Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων για τη συμπλοκή ΑΡΑΣ-αναρχίας σε χώρο ασύλου
Με τα δελτία ειδήσεων, τους τίτλους των εφημερίδων, τους κυβερνητικούς και κάθε εθνικιστή φασίστα να μας υπόσχονται ότι το άμεσο μέλλον μας θα είναι η προετοιμασία και η εκκίνηση ενός τρίτου παγκοσμίου, οι προτεραιότητες των δυνάμεων της ΑΡΑΣ και του αναρχικού χώρου αποκαλύπτουν ξεδιάντροπα ότι καμία σχέση δεν έχουν με το κίνημα στο οποίο τολμούν όχι μόνο να αναφέρονται αλλά να καπηλεύονται κιόλας.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, τα μέλη και τα «κεφάλια» της ΑΡΑΣ στις σχολές έκαναν ότι πέρασε απ’ το χέρι τους να σαμποτάρουν γενικές συνελεύσεις (αρχιτεκτονική), δεν σταμάτησαν το βρίσιμο συνδικαλιστών (μέλη της attack), έδιναν και έπαιρναν οι αντιδημοκρατικές χυδαιότητες και ανοιχτές προβοκάτσιες στους διαδρόμους των σχολών. Από την άλλη, ο αναρχικός χώρος δεν σταμάτησε στιγμή να αναζητά περιθώρια «πεσίματος», με την επίθεση στο μπλοκ της ΑΡΑΣ κατά την διάρκεια της μαθητικής πορείας στις 26 Φλεβάρη (δυο μέρες πριν τις 28/2…) να μετρά μία σειρά τραυματισμένων μελών των ΕΑΑΚ και αρκετούς τρομοκρατημένους μαθητές που βρέθηκαν στη μέση του σκηνικού.
Η οργανωτική αντιπαράθεση που καμία σχέση δεν έχει με τα άγχη και τις ανάγκες του κινήματος, των συμφοιτητών μας, της νεολαίας και του λαού συνολικά, έφτασε στο αποκορύφωμα της χθεσινή (6/3) συμπλοκής στο πολυτεχνείο. Μετά από μέρες προκλητικών τραμπουκισμών στις σχολές της αρχιτεκτονικής και των πολιτικών μηχανικών, είχαμε τη πρώτη ξεδιάντροπη σωματική επίθεση σε «σταμπαρισμένες» φοιτήτριες και μέλη του α/α χώρου από μεριά της ΑΡΑΣ. Ακολούθησε μαζικό «αντίποινο» αναρχικών που οδήγησε σε πρωτοφανές (για τις επαρχιακές σχολές του βόλου) πογκρόμ μέσα στην σχολή. Ξύλο με καδρόνια και κράνη, σπασμένα τραπέζια, πυροσβεστήρες, σκηνικά οπαδικού επεισοδίου. Ταυτόχρονη ήταν η εμφάνιση της αστυνομίας στις εισόδους των πολυτεχνικών σχολών, που προχώρησε σε εξακρίβωση στοιχείων δεκάδων φοιτητών.
Τύφλα να ‘χαν οι βαλτοί της κυβέρνησης και του συστήματος! Που παλεύουν επί μήνες για το πως θα μπορέσουν να περάσουν τον αυστηρότερο κρατικό έλεγχο στις σχολές μας. Να καθιερώσουν τις κάμερες, τα συστήματα φακελώματος και την διάλυση του Ασύλου. Να προχωρήσουν σε μέτρα πειθάρχησης. Που προσπαθούν να βρουν κάθε αφορμή για να καθαρίσουν τις σχολές από τις προοδευτικές φωνές, τις γενικές συνελεύσεις, τους αγώνες ενάντια στην πολιτική του συστήματος.
Δεν χωράνε στον τίτλο των προοδευτικών δυνάμεων πρακτικές που βάζουν προτεραιότητα την διατήρηση της ηγεμονικής ύπαρξης πολιτικών δυνάμεων πάνω στους φοιτητικούς μας συλλόγους. Δεν χωράνε στο κίνημα πολιτικές γραμμές που για να κρύψουν την υποταγή τους στην κυριαρχία του συστήματος παρουσιάζονται ως υπερ-επαναστατικές ψευτιές.
Κόντρα στον εκφυλισμό των διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος, κόντρα στις δυνάμεις της υποταγής, κόντρα στο σύστημα του πολέμου, της εξαθλίωσης και εκμετάλλευσης – να συγκροτήσουμε τις αντιστάσεις μας σε κάθε σχολή, κάθε σύλλογο, κάθε γενική συνέλευση. Να απαντήσουμε στην βαρβαρότητα του πολέμου που σπέρνεται σε κάθε γωνία του πλανήτη – Ιράν, Παλαιστίνη, Βενεζουέλα, Ουκρανία – από τους «μεγάλους» του πλανήτη και που έρχεται όλο και πιο κοντά στην εμπλεκόμενη χώρα μας. Καμία αναμονή σε «σωτήρες» και «εκπροσώπους», να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να παλέψουμε για το παρόν και το μέλλον μας!
Ο αγώνας στα χέρια των φοιτητών
Να καλεστεί ΑΜΕΣΑ γενική συνέλευση στον φοιτητικό σύλλογο Αρχιτεκτονικής
Αγωνιστικές Κινήσεις
Βόλος. 7/3/26
