Νέο εξάμηνο...νέα εμπόδια στις σπουδές και τα ονειρά μας

Κι ενώ το νέο εξάμηνο έχει μόλις ξεκινήσει ήδη διαφαίνεται το πώς θα κυλήσει. Βγαίνοντας από μία εξεταστική – σφαγείο των μόλις 10 ημερών με το ένα μάθημα μετά το άλλο και την καθηγητική αυθαιρεσία να κάνει πάρτυ, ξεκινάει το εαρινό εξάμηνο με τις καλύτερες προσδοκίες. Μαθήματα που δε μπορείς να παρακολουθήσεις λόγω προαπαιτούμενων, μαθήματα που δεν γίνονται καθώς δενυπάρχουν καθηγητές ακόμα και μαθήματα που δεν χωράς στην αίθουσα και γιατί δεν ήσουν όσο γρήγορος έπρεπε και τώρα είσαι σε λίστα αναμονής.

Και έχει και συνέχεια…

Η διοίκηση του ΤΕΙ Αθήνας, όπως και πολλά άλλα ιδρύματα, λέει πως οι εισακτέοι θα πρέπει να μειωθούν έως και 50%λόγω της υποχρηματοδότησης των τελευταίων ετών, του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων σε διδακτικό προσωπικό που δεν αναπληρώθηκαν, της έλλειψης υποδομών αλλά και του πρόσθετου αριθμού φοιτητών λόγω και των μετεγγραφών. Όσον αφορά το τελευταίο η διοίκηση με τον πρόεδρο του ΤΕΙ έδρασε άμεσα με το να  μην έχει προχωρήσει ακόμα την διαδικασία των μετεγγραφών και να αφήνει στον αέρα χιλιάδες φοιτητές.

Και οι φραγμοί δεν σταματούν εδώ…

Αναρτήθηκε ανακοίνωση για την λειτουργία 9 τμημάτων των ΤΕΙ ως αυτοτελών στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται το Τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών. Και μάλιστα την ίδια στιγμή που συνεχίζονται οι κουβέντες για την επανάληψη ενός νέου σχεδίου Αθηνά με συγχωνεύσεις και καταργήσεις ολόκληρών τμημάτων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η φαντασία των διοικήσεων και του Υπ. Παιδείας είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να βρίσκει διάφορα τερτίπια για να μας αφαιρεί ολόκληρα δικαιώματα. Μην ξεχνάμε ότι έχουν μάθει από τους καλύτερους, και ακολουθούν την ίδια ακριβώς ρότα με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που χρησιμοποιώντας και αμαυρώνοντας το όνομα της αριστεράς λέει πως κάνει μεγάλο αγώνα για την αξιολόγηση με τους «θεσμούς» εξασφαλίζοντας και άλλα μέτρα και άλλους φόρους και άλλες μειώσεις για το λαό.

Να μην μείνουμε άπραγοι και έρμαιο των ορέξεων τους! Να πάρουμε δύναμη απ’ τους αγώνες και τις νίκες του παρελθόντος για τους δικούς μας αγώνες που θα ορίζουν εκείνοι το παρόν και το μέλλον μας. Γιατί ο μόνος νικηφόρος δρόμος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας είναι η ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος, ενός μαζικού, παρατεταμένου και ακηδεμόνευτου από το κράτος κινήματος, που θα βαδίζει τον δρόμο της Αντίστασης και της Διεκδίκησης. Να ζωντανέψουμε τις συλλογικές μας διαδικασίες, τις Γενικές μας Συνελεύσεις, ώστε οι σύλλογοι μας να γίνουν πραγματικά εργαλεία πάλης

·         ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΕ ΧΑΜΕΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

·         ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

·         ΚΑΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

·         ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΒΙΒΛΙΑ-ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ-ΜΕΤΑΦΟΡΕΣΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ