ΑΛΕΞΑΝΔΟΥΠΟΛΗ| Ανταπόκριση από την αντιφασιστική διαδήλωση (18/9)

Η ημέρα μνήμης της δολοφονίας του Παύλου αποτελεί ένα ιδιαίτερο ορόσημο στην συνείδηση μας, πόσο μάλλον σε μια περίοδο που ευνοεί την άνθηση φασιστικών και λοιπών αντιδραστικών απόψεων. 
Με πρωτοβουλία των Αγωνιστικών Κινήσεων υπήρξε μια πρώτη κίνηση και συνεννόηση στα πλαίσια του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής (ΣΦΙΑ). 
Κατατέθηκε ψήφισμα στο ΔΣ, μιας και δεν θα μπορούσε να γίνει Γενική Συνέλευση του συλλόγου, που καλούσε σε κινητοποίηση στις 18/9, το οποίο εντέλει πέρασε. Από τις 9 έδρες του συλλόγου, οι 5 κατέχονται από την Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ και οι υπόλοιπες 4 μοιράζονται σε 2 ΕΑΑΚ, 1 Αγωνιστικές Κινήσεις, 1 ΠΚΣ. Η ψήφιση μετά από έντονη συζήτηση και διαρκή άρνηση της Δ.Α.Π, κάτι που δεν μας ξαφνιάζει όσον αφορά αυτά τα ζητήματα, κατέληξε σε 5 Λευκές ψήφους από τη Δ.Α.Π., σε 4 Υπέρ από τις υπόλοιπες δυνάμεις και σε 0 Κατά, καταλήγοντας έτσι το πλαίσιο-κάλεσμα να πάρει την σφραγίδα του Συλλόγου αφού οι Λευκές ψήφοι συνυπολογίζονται με τις περισσότερες από τις Υπέρ ή Κατά. 
Όσον αφορά την προπαγάνδιση, δεν έγινε στο μέγιστο βαθμό ή στο βαθμό που ως σχήμα θα θέλαμε, κυρίως λόγω της απουσίας πολλών συμφοιτητών μας από την πόλη καθώς και της απουσίας όλων μας από τους πανεπιστημιακούς χώρους όπου μπορούμε και παρεμβαίνουμε. 
Αρχικά υπήρξε προσυγκέντρωση του ΣΦΙΑ στο Αναγνωστήριο. Αποφασίστηκε, εντέλει, να κατευθυνθούμε προς το Πάρκο Ανεξαρτησίας στο οποίο υπήρχαν καλέσματα από την Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου και από την "Φουρτούνα" (ποδοσφαιρική ομάδα με αντιφασιστικά χαρακτηριστικά). Πραγματοποιήθηκε πορεία με τρία μπλοκ, δυναμικής περίπου 80-90 ατόμων. Το μπλοκ του ΣΦΙΑ ήταν ανάμεσα και αριθμούσε περίπου 15-20 άτομα. 
Η πορεία ήταν αρκετά μαζική αν αναλογιστούμε τα δεδομένα της πόλης και την δεδομένη περίοδο με την πανδημία και τα όσα μέτρα έφερε από την μεριά του κράτους (απαγόρευση συναθροίσεων-ποινικοποίηση των διαδηλώσεων), καθώς και την απουσία των περισσότερων συμφοιτητών μας λόγω των κλειστών σχολών. 
Ακούστηκαν ποικίλα συνθήματα με βάση και τα διαφορετικά πολιτικά χαρακτηριστικά των δύο καλεσμάτων, με την συνθηματολογία να περιλαμβάνει αντιφασιστικά συνθήματα, συνθήματα υπέρ εργαζομένων, εργατών, μεταναστών και προσφύγων. 
Μετά την πορεία πραγματοποιήθηκε κουβέντα με το συγκεντρωμένο κόσμο, αναδεικνύοντας ότι τέτοιες μέρες πρέπει να αποτελούν αφορμή για την συσπείρωση του κινήματος. 
Θυμόμαστε και μαχόμαστε για κάθε Παύλο, ενάντια σε κάθε Μανωλάδα και σε κάθε Μόρια.