας, σε φυλακές σαν κι αυτή του Ντιγιαρμπακίρ, έχουν βασανιστεί και πολλοί απ΄ αυτούς έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ έχουν συμμετάσχει και σε απεργίες πείνας. Όπως και στις άλλες χώρες, έτσι και στη χώρα μας, οι 4 αγωνιστές που συνελήφθησαν δεν κατηγορούνται για συγκεκριμένες πράξεις, αλλά για την ίδια την αγωνιστική τους δράση και τα πολιτικά τους φρονήματα ως μέλη του TKP/ML (ΚΚ Τουρκίας/Μαρξιστικό-Λενινιστικό) το οποίο, όπως και όλες οι αριστερές επαναστατικές οργανώσεις στην Τουρκία, είναι «παράνομο».

Να υπερασπιστούμε αποφασιστικά τα όργανα και τις διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος κόντρα στους εκβιασμούς!

Για μια ακόμη φορά, οι φοιτητικές εκλογές της ΑΣΟΕΕ δεν ολοκληρώθηκαν. Ο λόγος είναι ότι μια ομάδα 10-15 ατόμων που αναφέρονται στο αντιεξουσιαστικό χώρο, με τραμπούκικο τρόπο και παρακρατικές μεθόδους, αποφάσισε να επιτεθεί στον χώρο όπου διεξάγονταν οι φοιτητικές εκλογές. Μάλιστα, η ενέργεια αυτή, από ότι φάνηκε, δεν ήταν μεμονωμένη, καθώς αντίστοιχες επιθέσεις έγιναν σε πολλές σχολές και σε διαφορετικές πόλεις. Είναι απορίας άξιο βέβαια πώς άτομα που αναφέρονται στον αναρχικό χώρο δείχνουν τη μαχητικότητά τους και το «αντιεκλογικό» τους μένος ενάντια σε εκλογές φοιτητικού συλλόγου, οι οποίες αφενός έχουν στόχο την συγκρότηση των οργάνων των φοιτητών, αφετέρου δεν εμπλέκονται καθόλου με τους κρατικούς μηχανισμούς. Αντίθετα, σε περιπτώσεις όπως οι βουλευτικές εκλογές, όχι μόνο δεν δείχνουν ανάλογα αντανακλαστικά αλλά πολλές φορές ψηφίζουν κανονικά σ’ αυτές.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ χαιρετίζουμε τους φοιτητές που επέλεξαν να μας στηρίξουν στις εκλογές και να ισχυροποιήσουν την κατεύθυνση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους. Βγαίνοντας από αυτήν την πολιτική μάχη ενισχυμένες για μια ακόμα χρονιά (σε απόλυτο αριθμό και ποσοστιαία), παρά τους δυσμενείς συσχετισμούς και τα κάθε λογής εμπόδια που αντιμετώπισαν, οι δυνάμεις μας θα συνεχίσουν να παλεύουν καθημερινά αυτήν την κατεύθυνση στο εσωτερικό του φοιτητικού κινήματος, συγκεντρώνοντας όλες τους τις προσπάθειες στην ανασυγκρότηση των φοιτητικών συλλόγων με αγωνιστικό προσανατολισμό. Κάνοντας κάθε στιγμή διακριτή την αντιιμπεριαλιστική, αντικαπιταλιστική και αντιδιαχειριστική γραμμή που πρεσβεύουμε και επιδιώκουμε να κάνει κτήμα του το κίνημα της νεολαίας.