Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων για τα φασιστικά συνθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας

Την Παρασκευή 1/02 είδαμε ότι είχαν μπει φασιστοειδή στο ΤΕΙ Αθήνας αφήνοντας τα ίχνη τους. Έγραψαν συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους «Μακεδονία γη ελληνική», «Έλληνες Μακεδόνες», «Ζήτω η ελλάς», «Ζήτω το έθνος» μαζί με στοχάδια, μαίανδρους και τα αρχικά Χ-Α. Κινούμενοι στα σκοτάδια, όπως αρμόζει στους συνεχιστές του Χίτλερ και των ταγματασφαλιτών, έγραψαν τα παραπάνω εμετικά φασιστικά συνθήματα.

Καταγγέλλουμε αυτή την πράξη, τέτοιες ιδεολογίες δεν χωράνε στις σχολές και συνολικά πρέπει να καταδικάζονται. Γι’ αυτό και ως Αγωνιστικές Κινήσεις προχωρήσαμε απευθείας στο σβήσιμο των συνθημάτων, γράφοντας παράλληλα συνθήματα καταδίκης αυτών των απόψεων, καθώς και συνθήματα υπέρ της φιλίας των λαών. 

Τα συνθήματα αυτά χρωματίζουν την περίοδο που διανύουμε. Διάφορες εθνικιστικές φωνές προσπαθούν να δηλητηριάσουν με κάθε τρόπο τις συνειδήσεις της νεολαίας, όπως είδαμε το προηγούμενο διάστημα με καταλήψεις για τη Μακεδονία στα σχολεία. Γι’ αυτό θα πρέπει να αναδεικνύουμε τον πραγματικό υπαίτιο,δηλαδή τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να προτάσουμε την αλληλεγγύη και τη φιλία των λαών και όχι το μίσος. Μάλιστα, μετά από την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών η άνοδος του εθνικισμού γίνεται όλο και πιο φανερή απ’ την προσπάθεια παρέμβασης τέτοιων 

απόψεων στην νεολαία και το λαό. Απόψεις που διατυμπανίζονται με τόσο πάθος και έχουν σαν στόχο να ετοιμάσουν το λαό και την νεολαία σε πρόβα πολέμου για τα συμφέροντα του συστήματος. Αυτή η συμφωνία δεν έχει καμία σχέση με τα δικά μας συμφέροντα, ούτε του δικού μας λαού ούτε του γειτονικού. Θέλει να διαμορφώσει τη σφαίρα επιρροής των ιμπεριαλιστών, να σπείρει το μίσος και τη διχόνια, καλλιεργώντας παράλληλα την «εθνική ομοψυχία» έτσι ώστε ο λαός να θυσιαστεί χωρίς δεύτερη σκέψη για τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και των υποτελών σε αυτόν αστικών τάξεων.


Ως Αγωνιστικές Κινήσεις καλούμε κάθε φοιτητή να καταγγείλει αυτές τις απόψεις. Η τρομοκρατία και το κλίμα φόβου που πάνε να περάσουν τα συνθήματα αυτά δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα! Οι φασιστικές απόψεις δεν έχουν θέση πουθενά και είναι υπόθεση όλων μας, μέσα απ’ τα συλλογικά μας όργανα, να τις αντιπαλέψουμε. Μόνο μέσα απ’ τον αγώνα για τα δικαιώματά μας, στην πίστη των δυνάμεων που έχουμε ως νεολαία, θα σιωπήσουν και οι φωνές του εθνικισμού!