Πρόταση ψηφίσματος για την δίκη Κορκονέα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ….

Δέκα χρόνια μετά τον Δεκέμβρη του ’08 μεθοδεύεται η αθώωση των δολοφόνων Κορκονέα και Σαραλιώτη στο εφετείο της Λαμίας. Μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας, πραγματοποιείται μια δίκη όπου απ’ το 2016 μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 30 συνεδριάσεις όπου στις τελευταίες (23-24/1) εκδηλώθηκαν σημαντικές εξελίξεις.

Η παρουσία ενός νέου μάρτυρα , που εδώ και 10 χρόνια δεν είχε εμφανιστεί αλλά το έκανε τώρα δηλώνοντας πως ο Κορκονέας ήταν «ήρεμος οικογενειάρχης που ασχολούνταν με τους νέους», αποδεικνύει ότι το σύστημα θα επιδιώξει την αθώωση του με κάθε δυνατό τρόπο. Αυτό που διαφαίνεται είναι ότι γίνεται προσπάθεια να αναδειχθεί ο «πρότερος έντιμος βίος» του Κορκονέα, ώστε να σπάσει η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Είναι ξεκάθαρο ότι μεθοδεύεται η αθώωση του δολοφόνου Κορκονέα απ’ το σύστημα, το οποίο θέλει να ανταμείψει τους διάφορους καλοθελητές για τις υπηρεσίες που του προσφέρουν. Ταυτόχρονα να ανοίξει το δρόμο στη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, να δώσει το πράσινο φως στα όργανα καταστολής να χτυπούν το λαό και τη νεολαία, γνωρίζοντας ότι θα πέσουν στα μαλακά. Επιδιώκει όμως να δείξει και στη νεολαία το ποιος έχει το πάνω χέρι. Να την πείσει ότι θα μπορεί να καταστέλλει και να δολοφονεί χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Το προχώρημα της αντιλαϊκής επίθεσης στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας απ’ τη μια και η ταυτόχρονη ένταση της φασιστικοποίησης της δημόσιας πολιτικής και κοινωνικής ζωής απ’ την άλλη συναπαρτίζουν την πολιτική του. Αυτό φανερώνουν και η ποινικοποίηση των αγώνων, η απαγόρευση των απεργιών, η βιομηχανία διώξεων που στήθηκε στις Σκουριές, η -επί της ουσίας- κατάργηση του Ασύλου, τα χημικά και το ξύλο απ’ τα ΜΑΤ, οι συλλήψεις αγωνιστών και διαδηλωτών. Και όταν αυτά δεν επαρκούν για να κάμψουν την αγωνιστική διάθεση, προβαίνουν σε δολοφονίες αγωνιστών όπως του 15χρονου μαθητή Μ. Καλτεζά από τον αστυνόμο Μελίστα, του Ν. Τεμπονέρα από τον ΟΝΝΕΔίτη Καλαμπόκα είτε απ’ τον κρατικό μηχανισμό είτε απ’ τις μαύρες εφεδρείες που έχει, όπως αυτή του Π. Φύσσα απ’ το χρυσαυγίτη Ρουπακιά ή την πιο πρόσφατη δολοφονία του Αλβανού εργάτη στη Λευκίμμη.

Σαν σύλλογος πρέπει να καταγγείλουμε την πολιτική του συστήματος, την πολιτική της τρομοκρατίας. Ότι ο εχθρός δεν είναι απλά ο μπάτσος αλλά όλο το σύστημα της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Να αναδειχθεί ότι η δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη και δεν μας λείπουν οι καλοί δικηγόροι αλλά η πολιτική συγκρότηση του κινήματος που μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό, όταν είναι συγκροτημένο, τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΟΡΚΟΝΕΑΣ-ΣΑΡΑΛΙΩΤΗΣ!

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ!