ΓΙΑΝΝΕΝΑ | ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ (4/3).

Και η σημερινή φοιτητική διαδήλωση στα Γιάννενα αποδεικνύει τις αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν στην νεολαία. Διαδήλωση στην οποία παρόλο που υπήρχαν καλέσματα από όλους κανένας δεν την προπαγάνδισε πλατιά εκτός από την πρωτοβουλία φοιτητών ενάντια στον νόμο Κεραμέως και τις Αγωνιστικές Κινήσεις. Με πανό συμμετείχαν ο Φ.Σ. εστιακών της δόμπολης, ο Φ.Σ κάλων τεχνών, ο Φ.Σ εστιακών της Δουρούτης, ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η Πρωτοβουλία φοιτητών ενάντια στο νόμο Κεραμέως , η Πορεία, η ΕΑΑΚ, η ΣΣΠ, η αυτόνομη συνέλευση πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Κνε μέσω πανό συλλόγων από σφραγίδες Δ.Σ.
Ο τρόπος που μέχρι στιγμής εξελίσσονται αυτές οι κινητοποιήσεις δείχνει την κατάσταση του φοιτητικού κινήματος και τα προβλήματα που θα καλεστεί να αντιμετωπίσει και να απαντήσει στην συνέχεια. Να ξεπεράσει δηλαδή τις απόψεις που βάζουν ως προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολών (κατά βάση με γνώμονα το ότι οι φοιτητές δεν παίρνουνε την γνώση) και τα χτυπήματα που φέρνει ο νόμος ως δευτερεύοντες πλευρές (πολλές φορές και καθόλου), οι οποίες δεν βλέπουν την ανατροπή του νόμου αλλά την μη εφαρμογή του κάτω από τις πιέσεις που θα ασκήσουν στα πρυτανικά συμβούλια. Όπως επίσης και τις απόψεις που προέρχονται κατά βάση από τον Α/Α χώρο, ο οποίος όσον αφορά την επίθεση στην εκπαίδευση έχει ακριβώς την ίδια άποψη με τους από πάνω, προβάλλοντας το έξω οι παρατάξεις, τις απολιτικές διαδικασίες και την απαξίωση των συλλογικών οργάνων των φοιτητών, απόψεις οι οποίες έρχονται σε πλήρη σύμπλευση με την κυβερνητική προπαγάνδα
Απόψεις δηλαδή που δεν βλέπουν την συγκρότηση μετώπου αναμέτρησης της νεολαίας με την Κυβέρνηση και το σύστημα, αλλά μένουν σε συμβολικές κινήσεις και εικονικές κινητοποιήσεις (χαρακτηριστικό παράδειγμα σε κάθε διαδήλωση στην πόλη είναι ο αγώνας δρόμου που κάνουν τα διάφορα πανό – ταμπέλες με διαδοχικές προσπεράσεις το ένα στο άλλο για το ποιο θα βρεθεί μπροστά για την φωτογραφία)
Ο αγώνας για την ανατροπή του νόμου πρέπει να δυναμώσει και να μαζικοποιηθεί. Ο αγώνας αυτός δεν θα είναι αγώνας μιας ριξιάς. Το φοιτητικό κίνημα θα πρέπει να διανύσει αρκετά βήματα για να δυναμώσει ξανά τα όργανα πάλης του, τους συλλόγους του και τις συνελεύσεις του. Μέσα από την πάλη του πρέπει να αναγνωρίσει εχθρούς και φίλους, να ξεδιαλύνει τις σωστές και λαθεμένες γραμμές. Μέσα από μια τέτοια πορεία μαζικών αγώνων, διαδηλώσεων και καταλήψεων θα καταφέρει να συγκρουστεί με την κυβερνητική πολιτική και να ανατρέψει τον νόμο Κεραμέως.