Κάτω τα χέρια από τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθεριες! Νέο χτύπημα στο δικαίωμα της νεολαίας στην οργανωμένη πάλη!

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ! 

Με σποραδικά δημοσιεύματα που έχουν βγει εδώ και κάποιες μέρες στη φόρα, φαίνεται πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να βάλει χέρι στις διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων.

Συγκεκριμένα:

 Hστόχευση είναι οι εκλογές για την ανάδειξη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων να γίνονται πλέον με ενιαίο ψηφοδέλτιο και όχι με την ύπαρξη ξεχωριστών ψηφοδελτίων με συμμετοχή διαφορετικών εκλογικών συνδυασμών. Η κίνηση αυτή αποτελεί ωμή παρέμβαση του συστήματος στις διαδικασίες μας! Η ύπαρξη ξεχωριστών ψηφοδελτίων και όχι του ενιαίου είναι κατάκτηση του φοιτητικού κινήματος κόντρα στην αποπολιτικοποίηση που θέλει το σύστημα να προωθήσει διαχρονικά. Ο φοιτητής καλείται να πάρει θέση για το ποια πολιτική κατεύθυνση ευνοεί τη συγκρότηση του Συλλόγου με βάση πολιτικά κριτήρια και δεν είναι μια ψήφος που βασίζεται σε προσωπική εκτίμηση κάποιων μελών του Συλλόγου που μπορεί μεταξύ τους να έχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις.

Με όχημα την «αποκομματικοποίηση» όπως αναφέρεται, προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια του φοιτητόκοσμου.

 

Αν στα αλήθεια θέλει τις παρατάξεις εκτός πανεπιστημίου, τότε γιατί η Νέα Δημοκρατία παρεμβαίνει μέσω της μεγαλύτερης παράταξης, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στα πανεπιστήμια; Στην πραγματικότητα θέλει να διώξει εκτός σχολών τις αριστερές ιδέες! Γιατί αυτές είναι που μπορούν να βάλουν φραγμό στα αντιδραστικά σχέδια που περνάνε στην εκπαίδευση. Ξέρει πως η αντιλαϊκή πολιτική που πρόκειται να εφαρμόσει στο επόμενο διάστημα θα φέρει αντιδράσεις. Γι’ αυτό πρέπει τα όργανα των φοιτητών να βρίσκονται στη γωνιά και οι φοιτητές να είναι παροπλισμένοι. Εκεί αποσκοπεί και η καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας! Μετά την πρόταση που έγινε να εφαρμοστεί η διάταξη στα σωματεία, σειρά έχουν οι σύλλογοι. Με αυτό τον τρόπο ο φοιτητής θα αποφασίζει με ένα ΝΑΙ ή ΟΧΙ χωρίς να γίνεται ζωντανή πολιτική συζήτηση και να δημιουργείται προβληματισμός. Αλήθεια, τα ερωτήματα για τα προβλήματα των φοιτητών, ποιος θα τα θέτει;

 Ακόμα, η ηλεκτρονική ψήφος είναι φακέλωμα και στοχοποίηση των φοιτητών που αγωνίζονται και αντιδρούν. Ας μην ξεχνάμε ότι οι διαγραφές φοιτητών δεν είναι απλά ένας σκληρός ταξικός φραγμός για τους φοιτητές που πέρασαν το ν+2. Είναι ευθεία απειλή και γι’ αυτούς που αντιστέκονται και διεκδικούν καθώς να παλεύεις για το δίκιο σου συνιστά πειθαρχικό αδίκημα και έτσι μπορεί να διαγράφεσαι. Πού ξέρεις; Μπορεί να ποινικοποιείται και η ψήφος σε επόμενη φάση!

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούν κάθε προοδευτικό φοιτητή, που αντιλαμβάνεται το χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες να καταγγείλει τις κυβερνητικές στοχεύσεις. Η υπεράσπιση των φοιτητικών συλλόγων μπορεί να γίνει μόνο απ’ τους ίδιους τους φοιτητές. Πάει χέρι-χέρι με την υπεράσπιση του Λαϊκού Άσυλου αγώνων, που διασφαλίζει τις φοιτητικές πολιτικές διαδικασίες χωρίς την κρατική παρέμβαση. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούν όλους τους φοιτητές να ενισχύσουν τις Γενικές τους Συνελεύσεις και να πάρουν αποφάσεις αγώνα κόντρα στα νέα αντιλαϊκά μέτρα στην εκπαίδευση και ενάντια στη χειραγώγηση του φοιτητικού κινήματος από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και το κράτος!

-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠ’ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ!

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ. ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

-ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!

-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!