• Τι χρώμα έχει η εκμετάλλευση στις εποχές της βαρβαρότητας;

    Τι τέχνη χρειάζονται σήμερα οι λαϊκές μάζες, την εποχή της κρίσης του ιμπεριαλισμού-καπιταλισμού, στην εποχή κατά την οποία οι λίγοι επιτίθενται με μανία και σε παγκόσμια κλίμακα στα δικαιώματα των στη λαών στη δουλειά, στις ελευθερίες , στην ίδια τη ζωή;

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα που έκαναν την εμφάνιση τους στην εφημερίδα το “Βήμα”, επανάσταση αποτελούν οι επαφές του πανεπιστημίου με τον όμιλο του ΟΤΕ για την συνεργασία των δύο παραπάνω.

Η παραπάνω συνεργασία παρουσιάζεται από τους φορείς της ως ένα βήμα προς τον δρόμο της ανάπτυξης και του successstory που εδώ και καιρό ευαγγελίζεται η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου σαν τσιράκια του ιμπεριαλισμού. Έτσι φαίνεται από τις δηλώσεις του πρύτανη Γάτσιου όταν μιλάει για επίτευξη κοινωνικής ευημερίας και οικονομικής ανάπτυξης μέσω αυτής της συμφωνίας. Παρόμοια συμφωνία υπάρχει και με τον όμιλο της Interamerican... Άραγε από πότε η ανάπτυξη μιας εταιρείας μέσω της χρησιμοποίησης φοιτητών για να βγάλουν δική της δουλειά συμβαδίζει ή μάλλον επιφέρει την συνολική ευημερία του κοινωνικού συνόλου;

Νέος οδηγός σπουδών ή νέο εμπόδιο σπουδών;

Λίγες μέρες πριν τελειώσει η εξεταστική του Ιουνίου και οι περισσότεροι φοιτητές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στις πόλεις τους, ανακοινώθηκε ο νέος οδηγός σπουδών των “υπό συγχώνευση” τμημάτων Μαθηματικού και ΤΕΜ, που θα ισχύσει από το Σεπτέμβρη του 2014.Πρόκειται για ένα οδηγό σπουδών που έρχεται και κουμπώνει στο νέο Πανεπιστήμιο του μνημονίου που φτιάχνει η πολιτική κυβέρνησης -ΕΕ μέσα στις σχολές.

Τι καινούργιο κουστούμι μας ράψανε λοιπόν;

Αρχές του μήνα, και η εικόνα που αντικρύζει κανείς στους σταθμούς του μετρό είναι οι μεγάλες ουρές κόσμου στα εκδοτήρια εισητηρίων για να βγάλουν μηνιαία κάρτα ή εισητήριο. Ενώ την ίδια στιγμή σπέρνουν φόβο και πρόστιμα οι δεκάδες ελεκτές που μπαινοβγαίνουν στα ΜΜΜ. Τα πρόστιμα αυτά λοιπόν, η τρομοκρατία και οι ενοχές που δημιουργούνται από τα ΜΜΕ, χρησιμοποιώντας τον όρο της «λαθρεπιβίβασης», εξωθούν αρκετούς στο να πληρώνουν από το υστέρημα τους εισητήρια, ενώ πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που παρόλα αυτά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν καθόλου εισητήρια. Επειδή λοιπόν η αύξηση των τελευταίων μεγαλώνει και θα συνεχίσει να μεγαλώνει με εκθετικό βαθμό από ότι φαίνεται από δω και πέρα, με νέα μνημόνια και μέτρα που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τις τσέπες μας, η απόκλειση τους από τις αστικές συγκοινωνίες είναι το μόνο σίγουρο σενάριο. Ένα σενάριο που δημιουργεί απίστευτες δυσκολίες στην καθημερινοτητά του λαού που δε θα μπορεί να πάει στην δουλειά του, στην  σχολή του, να κάνει τις μετακινήσεις του.