ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Ανταπόκριση από τη διαδήλωση για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Πλήθος λαού και νεολαίας διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, τιμώντας έτσι τον δολοφονημένο Αλέξη Γρηγορόπουλο. Στη διαδήλωση, που ήταν καλεσμένη το Σάββατο στην Καμάρα στις 6:00μμ, συμμετείχαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Γεωπονίας και Χημικών Μηχανικών με κοινό μπλοκ, οι Αγωνιστικές Κινήσεις, το ΚΚΕ (μ-λ), η ΟΚΔΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (νΚΑ, Κομμουνιστική Απελευθέρωση), το ΣΕΚ, ο Διαρκής Αγώνας και αναρχικές συλλογικότητες. 

Ο λαός και η νεολαία κατεβαίνουν στον δρόμο με κάθε αφορμή για να εκφράσουν την οργή τους ενάντια στη φασιστικοποίηση και την πολιτική του συστήματος. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις συγκροτήσαμε στον δρόμο μαζικό μπλοκ. Ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στις κρατικές δολοφονίες και την πολιτική της κυβέρνησης, ενώ δεν έλειψαν και συνθήματα υπέρ του αγώνα των αγροτών.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη και προκλητική καθ'όλη τη διάρκεια της μέρας και ιδιαίτερα την ώρα της διαδήλωσης. Υπηρχαν παντού ασφαλίτες, η αστυνομία έκανε "προληπτικούς" ελέγχους στοιχείων σε κόσμο που προσέγγιζε την πορεία, ενώ οι κλούβες της αστυνομίας ήταν τοποθετημένες σε διάφορα σημεία της διαδρομής. 

Στο τέλος, το τμήμα της διαδήλωσης που συνέχισε μέχρι την Καμάρα, ήρθε αντιμέτωπο με αστυνομικό κλοιό που εμπόδιζε την ολοκλήρωση της διαδήλωσης σε εκείνο το σημείο. Αφού παραμείναμε για ώρα διεκδικώντας το δικαίωμά μας να ολοκληρώσουμε εκεί τη διαδήλωση και να φύγει η αστυνομία απο την Καμάρα, οι Αγωνιστικές Κινήσεις, το ΚΚΕ (μ-λ), ο Διαρκής Αγώνας και αναρχικές συλλογικότητες αποχωρήσαμε συγκροτημένα, με πορεία που έληξε στην πλατεία Μακεδονομάχων. Τέτοιες πρακτικές από πλευράς της κυβέρνησης, που θυμίζουν την απαγόρευση συναθροίσεων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, αποτελούν στοιχεία έντασης της φασιστικοποίησης και το κίνημα δεν θα τις αφήνει αναπάντητες.