Καταγγελία στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Συμμετέχουμε στις φοιτητικές εκλογές στη ΝΟΠΕ!

Καταδικάζουμε τη  ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που με πραξικοπηματικό τρόπο, αποφάσισε να στήσει διασπαστική κάλπη στο Ζάππειο. Θεωρώντας το σύλλογο τσιφλίκι της αποφάσισε να τον διασπάσει με πρόσχημα την ¨ασφαλή¨ και ¨δημοκρατική¨ διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών. Είναι η ίδια η πρακτική της όμως που την διαψεύδει. Νοθείες, μπράβοι και τραμπουκισμοί της ΔΑΠ στις εκλογές Νομικής -Πολιτικού, αυθαίρετη ακύρωση των εκλογών Πολιτικού το 2016 και μη αναγνώριση της απόφασης του συλλόγου να διεξάγει ξανά εκλογές στο χώρο της σχολής, φτάνοντας στο σημείο να στήσει μόνη της 2η διασπαστική κάλπη σε άλλο χώρο.

Η στάση της αυτή βρίσκει εύφορο έδαφος στη χρόνια αποσυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος. Σε καμία περίπτωση η πρόταση της δεν απαντά στις επιθέσεις που δέχονται οι φοιτητικές εκλογές στις σχολές του κέντρου. Αντιθέτως καλλιεργεί την αντίληψη ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να  ανατραπεί  από τους ίδιους τους φοιτητές, μέσα από την υπεράσπιση των οργάνων  πάλης τους.

 Η στάση της αυτή πατάει στην απονομιμοποίηση του ασύλου στα μάτια των φοιτητών, στην οποία έχουν συνδράμει τόσο οι καθεστωτικές δυνάμεις ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, Bloco, όσο οι καθηγητές, η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ. Έτσι το παρουσιάζουν ως άσυλο ανομίας, αν και στην ουσία αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι διαχρονικά διασφαλίζει τη συγκρότηση και οργάνωση των φοιτητών και των αγώνων τους, ανεξάρτητα από το κράτος και τους μηχανισμούς του. Το άσυλο άλλωστε, είναι αυτό που έχει επιτρέψει να διεξάγονται όχι μόνο οι φοιτητικές εκλογές, αλλά όλες οι πολιτικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος με δημοκρατικό τρόπο και με δυνατότητα παρουσίας και λόγου όλων των φοιτητών.

Η ΔΑΠ είναι η δύναμη που με την πρακτική της και με το σύνολο της άποψής της προωθεί την αποπολιτικοποίηση και αποσυγκρότηση των συλλόγων. Είναι αυτή που τάσσεται υπέρ της επίθεσης στα φοιτητικά δικαιώματα και κανει ό,τι περνάει απο το χέρι της προκειμένου να μην υπάρξει απάντηση. Γι΄αυτό  τώρα θέλει να απονεκρώσει τις φοιτητικές εκλογές, μέσω των οποίων συγκροτούνται οι φοιτητικοί σύλλογοι, γιατί ανέκαθεν  μέσω αυτών συγκροτούνταν τα διεκδικητικά αιτήματα και οι αγώνες της νεολαίας.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις, θεωρούμε ότι αυτά τα υπαρκτά προβλήματα θα απαντηθούν από τους ίδιους τους φοιτητές μέσα την μαζικοποίηση των συλλογικών διαδικασιών μας. Καλούμε τους φοιτητές να υπερασπιστούν πολιτικά το άσυλο, να απομονώσουν και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές. Να προσδώσουμε στις φοιτητικές εκλογές μαζικό και ζωντανό χαρακτήρα.

ΣΤΙΣ 16 ΜΑΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΣ!

Στις 16 Μάη Στηρίζουμε- Ψηφίζουμε:   Αγωνιστικές Κινήσεις