Να υπερασπιστούμε το Λαϊκό Άσυλο Αγώνων για Σπουδές – Δουλειά – Ελευθερίες

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση ιεραρχεί πολύ ψηλά στην ατζέντα της την ενίσχυση της καταστολής, της αστυνομοκρατίας και της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι πρώτη της “δουλειά” ήταν η νομική κατάργηση του Ασύλου μαζί με μια πρωτοφανή σε έκταση επιχείρηση καταστολής και τρομοκράτησης στα Εξάρχεια και στις σχολές του κέντρου. Η ΑΣΟΕΕ έχει για μια ακόμη φορά τη τιμητική της. 

Έχοντας πλέον το ελεύθερο νομικά, αλλά και με βάση τη χρόνια αποσυγκρότηση του συλλόγου μας, κυβέρνηση και δυνάμεις καταστολής, με το “καλημέρα”, επιδόθηκαν σε εφόδους στο προαύλιο της σχολής κυνηγώντας και συλλαμβάνοντας μετανάστες. Βρίσκουν πρόσχημα στο παραεμπόριο και στο εμπόριο ναρκωτικών έξω από το χώρο της σχολής και προσπαθούν να μας πείσουν αφενός ότι τώρα χωρίς Άσυλο αυτά θα πάψουν να υπάρχουν (λες και το Άσυλο είχε να κάνει με αυτά και όχι οι ίδιοι) και αφετέρου ότι η αστυνομία ήρθε για να μείνει στις σχολές και μάλιστα “κάνει και έργο”. Θέλει να μονιμοποιήσει δηλαδή την παρουσία των δυνάμεων καταστολής στις σχολές με πρώτο και κύριο μέλημά τους τη στοχοποίηση των συλλογικών διαδικασιών και την αποτροπή οποιασδήποτε προσπάθειας από πλευράς μας, ως Σύλλογος, απάντησης στην εκτεταμένη επίθεση που βιώνουμε στα δικαιώματά μας. 

Για εμάς ένα είναι ξεκάθαρο: Το σύστημα γεννάει την εγκληματικότητα, όχι το Άσυλο και οι Ελευθερίες. Το Άσυλο δεν

είναι αυτό που παρουσιάζεται: “βία”, “εγκληματικότητα”, “διακίνηση ναρκωτικών”, “σπασίματα”. Το Λαϊκό Άσυλο Αγώνων είναι μορφή κατοχύρωσης του δικαιώματος των φοιτητών και του λαού να αγωνίζεται και να διεκδικεί σπουδές, δουλειά, ελευθερίες. Η ύπαρξη του είναι η προστασία της ελεύθερης πολιτικής, πολιτιστικής έκφρασης μέσα στις σχολές, αλλά και προστατεύεται από αυτή. Ως τέτοιο λοιπόν καλούμαστε να το υπερασπιστούμε απέναντι στο σύστημα και την πολιτική του. Γιατί είναι οι ίδιοι που “έσπρωξαν” τα ναρκωτικά εδώ και καιρό στην Αντωνιάδου, έξω από τη Νομική και το Πολυτεχνείο με στόχο – τι άλλο – από τη δυσφήμιση και αμαύρωση του Λαϊκού Ασύλου. Είναι οι ίδιοι που προωθούν τα ναρκωτικά ως κάλπικη “διέξοδο” στα αδιέξοδα μιας νεολαίας η οποία ασφυκτιά και που η πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης έχει δημιουργήσει. 

Τα γεγονότα με τις επιθέσεις στα Εξάρχεια τις τελευταίες εβδομάδες είναι αποκαλυπτικά και δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. Όταν πάλι “ανακάλυψαν” ότι η πρόφασή τους (δηλαδή τα ναρκωτικά) δεν έστεκε το είπαν ανοιχτά. Θέλουν να “καθαρίσουν” όπως λένε χαρακτηριστικά και κυνικά από τη “σκόνη” και τα “σκουπίδια”. Θέλουν δηλαδή να “τελειώνουν” με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μιας και οι ζωές και τα δικαιώματά τους δε χωράνε στο σάπιο σύστημα που υπηρετούν. Είναι χρέος μας να σταθούμε στο πλευρό των θυμάτων των πολέμων τους. Οι φονιάδες των λαών δημιουργούν την προσφυγιά, στερούν το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους, τους στοιβάζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους πνίγουν στο Αιγαίο άμα λάχει. 

Αλλά και στην ΑΣΟΕΕ γνωρίζουμε πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια πώς χρησιμοποιείται έντεχνα το παραεμπόριο από τις δυνάμεις καταστολής ως αφορμή. Δε δίστασαν στο παρελθόν, και θα το επιχειρήσουν με μεγαλύτερη ένταση, να επιτεθούν σε μετανάστες μικροπωλητές, να πετάξουν δακρυγόνα στο προαύλιο, να σπάσουν συλλογικές διαδικασίες (Γενικές Συνελεύσεις), να ανοίξουν στέκια αριστερών σχημάτων. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η λυσσαλέα επίθεση που ετοιμάζουν στα δικαιώματά μας θα βρει μπροστά της τις αντιστάσεις μας, για αυτό και θωρακίζονται από τα πριν. Να πάμε, λοιπόν, κόντρα στα σχέδιά τους, κόντρα στο κλίμα αποσυγκρότησης και απάθειας! Για αυτό το λόγο είναι επιτακτική η ανάγκη άμεσης διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου ώστε οι φοιτητές να συζητήσουμε για αυτές τις εξελίξεις αλλά και για τα νέα μέτρα – νέα επίθεση – που φέρνει η κυβέρνηση. 

Να μη συνηθίσουμε στην καταστολή και στην τρομοκρατία! Να υπερασπιστούμε το Λαϊκό Άσυλο των Αγώνων και των Ελευθεριών! Μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες να υπερασπιστούμε το δικαίωμά στην ελεύθερη πολιτική – πολιστική έκφραση και συλλογική πάλη! Μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες να παλέψουμε για μια ζωή με ίσα δικαιώματα σε Σπουδές – Δουλειά – Ελευθερίες!

 

  • ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΑΣΥΛΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ
  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
  • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ – ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ