ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Σταθερά απέναντι στα συμφέροντα των φοιτητών

 

 

 

 

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις καλούμε  τους φοιτητές να μαυρίσουν τη ΔΑΠ, την πιο μαύρη δύναμη μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ,στις φοιτητικές εκλογές στις 16 του Μάη.

Την περίοδο αυτή,στην οποίαεφαρμόζεται ο αντιδραστικός  νόμος Γαβρόγλου, η αντιλαϊκή επίθεση εντείνεται και οι εξελίξεις στην περιοχή γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο επικίνδυνες, οι φοιτητές έρχονται άμεσα αντιμέτωποι με το μαύρο μέλλον που τους ετοιμάζει το σύστημα.

Σε αυτό ακριβώς το κλίμα θα παρατηρήσει κανείςτη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να  προτρέπει τους φοιτητές να μην ασχολούνται με τα κόμματα(!!!),να μην πάνε στις γενικές τους συνελεύσεις, μιας και εκεί  τσακώνονται οι παρατάξεις και μιλάνε για θέματα εκτός σχολής,αλλά αντίθετα  να κοιτάξουντάχα μου τη σχολή τους και τη δουλειάτους.Την ίδια στιγμή, η ίδια καμώνεται ότι είναι η μοναδική δύναμη ευθύνης μέσα στα Πανεπιστήμια. Η δύναμη που…είναι με τις πράξεις όχι με τα λόγια. Ποιος είναι όμως ο ρόλος μιας τέτοιας παράταξης μέσα στα Πανεπιστήμια;Μας θέλει όντως μόνο για να την ψηφίζουμε στις φοιτητικές εκλογές;

 

Η ΔΑΠ,όλα αυτά τα χρόνια, με πράξεις και όχι λόγια, στέκεται υπεύθυνα απέναντι στις κατακτήσεις του φοιτητικού κινήματος, πιστή στον ρόλο της ως η πιο συστημική δύναμη μέσα στα πανεπιστήμια. Βάζει πλάτη στο χτύπημα των δικαιωμάτων μας από το σύστημα .Μια μόνο ματιά στην «πρόταση παιδείας της ΔΑΠ ΝΔΦΚ» αποδεικνύει πόσο μαύρο ρόλο έρχεται να επιτελέσει μέσα στα Πανεπιστήμια. Ανάμεσα λοιπόν στον αντιδραστικό συρφετό προτάσεων ξεχωρίζουν:

·         Η κατάργηση του Ασύλου(θέση που θυμίζει εποχές Χούντας!), που θα εφαρμοστεί με τη θέσπιση Πανεπιστημιακής αστυνομίας και την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας(!)στους χώρους του Πανεπιστημίου.

·         Η απαγόρευση των αφισοκολλήσεων(με άλλα λόγια η φίμωση όποιας προοδευτικής φωνής αντιστέκεται).

·         Η διαχρονική θέση περί αναθεώρησης του άρθρου 16(δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων) πλάι στην πρόταση για μείωση των εισακτέων,την καταβολή διδάκτρων στα μεταπτυχιακά και την αναβάθμιση του e-class(βλέπε κατάργηση συγγραμμάτων).

·         Η θέσπιση συνελεύσεων με μυστική ψηφοφορία(!), όπου θα απαγορεύονται προτάσεις και ψηφίσματα που δε θα αφορούν την τριτοβάθμια εκπαίδευση(!)πλάι στη τροποποίηση των καταστατικών των συλλόγων από τα Ειρηνοδικεία και τη διενέργεια εκλογών με δικαστικό αντιπρόσωπο (ή αλλιώς πως το κράτος θα χτυπήσει τα συλλογικά όργανα των φοιτητών ).

·         Αντικατάσταση των Συλλόγων με το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας, το οποίο θα συνδιαλέγεται απευθείας με το υπουργείο και τους θεσμούς της Ε.Ε.!

Αν σε όλα προσθέσει κανείς τοποθετήσεις της ΔΑΠ για διαγραφές φοιτητών,αλυσίδες μαθημάτων, αλλά και το γεγονός ότι η ίδια έχει ψηφίσει τη συνθήκη της Μπολόνια μπορεί εύκολα να καταλάβει πόσο υπεύθυνα δρα για το συμφέρον των φοιτητών αυτή η δύναμη.

Όσο  λοιπόν και να προσπαθεί να προσφέρει στον φοιτητή «φίλους», κερνώντας τον ποτά, βοηθώντας τον να περάσει και κανένα μάθημα με τις σημειώσεις της (και όχι μόνο), ακόμα και βρίσκοντας του εργασία σε κάποιο νυχτομάγαζο για ψίχουλα… δεν πείθει. Όσο και να προσπαθεί να εξαγοράσει συνειδήσεις με τις διάφορες «υπηρεσίες» της και τα ρουσφέτια της δεν τα καταφέρνει. Αυτό το έχει αποδείξει στην πράξη το φοιτητικό κίνημα, που σε περιόδους ανόδου κατάφερε να ξεχωρίσει τους συμμάχους του από τους «φίλους», αναγνωρίζοντας την ΔΑΠ ως αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή την πιο πιστή εφεδρεία του συστήματος μέσα στις σχολές και  απομονώνοντάς την.

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ήταν, είναι και θα είναι ενάντια στα συμφέροντα μας. Καλούμε όλους τους φοιτητές να γυρίσουμε την πλάτη τους στην δύναμη που όλα αυτά τα χρόνια εξυπηρετεί όλες τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στον χώρο της εκπαίδευσης

Τα δικαιώματα των φοιτητών κρίνονται στην πάλη τους.Γι’αυτό, κόντρα σε αυτές τις φωνές της υποταγής, πρέπει, τόσο επιτακτικά όσο ποτέ,να κινηθούμε σε κατεύθυνση οικοδόμησης κινήματος αντίστασης διεκδίκησης τωνδικαιωμάτων μας. Εμείς ως Αγωνιστικές Κινήσεις αυτήν την κατεύθυνση παλεύουμε και γι αυτό καλούμε κάθε φοιτητή να μας στηρίξει και να παλέψει μαζί μας.

ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΜΑΗ,

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕΑγωνιστικές Κινήσεις