Οι Αγωνιστικές Κινήσεις πήραν την πρωτοβουλία για την συνυπογραφή κειμένου από σχήματα και δυνάμεις που δρουν στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, με στόχο το κοινό κάλεσμα στην συγκέντρωση της Τρίτης 26/8 στις 16:οο στα Προπύλαια. Το κάλεσμα έβαζε ξεκάθαρη κατεύθυνση ενάντια στις διαγραφές και την συνολικότερη επίθεση στην εκπαίδευση, αλλά και την ανάγκη συγκρότησης μαζικού κινήματος με στόχο την ανατροπή της επίθεσης και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της νεολαίας στο πλευρό του λαού, έξω από λογικές «τροποποιήσεων» του νόμου.

Καμιά διαγραφή φοιτητή

Όλοι στην συγκέντρωση σήμερα Τρίτη 26/8 στις 16:00 στα προπύλαια

Με τον πιο ωμό και ξεκάθαρο τρόπο, το υπ. Παιδείας, με ανακοίνωσή του μέσα στο καλοκαίρι, διευκρίνισε ότι οι διαγραφές 180.000 φοιτητών και σπουδαστών θα γίνουν κανονικά μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Το γεγονός αυτό κάνει φανερή για ακόμα μια φορά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να τσακίσει τα εναπομείναντα δικαιώματα σε όλους τους τομείς, χωρίς καμία εξαίρεση. Μετά τα μνημόνια, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, το ξεπούλημα δημόσιου πλούτου σε ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, την καταστρατήγηση εργατικών και λαϊκών ελευθεριών, διακηρύσσεται τώρα ότι εκατοντάδες χιλιάδες νεολαίοι θα στηθούν στον τοίχο και θα πεταχτούν έξω από τις σχολές.

Το 15ο Camping Αγωνιστικών Κινήσεων και Μαθητικής Αντίστασης (30 Ιουλίου -8 Αυγούστου στη Νάξο), ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η φετινή συμμετοχή συναγωνιστών και φίλων ήταν ιδιαίτερα πλατιά, ξεπερνώντας τους 270 συμμετέχοντες, ενώ όπως κάθε  χρόνο, το πλούσιο πρόγραμμα πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, η συλλογική λειτουργία και οργάνωση του κάμπινγκ έφερε στη ζωή το τρίπτυχο "Αυτοοργάνωση-Συλλογικότητα-Αλληλεγγύη", ενώ, παράλληλα, μας ενίσχυσε πολιτικά και ιδεολογικά απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής που διανύουμε. Μεγάλο υπήρξε το φετινό εύρος θεματικών εκδηλώσεων σχετικά με: τις διεθνείς εξελίξεις, την εκπαίδευση, τις προοπτικές των κινημάτων, το φασισμό, την παρέμβαση σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και ΤΕΙ, τα ναρκωτικά και τον αθλητισμό, καθώς και ζητήματα φιλοσοφίας σε σχέση με τη μαοϊκή συμβολή στο διαλεκτικό υλισμό.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/7

12:00 Στήσιμο χώρου 

18:00 Εναρκτήρια συνέλευση και γνωριμία των ομάδων

22:00 Ψήσιμο