Ανακοίνωση των Αγωνιστικών Κινήσεων για τις ευρωεκλογές

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ! – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε.!

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΦΑΣΙΣΜΟ!

Για ακόμα μια φορά μας καλούν να συμμετέχουμε την παρωδία των Ευρωεκλογών. Ποιοι όμως στα αλήθεια είναι αυτοί που πασχίζουν για τη συμμετοχή στις Ευρωεκλογές; Είναι τα κόμματα του ευρωπαϊκού ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου και οι εκφραστές τους, όπως η Μέρκελ και Μακρόν, που αποτελούν τους αρχιτέκτονες της εξαθλίωσης των λαών της Ευρώπης. Είναι τα μεγάλα ευρωπαϊκά μονοπώλια, όπως η Audi, η Siemens και η γαλλική Total, που απομυζούν μέσα από τη ζώνη του ευρώ όλο τον πλούτο που παράγει η εργατική τάξη από άκρη σ’ άκρη της Ευρώπης. Είναι οι ντόπιοι υποτακτικοί τους, Τσίπρας-Μητσοτάκης και λοιποί, που πιστά εφαρμόζουν τις πολιτικές τους, εξασφαλίζοντας τον εργασιακό μεσαίωνα για το λαό μας και την κερδοφορία για την αστική τάξη.

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η Ε.Ε.

 

Εμείς οι νέοι, γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί η ΕΕ είναι πίσω από την πραγματικότητα της ανεργίας και του εργασιακού μεσαίωνα. Είναι οι πρωτεργάτες των ατομικών συμβάσεων εργασίας, των προγραμμάτων για μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, της εργοδοτικής τρομοκρατίας. Μέσα από τις Ευρωπαϊκές συνθήκες και οδηγίες, επιβλήθηκαν όλοι οι αντεργατικοί-αντιασφαλιστικοί νόμοι, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν οι απολύσεις, τα εργατικά ατυχήματα, η απληρωσιά, τα ελαστικά ωράρια. Αυτές είναι οι πολιτικές που οδήγησαν 500.000 νέους στη μετανάστευση, κυρίως επιστήμονες που δεν μπορούσαν να βρουν δουλειά στην εξαρτημένη, χωρίς παραγωγή Ελλάδα του ευρώ και της ΕΕ.

Εμείς οι φοιτητές, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πίσω από κάθε μέτρο στην εκπαίδευση βρίσκονται οι οδηγίες της ΕΕ. Από τις συνθήκες Μπολόνια-Πράγα-Βερολίνου, πηγάζουν όλα τα μέτρα των ταξικών φραγμών και της εντατικοποίησης, της διάσπασης των πτυχίων μας σε κουρελόχαρτα χωρίς αντίκρισμα. Είναι οι ευρωπαϊκές οδηγίες οι οποίες  αφορούν το άρθρο 16 και τα δίδακτρα, που μέρα με τη μέρα διαλύουν το δικαίωμα μας στις σπουδές, μας αναγκάζουν όλο και πιο συχνά να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για βιβλία, σίτιση, στέγαση, μεταφορές, αναλώσιμα. Είναι οι ίδιες οδηγίες που επιβάλλουν τα εξοντωτικά προγράμματα σπουδών και την εντατικοποίηση, ενώ την ίδια στιγμή που προωθούν τα πληρωμένα σεμινάρια, και το χτύπημα των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Προγράμματα ΕΣΠΑ της ΕΕ αποτελούν οι πολλές φορές απλήρωτες, χωρίς ένσημα πρακτικές των ΑΕΙ-ΤΕΙ, που διδάσκουν στους νέους απόφοιτους την εκμετάλλευση και την άνευ όρων υπακοή στα αφεντικά. Είναι τα ίδια προγράμματα που και μετά την αποφοίτηση μας, θα απορροφήσουν για 8 μήνες τους ανέργους πτυχιούχους προς όφελος των επίσημων στατιστικών και των εργοδοτών (που δεν πληρώνουν μισθούς), για ένα κομμάτι ψωμί, ρίχνοντας κι άλλο τα μεροκάματα.

 

Εμείς, τα παιδιά των λαϊκών-εργατικών οικογενειών,γνωρίζουμε πολύ καλά που πηγαίνει ο πλούτος που παράγει ο λαός μας. Βλέπουμε ποιος είναι ο υπαίτιος για την φορομπηξία και τη λιτότητα. Βλέπουμε ποιος κόβει και ράβει όλο και νέα μέτρα εξαθλίωσης και ανέχειας. Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι το χρέος που αποδέχεται η αστική μας τάξη, δεν το παρήγαγαν τα λαϊκά στρώματα, αλλά η διάλυση της παραγωγής, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς με την ΚΑΠ, η ανεργία, οι ληστρικές συμβάσεις με τα ξένα μονοπώλια. Βλέπουμε πολύ καλά ότι ενώ το κεφάλαιο εδραιώνει την κυριαρχία του πάνω στο λαό χρησιμοποιώντας τις πλάτες της ΕΕ, ο λαός μας στενάζει κάτω από την φτώχεια.

Εμείς, που δεν θέλουμε να γίνουμε κρέας για τα κανόνια του πολέμου!Ανησυχούμε βλέποντας τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στη γειτονιά μας. Βλέπουμε γύρω μας την Μέσα Ανατολή, την Ουκρανία και τη Λιβύη, όπου οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ μαζί με τους Αμερικάνους δεν δίστασαν να διαλύσουν και βομβαρδίσουν τις χώρες αυτές, προκαλώντας μάλιστα και εμφύλιους πολέμους, προκειμένου να επιβάλλουν την κυριαρχία τους. Είδαμε το πόσο αδίστακτοι είναι σε οποιονδήποτε λαό τολμά να αντιστέκεται στην κυριαρχία τους.

Βλέπουμε τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ΝΑΤΟϊκή βάση εξόρμησης, ενώ οξύνονται οι πολεμικοί ανταγωνισμοί ανάμεσα στις αστικές τάξεις, δημιουργώντας κινδύνους για τους λαούς της περιοχής. 20 χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς της Γιουργκοσλαβίας, ΝΑΤΟ και ΕΕ ανοίγουν νέο γύρο αντιπαραθέσεων, στα Βαλκάνια, στρώνοντας το έδαφος στον εθνικισμό.

Εμείς, οι νέοι που σιχαινόμαστε το φασισμό,βλέπουμε καθημερινά τον εθνικισμό και τον αντικομμουνισμό να κυριαρχούν, τις διώξεις απέναντι σε αγωνιστές και πολιτικούς πρόσφυγες, την κρατική καταστολή. Είναι αυτές οι πολιτικές που έθρεψαν το φασιστικό-ναζιστικό φαινόμενο, για να το κρατούν ως μαύρη εφεδρεία ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Παρά τα κούφια λόγια των δυνάμεων του «ευρωσκεπτικισμού», η ΕΕ γνωρίζει πολύ καλά ότι όλες αυτές οι εθνικιστικές δυνάμεις αποτελούν τους πιο πιστούς υπηρέτες του κεφαλαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χώρα μας καμία από αυτές τις δυνάμεις δεν βάζει ζήτημα για την έξοδο από την ΕΕ.

Είναι οι πολιτικές της φασιστικοποίησης που καθημερινά πνίγουν πρόσφυγες και μετανάστες στη Μεσόγειο, που έκλεισαν όσους από αυτούς κατάφεραν να επιζήσουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε συνθήκες πλήρους εξαθλίωσης.  Το φρικιαστικό πρόσωπο της ΕΕ φαίνεται από την αντιμετώπιση αυτών που οι ίδιες τους οι βόμβες ξερίζωσαν από τη γη τους –τους αντιμετωπίζουν είτε ως ανθρώπινα σκουπίδια είτε ως φθηνό εργατικό δυναμικό.

 

Αυτή τη φυλακή των λαών, αυτό το σφαγείο των ιμπεριαλιστών, επιμένουν οι ντόπιοι εκπρόσωποι του συστήματος να προσκυνούν καθημερινά, να την ονομάζουν «κοινό μας σπίτι», και να μας καλούν με την ψήφο και τη συμμετοχή μας να τη νομιμοποιήσουμε, να αποδεχθούμε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, έξω από το καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας.

 

ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ-ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ

ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΩΔΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. !

Το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα δεν έχει καμία θέση στις Ευρωεκλογές. Το μόνο που πετυχαίνουν οι δυνάμεις της υπόλοιπης αριστεράς με τη συμμετοχή σε έναν φθαρμένο θεσμό που η πλειοψηφία των λαών της Ευρώπης του έχει γυρίσει την πλάτη, είναι να νομιμοποιούν τη θέση της χώρας μας σε αυτή τη φυλακή των λαών. Μόνο η θέση της ΑΠΟΧΗΣ είναι συμβατή με το στόχο για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το σπάσιμο της εξάρτησης, στην προοπτική του να γίνει ο εργαζόμενος λαός αφέντης στον τόπο του.

Απέναντι στις φωνές της υποταγής, δεν χωρούν ούτε εκλογικές αυταπάτες, ούτε αυταπάτες για το περιθώριο δήθεν αλλαγών μέσα από το δήθεν κοινοβούλιο της ΕΕ. Η μόνη πραγματική απάντηση είναι η οργάνωση μέσα από τους συλλόγους και τα όργανα πάλης, το ανέβασμα του επίπεδου της αντιιμπεριαλστικής-αντικαπιταλιστικής πάλης ενάντια στην ΕΕ και την αστική τάξη.