Για το συντονισμό των φοιτητών ενάντια στις διαγραφές

Με αφορμή τη σημερινή συγκέντρωση (26/8) στα Προπύλαια

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις πήραν την πρωτοβουλία για την συνυπογραφή κειμένου από σχήματα και δυνάμεις που δρουν στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, με στόχο το κοινό κάλεσμα στην συγκέντρωση της Τρίτης 26/8 στις 16:οο στα Προπύλαια. Το κάλεσμα έβαζε ξεκάθαρη κατεύθυνση ενάντια στις διαγραφές και την συνολικότερη επίθεση στην εκπαίδευση, αλλά και την ανάγκη συγκρότησης μαζικού κινήματος με στόχο την ανατροπή της επίθεσης και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων της νεολαίας στο πλευρό του λαού, έξω από λογικές «τροποποιήσεων» του νόμου.

Το κάλεσμα έγινε στην ΠΟΡΕΙΑ, στο ΑΡΔΙΝ και στις δυνάμεις των ΕΑΑΚ, όπου συμφώνησαν με το πολιτικό πλαίσιο του κειμένου. Λόγω όμως διαφωνίας δυνάμεων σε σχέση με το εύρος των συνεργασιών, δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκε μια πρώτη αλλά σημαντική προσπάθεια κοινής απάντησης στην κυβερνητική πολιτική και τα σχέδιά του συστήματος για κατάργηση κάθε έννοιας Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας και κάθε δικαιώματος σε Σπουδές- Δουλειά- Ελευθερίες.

Εμείς ως Αγωνιστικές Κινήσεις επιμένουμε στην κατεύθυνση δημιουργίας μαζικού, ενιαίου και παρατεταμένου κινήματος για την ανατροπή της πολιτικής που θέλει να αφαιρέσει κάθε δικαίωμα που έχει κατακτήσει ο λαός και η νεολαία και ρίχνει ταφόπλακα στο μέλλον μας. Θεωρούμε ότι σε αυτήν την προσπάθεια χρειάζεται η συσπείρωση ενός ευρύτερου δυναμικού με κοινό στόχο την ανατροπή της επίθεσης και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για δημιουργία όρων κοινής δράσης των δυνάμεων που συμβαδίζουν με τον στόχο αυτό, θεωρώντας αναγκαίο την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν, ώστε η προσπάθεια αυτή να έχει παρόν και μέλλον.

Από κάτω παρατίθεται το κείμενο του καλέσματος:

Το υπ. Παιδείας, με ανακοίνωσή του μέσα στο καλοκαίρι, διευκρίνισε ότι οι διαγραφές 180.000 φοιτητών και σπουδαστών θα γίνουν κανονικά μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Στην κατεύθυνση εφαρμογής των διαγραφών κινείται και η τροπολογία που θα κατατεθεί την Τρίτη 26/8 και θα ψηφιστεί τις επόμενες μέρες. Η τροπολογία αυτή, όσο και να παρουσιάζεται σαν μια ρύθμιση εξαίρεσης φοιτητών από το μέτρο της διαγραφής, αποτελεί την απαρχή συνολικά των διαγραφών, νομιμοποιεί την διαγραφή των φοιτητών στα ν+2 χρόνια και οδηγεί στην πολυδιάσπαση της σπουδάζουσας νεολαίας σε “ενεργούς και ανενεργούς”, «επιμελείς και αιώνιους».

Δε θα επιτρέψουμε τη διαγραφή κανενός φοιτητή-σπουδαστή! Θα σηκώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης! Θα εναντιωθούμε στην ύψωση των νέων ταξικών φραγμών, στην εντατικοποίηση και στην πειθάρχηση!

Ο μόνος φραγμός απέναντι στις διαγραφές μπορεί να είναι ένα φοιτητικό κίνημα που οργανωμένα και αποφασιστικά θα παλέψει για το δικαίωμά του στις σπουδές! Που στο πλευρό του λαού θα αντιστέκεται στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική και θα παλεύει να επιβάλει τις ανάγκες του, ώστε η νεολαία να μην γίνει η γενιά της ανεργίας, της ελαστικής εργασίας και της μετανάστευσης!

Η Τρίτη 26/8, ημέρα συζήτησης της τροπολογίας για τις διαγραφές, μπορεί και πρέπει να είναι απαρχή της οργάνωσης και ανάπτυξης ενός μαζικού αγώνα κόντρα στο μέτρο των διαγραφών και την επίθεση που διεξάγεται στην εκπαίδευση!

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ

  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ

  • ΚΑΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ-ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

  • ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 26/8, ΣΤΙΣ 16:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ