ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ! – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ!

 

Για ακόμα μια φορά μας καλούν να συμμετέχουμε την παρωδία των Ευρωεκλογών. Ποιοι όμως στα αλήθεια είναι αυτοί που πασχίζουν για τη συμμετοχή στις Ευρωεκλογές;

Είναι τα κόμματα του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και οι εκφραστές τους, όπως η Μέρκελ και Μακρόν, που αποτελούν τους αρχιτέκτονες της εξαθλίωσης των λαών

της Ευρώπης. Είναι τα μεγάλα ευρωπαϊκά μονοπώλια, όπως η Audi, η Siemens και η γαλλική Total, που απομυζούν μέσα από τη ζώνη του ευρώ όλο τον πλούτο που

παράγει η εργατική τάξη από άκρη σ’ άκρη της Ευρώπης. Είναι οι ντόπιοι υποτακτικοί τους, Τσίπρας-Μητσοτάκης και λοιποί, που πιστά εφαρμόζουν τις πολιτικές τους,

εξασφαλίζοντας τον εργασιακό μεσαίωνα για το λαό μας και την κερδοφορία για την αστική τάξη.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ


Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούμε σε κινητοποίηση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο Γαβρόγλου τη Δευτέρα 22/4 στις 17:30 στα Προπύλαια.

 

  • ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ
  • ΕΝΙΑΙΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ - ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΜΟΝΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
  • ΟΧΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ ΚΙ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ, ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Tην Κυριακή 15-04-19 πραγματοποιήθηκαν στην Ιατρική Σχολή οι εκλογές ΕΦΕΚ Αθήνας για το 2019. Όπως κάθε χρόνο μας “επισκέφθηκαν” και λέρωσαν τον χώρο και τα αμφιθέατρα μας με φασιστικά συνθήματα μέλη της κυπριακής εθνικιστικής φασιστικής παράταξης ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ. Μετά το τέλος της καταμέτρησης το αμφιθέατρο ΝΑΒΟ και ο προαύλιος χώρος μετατράπηκαν σε χώρους για ενός τύπου φασιστικής φιέστας με καπνογόνα ,σημαίες με σύμβολα και μαυροντυμένους, που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από συγκεντρώσεις γνωστών ναζιστικών ομάδων σαν τη Χρυσή Αυγή. Να μην ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη ομάδα πέρσυ κατέστρεψε υλικό παρέμβασης πολιτικών δυνάμεων της σχολής μας και το 2012 έσπασε συνέλευση των φοιτητών με την απειλή λοστού... Αποτελεί πρόκληση για κάθε αριστερό αγωνιστή και προοδευτικό φοιτητή η παρουσία τους στον χώρο της σχολής μας.

Δύο μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ έβγαλαν μια ανακοίνωση τύπου καταγγελία σε βάρος των Αγωνιστικών Κινήσεων. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν είχε κανέναν πολιτικό χαρακτήρα και μόνος στόχος της ήταν να ρίξει λάσπη κυρίως σε προεκλογικό επίπεδο. 

Σωστά λέμε για τα ΕΑΑΚ, ότι είναι η αριστερά της διαχείρισης. Πολύ χαρακτηριστική είναι η στάση που κρατούν απέναντι στη συνδιοίκηση. Οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ επιλέγουν να συμμετέχουν στα όργανα συνδιοίκησης του πανεπιστημίου, παίρνοντας τις έδρες που χαρίζει απλόχερα ο πρόεδρος της σχολής. Είναι γεγονός, ότι τα όργανα συνδιοίκησης δεν ήταν ποτέ αίτημα του φοιτητικού κινήματος και ποτέ μέσω αυτών οι φοιτητές δεν πέτυχαν νίκες. Απ΄ τη δεκαετία του ‘80 και μετά, που αυτά τα όργανα καθιερώθηκαν και νομικά, το σύστημα κατάφερε να ενσωματώσει το φοιτητικό κίνημα, να απογοητεύσει τους φοιτητές και να τους στείλει σπίτι τους. Σε τέτοιες λογικές κινούνται και σήμερα τα ΕΑΑΚ, καλλιεργώντας στους φοιτητές την ψευδαίσθηση, ότι μπορούν να συναποφασίσουν και να συνδιαλλεχθούν με τους καθηγητές. Μας κατηγορούν τα ΕΑΑΚ, ότι δεν έχουμε ξεκάθαρη θέση για τη συνδιοίκηση και ότι οι Αγωνιστικές Κινήσεις έρχονται και συμμετέχουν και αυτές σε τέτοια όργανα. Μάλλον οι συνάδελφοι από τα ΕΑΑΚ δεν έχουν καταλάβει, ότι είναι άλλο να πας για κινητοποίηση σε τέτοια όργανα με διάθεση καταγγελίας των ίδιων των οργάνων στους ίδιους τους φοιτητές και άλλο να δέχεσαι να συναποφασίζεις μαζί με τους καθηγητές, νομιμοποιώντας την ίδια τη διαδικασία. Επειδή ακριβώς το πανεπιστήμιο δεν είναι κάτι ουδέτερο, αλλά είναι κομμάτι του αστικού κράτους, ποτέ μέσω των οργάνων συνδιοίκησης δεν θα επιτευχθεί νίκη. Η πραγματική δύναμη των φοιτητών βρίσκεται στα δικά τους όργανα, δηλαδή τις γενικές συνελεύσεις και επειδή σαν Αγωνιστικές Κινήσεις θέλουμε ένα φοιτητικό κίνημα ανεξάρτητο από το κράτος και τους μηχανισμούς του βροντοφωνάζουμε και αναγράφουμε στα ψηφοδέλτια μας, ότι απέχουμε από όργανα συνδιοίκησης. 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 

Την φετινή χρονιά ο σύλλογος κατάφερε να κινητοποιηθεί μαζικά και να υπερασπιστεί το δικαίωμα όλων των φοιτητών στην δωρεάν σίτιση, μπλοκάροντας την εφαρμογή αντιτίμου και περιορισμού των δικαιούχων. Όμως παρά την κίνηση του, φάνηκε και στην αδυναμία να διεξαχθεί ξανά συνέλευση μετέπειτα όπως καιστις φοιτητικές εκλογές ότι ένας κόσμος δεν συνέδεσε την κίνησή του πάνω σε ένα ζήτημα αιχμής με την συνολικότερη ενίσχυση του συλλόγου. Δεν μπήκε στην διαδικασία να τοποθετηθεί πιο συνολικά πάνω στα προβλήματά του και να στηρίξει την πολιτική άποψη που τον εκφράζει καλύτερα. Φέτος συμμετείχαν στις εκλογές 92 φοιτητές λιγότεροι από πέρυσι!

Η ΠΚΣ/ΚΝΕ για δεύτερη χρονιά είναι η πρώτη δύναμη στον ΣΦΞ. Ωστόσο, η πρωτιά αυτή δεν φάνηκε να βοηθάει ουσιαστικά το σύλλογο στη συγκρότηση του. Για ακόμη μια χρονιά είδαμε πως στις κινητοποιήσεις του συλλόγου μας, η ΠΚΣ απείχε. Μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών έθεσε και συνεχίζει να θέτει ενσωματώσιμα αιτήματα που δεν πάνε κόντρα στην επίθεση του συστήματος.Θεωρεί ότι η ενίσχυση του φοιτητικού κινήματος έρχεται με τον καλύτερο συσχετισμό εντός ΔΣ και όχι με την πραγματική κίνηση των φοιτητών στο σύλλογό τους προςμια προοδευτική κατεύθυνση. Για αυτό και η παρέμβασή της εν όψη εκλογών ενισχύει τη λογική «ψήφισέ μας για να σου λύσουμε τα προβλήματα». Παράδειγμα του τρόπου που επιλέγει να κινείται, αποτελεί και ο σύλλογος οικοτρόφων, στον οποίο έχει αυτοδυναμία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο σύλλογος οικοτρόφων πήρε με πρωτοβουλία της ΚΝΕ άπειρες αποφάσεις για κινητοποιήσεις μέσα από ΔΣ, χωρίς, όμως,οι αποφάσεις αυτές να στηρίζονται από τονανένταχτο κόσμο του συλλόγου. Παρολ΄ αυτά ο απολογισμός για την ΠΚΣ ήταν θετικός, αφού μπορούσε να προβάλει μια πλαστή εικόνα ότι ο σύλλογος κινείται κάτω από τις οδηγίες της.