Οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ χαιρετίζουμε τους φοιτητές που επέλεξαν να στηρίξουν την πολιτική κατεύθυνση της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις βγαίνουν για ακόμα μια χρονιά ενισχυμένες κόντρα στο κλίμα διάλυσης και νοθείας που επιβάλλουν ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, αλλά και κόντρα στις πρακτικές τραμπουκισμού και εκφοβισμού που επέλεξαν απέναντι μας οι δυνάμεις της φοιτητικής αριστεράς ΠΚΣ-ΕΑΑΚ.

Οι φοιτητικές εκλογές του 2014 αποδείχθηκαν ταφόπλακα για την συστημική ΠΑΣΠ, που πλήρωσε την ξεπουληματική στάση της μέσα στο φοιτητικό κίνημα. Αλλά και η κυβερνητική ΔΑΠ δεν έχει κανένα λόγο να χαίρεται, καθώς χρεώνεται την συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική και τις πρακτικές της μέσα στους συλλόγους. Η ΑΡΕΝ, προσπάθησε να εκπροσωπήσει το ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ «ψηφίζουμε και φεύγουν» μέσα στις σχολές χωρίς όμως να το καταφέρει με ουσιαστικό τρόπο. Πλήρωσε και αυτή την ανυπαρξία της στα πραγματικά μέτωπα πάλης του φ.κ.

 

  2013 Έδρες 2014 Έδρες
         
Αθήνα        
ΑΣΟΕΕ 72                    *  
ΑΣΠΑΙΤΕ 4   8  
Γεωλογικό 15   9  
Γεωπονικό -   18  
Ιατρική 13   27 1
Μαθηματικό 13   12  
Νομική 19   19  
Οδοντιατρική 8   14  
Πανεπιστήμιο Πειραιά 64   31  
Πάντειο 40   21  
ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας -   6  
ΣΤΕφ ΤΕΙ Πειραιά 18   10  
Φιλοσοφική 21   10  
Φυσικό 27   24 1
Χημικό 5   2  
         
Σύνολο 319 1 211 2
         
Θεσσαλονίκη        
Βιολογικό 17 2 5 1
Γερμανική Φιλολογία -   9  
Ιατρική -   9  
Ιστορικό Αρχαιολογικό 7   8  
Μαθηματικό 7   15 1
Μουσικό 24 2 -  
Νηπιαγωγών 20 2 19 2
Οικονομικό 7   3  
Πολιτικών Μηχανικών 13   21 1
ΣΔΟ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης 24   17  
ΣΤΕΦ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης 20   12  
ΤΕΦΑΑ -   17  
Φιλολογικό -   9  
Φυσικό 28 1 24 1
Κτηνιατρική -   6 1
         
Σύνολο 167 7 174 7
         
Γιάννενα        
Ιατρική 23   32  
Οικονομικό 26 1 18 1
ΠΤΕΤ -   7

          1\2**

Φυσικό 29 1 28 1
Μαθηματικό 15 1 23  
ΒΕΤ 2   8  
Ιστορικό Αρχαιολογικό 9   12  
         
Σύνολο 104 3 128 2.5
         
Θράκη        
Ιατρική Αλεξανδρούπολης 5   16  
Πολυτεχνείο Ξάνθης 22   46  
         
Σύνολο 27   62  
         
Σάμος        
Μαθηματικό 3   29 2
Στατιστικό 8 1 5  
         
Σύνολο 11   34 1
         
Πάτρα        
Θεατρικών Σπουδών -   1  
         
Καρδίτσα        
Κτηνιατρική 15 1 6 1
         
Λάρισα        
ΣΔΟ ΤΕΙ Λάρισας -               7***  
         
Κρήτη        
Μαθηματικό Ηρακλείου 14   15  
ΣΤεΓ ΤΕΙ Ηρακλείου 4   12  
ΤΕΜ 3   4  
Πολυτεχνείο Χανίων 30   28 1
         
Σύνολο 51   59  
         
ΣΤΕΦ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ                  -              *****  
         
Σύνολο 694 13 682 14.5

 

* Στην ΑΣΟΕΕ έπειτα από όργια τραμπουκισμών και αφού κάηκαν 3 κάλπες και αγνοούνται οι υπόλοιπες, οι εκλογές δεν μπόρεσαν να διεξαχθούν.
 
** Ισοψηφία με τα ΕΑΑΚ και η έδρα θα μοιραστεί χρονικά.
 
*** Οι Αγωνιστικές Κινήσεις δεν κατέβηκαν στις εκλογές γιατί με ευθύνη της ΔΑΠ η οποία δεν δεχόταν να υπογράψει το ψηφοδέλτιο ενώ όλες οι άλλες παρατάξεις το υπέγραψαν. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις κάλεσαν τον κόσμο που τις στήριζε να γράψουν στα λευκά: Αγωνιστικές Κινήσεις, Η Τρομοκρατία Δεν θα περάσει. Βρέθηκαν 7 τέτοια ψηφοδέλτια.
 
*** Οι Αγωνιστικές Κινήσεις δεν κατέβηκαν στις εκλογές με ευθύνη της ΔΑΠ και της ΠΚΣ που έκαναν προεκλογικό ΔΣ στα κρυφά με σκοπό να μην καταθέσει καμία άλλη παράταξη ψηφοδέλτιο.

 

Την Τετάρτη 7/5, ενώ πανελλαδικά διεξήχθησαν οι φοιτητικές εκλογές, στην ΑΣΟΕΕ η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω επιδρομών από 2 ξεχωριστές «ομάδες κρούσεις», οι οποίες προπηλάκισαν και χτύπησαν όποιον φοιτητή βρήκαν μπροστά τους, έσπασαν κάλπες, με αποτέλεσμα την ακύρωσή τους. Για εμάς, οι φοιτητικές εκλογές είναι μέρος του Φοιτητικού Κινήματος, είναι μια διαδικασία από τους φοιτητές για τους φοιτητές, όπου συγκροτούν τα συλλογικά όργανα πάλης τους ανεξάρτητα από το κράτος και τους μηχανισμούς του. Η χρόνια παρέμβαση των συστημικών δυνάμεων ΠΑΣΠ-ΔΑΠ έχει καταφέρει να δημιουργήσει αρνητικούς για το κίνημα συσχετισμούς, έχοντας «στήσει το φοιτητή στη γωνία» και κρατώντας τον μακριά από συλλογικούς αγώνες και διεκδικήσεις.

Το Σάββατο 10 Μαΐου έγινε το πρώτο ΔΣ στο Μαθηματικό Σάμου μετά τις εκλογές, ώστε να γίνει σύσταση του νέου ΔΣ. Από την αρχή του ΔΣ, σε πλήρη σύμπνοια ΔΑΠ και ΜΑΣ επιχείρησαν να αρπάξουν τη 1 από τις 2 έδρες των Αγωνιστικών Κινήσεων για λογαριασμό τους, με πρόσχημα ότι το ψηφοδέλτιο των Αγωνιστικών Κινήσεων είχε μόνο έναν υποψήφιο. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις τοποθετηθήκαν και ανέφεραν  ότι η κατανομή εδρών που επιχειρείται να γίνει, κόντρα στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών (5 έδρες ΠΚΣ, 2 Αγωνιστικές  Κινήσεις και 2 ΔΑΠ)  είναι παράτυπη και αντιδημοκρατική,  δεν συμβιβάζεται με τον εκλογικό κανονισμό και την απλή αναλογική , συνιστά αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος και νοθεία. Προτείναμε να δοθεί η 2η  έδρα στην παράταξη(καθώς θεωρούμε ότι η ψήφος πάει σε πολιτικές θέσεις και όχι σε άτομα) ή αν δεν μπορεί να γίνει αυτό, να μείνει κενή και να λογίζεται ως «παρόν» και λευκή ψήφος στις συνεδριάσεις του ΔΣ και τις ψηφοφορίες , για να μην δημιουργεί προβλήματα στις απαρτίες και τις ψηφοφορίες.

Οι φοιτητικές εκλογές είναι διαδικασία των φοιτητικών συλλόγων. Κόντρα στις αντιλήψεις των κυβερνητικών παρατάξεων ΠΑΣΠ- ΔΑΠ, οι Αγωνιστικές Κινήσεις θα επιμένουν να παλεύουν για να γίνουν ξανά οι σύλλογοι μας κύτταρα αγώνα και εργαλεία πάλης. Θα επιμένουν όμως να αντιπαλεύουν και  τις ξένες για το κίνημα λογικές, της κυρίαρχης αριστεράς στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ΠΚΣ και ΕΑΑΚ. Λογικές, που βγαίνουν έντονα στον αφρό και πιάνει αυτές τις δυνάμεις εκλογική πρεμούρα και αρχίζει και αποκαλύπτεται ο εκλογικός κρετινισμός  τους.

Υπάρχει λόγος... να γυρίσεις την πλάτη στη ΔΑΠ

Καταγγέλλουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που κάθε χρόνο επιδίδεται σε όργια βίας και νοθείας σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Με αφορμή τις φοιτητικές εκλογές η ΔΑΠ κατάφερε για άλλη μια φορά να αποδείξει ότι έχει άξια τη θέση του εκφραστή της κυβέρνησης μέσα στις σχολές.

Για εμάς, τις Αγωνιστικές Κινήσεις, κυρίαρχος λόγος παρέμβασης στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι η δημιουργία κινήματος Αντίστασης από φοιτητές και σπουδαστές στο πλευρό του λαού και της εργατικής τάξης ενάντια στην πολιτική του συστήματος, που διαλύει κάθε δικαίωμα σε σπουδές - δουλειά - ελευθερίες. Προφανώς, στόχος μας είναι η πάλη ενάντια στους εκφραστές αυτής της πολιτικής. Και δεν είναι άλλοι από τα φερέφωνα της δικομματικής κυβέρνησης μέσα στις σχολές, δηλαδή η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ.

ΣΥΝΟΛΟ: 12 πόλεις, 48 σχολές

Με (+) οι σχολές που κατεβαίνουμε φέτος για πρώτη φορά.

Να σηκώσουμε ξανά κεφάλι - Γιατί η λύση βρίσκεται ακόμα στους συλλογικούς αγώνες

Όσα success story, όσα πρωτογενή πλεονάσματα κι αν ανακαλύψουν, δεν αλλάζουν την πραγματικότητα που ζούμε. Οι γονείς μας, ο λαός, οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας στενάζουν κάτω από τα βάρβαρα μέτρα και τα μνημόνια που εχουν περάσει τα τελευταία χρόνια. Τα δικαιώματα έχουν μπει στο στόχαστρο και καταργούνται, οι κατακτήσεις διαλύονται και το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή φαντάζει πλέον άπιαστο όνειρο για κάθε νεολαίο που βρίσκεται σήμερα σε ΑΕΙ- ΤΕΙ, όταν το πτυχίο είναι πλέον «εισιτήριο» για τα μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ.