Καταγγέλλουμε την καταπάτηση του Ασύλου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΤΟΥΤΟΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΤΩΡΑ, ΤΙ ΓΥΡΕΥΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΑ;

Το πρωί της Δευτέρας 23/9  μηχανές της αστυνομίας  μπήκαν στο χώρο του ασύλου με πρόφαση τη μεταφορά της χρηματαποστολής σε μηχάνημα ΑΤΜ που βρίσκεται εντός της σχολής. Αποτελεί όντως πρόφαση αν αναλογιστεί κανείς ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια , αυτή η διαδικασία γινόταν χωρίς την παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, αλλά κυρίως γιατί  γίνεται σε μια συγκεκριμένη περίοδο, όπου η κυβέρνηση εξετάζει τα όρια και τους όρους  προώθησης της καταπάτηση του ασύλου , προβάλοντας κάθε λογής προσχήματα.
 Η κίνηση αυτή αποτελεί μια ακόμη πρόκληση του συστήματος και των δυνάμεων του. Εντάσσεται στο κλίμα πειθάρχησης και τρομοκρατίας που θέλει και αυτή η κυβέρνηση να επιβάλλει μέσα στις σχολές. Υπόκειται στο δόγμα του "νόμου και της τάξης" της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να  νομιμοποιηθεί στις συνειδήσεις  λαού και νεολαίας η μόνιμη παρουσία της αστυνομίας μέσα και έξω από τις σχολές και η καταστολή. Μετά και την τυπική κατάργηση του ασύλου που ψήφισαν μέσα στο κατακαλόκαιρο, Κυβέρνηση και Πρυτανικές αρχές , σε αγαστή συνεργασία, δίνουν ήδη δείγματα γραφής για το τι θα επακολουθήσει μέσα στις σχολές (βλ.εισβολή των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, λοκ άουτ στο ΑΠΘ), στέλνοτας το μήνυμα της στοχοποίησης και καταστολής στις όποιες αντιστάσεις

ξεσπάσουν. Κατεύθυνση που βρίσκεται σε πλήρη συνάρτηση με την  πολιτική της φασιστικοποίησης  που προωθείται ενάντια σε όλα τα κομμάτια του λαού. Από τον αντισυνδικαλιστικό νόμο ενάντια  στους εργαζόμενους, τις εκκενώσεις καταλήψεων προσφύγων  μέχρι  το όργιο αστυνομοκρατίας και καταστολής.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι για την Κυβέρνηση και το σύστημα  είναι αναγκαίο  το χτύπημα στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα της νεολαίας και του λαού, γιατί το έργο που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν,  θα βρεί απέναντί του αντιστάσεις και λαϊκά ξεσπάσματα.  Γιατί αυτό το έργο είναι η συνέχιση της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής ,  η επίθεση στο δικαίωμά μας στις σπουδές  και η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής.  Είναι οι διαγραφές των φοιτητών,  το ν+2 και τα πειθαρχικά. Είναι η βάση του 10 και το εθνικό απολυτήριο. Η  αναθεώρηση του άρθρου 16 και η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η διάσπαση των πτυχίων μας και το τσάκισμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Είναι το χτύπημα του δωρεάν πλέγματος σίτιση-στέγαση-μεταφορές-συγγράμματα και η μετακύληση του κόστους φοίτησης στις πλάτες των φοιτητών.  Οι αλλαγές στα προγράμματα σπουδών και η παραπέρα εντατικοποίηση της καθημερινότητάς μας. Είναι η μονιμοποίηση των απλήρωτων πρακτικών.  Είναι συνολικά η πολιτική που θα φέρει την παραπέρα όξυνση των ταξικών φραγμών , την εντατικοποίηση και την πειθάρχηση, το συνολικό χτύπημα στο δικαίωμά μας στις σπουδές.
Ξέρουμε λοιπόν καλά ότι την αστυνομία στις σχολές την θέλουν για να μπορούν να διεξάγουν ανεμπόδιστα την επιθέσή τους ,να θωρακίζονται ενάντια στον «εχθρό» λαό και τις αντιστάσεις του  και όχι για να περιφρουρούν τα ΑΤΜ τους.
Γι ' αυτό καλούμαστε να συγκροτήσουμε την πάλη μας. Να μην αφήσουμε καμία πρόκληση αναπάντητη. Να υπερασπιστούμε το λαϊκό άσυλο των αγώνων και τους φοιτητικούς μας συλλόγους. Μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις να οργανώσουμε συλλογικά τους αγώνες μας απέναντι σ' αυτήν την ολομέτωπη επίθεση.