Οι φοιτητές στο πλευρό των καθαριστριών

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη βίαιη καταστολή, που δέχτηκαν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών από τις δυνάμεις της αστυνομίας, την Πέμπτη 12 του Ιούνη. Οι καθαρίστριες βρίσκονται το τελευταίο διάστημα σε απεργία, αποφασισμένες να μη δεχτούν ούτε μία απόλυση υπερασπιζόμενες μέχρι τέλους το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή! Η επίθεση, που δέχονται οι καθαρίστριες δεν είναι καθόλου ξεκομμένη από τη συνολικότερη επίθεση του συστήματος στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Δεν είναι καθόλου ξεκομμένη από την πολιτική των απολύσεων, την πολιτική, που χτυπά μισθούς και συντάξεις, που καταργεί την κυριακάτικη αργία, τις συλλογικές συμβάσεις και καταστέλλει τους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες.

Η καταστολή και η τρομοκρατία, που δέχονται οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών έρχεται να συμπληρωθεί στις επιστρατεύσεις των απεργιακών αγώνων, στις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, στα πεσίματα και στις επιθέσεις σε αγωνιστές, απεργούς, μετανάστες και νεολαίους. Είναι κομμάτι της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής και πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Προσπαθούν να μας πουν σε όλους τους τόνους, πως όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Γι’ αυτό και καταστέλλουν κάθε μικρό και μεγάλο αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, είναι ξεκάθαρο, πως ως φοιτητές δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι! Με όπλα τους συλλόγους, έχουμε χρέος να αντισταθούμε στη βάρβαρη πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της καταστολής. Να βαδίσουμε πλάι στους απεργιακούς αγώνες, που ξεσπούν υψώνοντας τις σημαίες της αλληλεγγύης απέναντι στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες και σε κάθε κλάδο, που παλεύει. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των εργαζομένων και όλων των κομματιών της κοινωνίας, που πλήττονται.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ