Για τη συμφωνία των Πρεσπών και το κυβερνητικό αφήγημα

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ !

ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΘΕΑΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΓΥΡΟΥ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

 

Νωπή είναι η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή. Μιας συμφωνίας όχημα της παρέμβασης των αμερικανών στα Βαλκάνια. Παρέμβασης που καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα των λαών των δυο χωρών, παρά να «χωρίσει τα αμπέλια» των ιμπεριαλιστών, και ειδικότερα αμερικάνων-ρώσων μεταξύ τους. Το κύμα υποτέλειας στους αμερικάνους-δυτικούς, αλλά και εθνικισμού, μεγαλοιδεατισμού και πολεμοκαπηλείας που ακολούθησε και θα ακολουθήσει τη συμφωνία δεν έχει προηγούμενο. Μα περισσότερο τρομάζουν οι πρόβες πολέμου για το λαό μας και τους λαούς της γύρω περιοχής. Ίδιο παιχνίδι ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων εκτυλίσσεται στη Βενεζουέλα όπου οι ΗΠΑ, με ανοιχτή απειλή στρατιωτικής επέμβασης, κάνουν πραξικοπήματα και φυτεύουν νέους προέδρους, επιτίθονται ανοιχτά στο δοκιμαζόμενο λαό της Βενεζουέλας.

 

ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ όλο αυτό το διάστημα, συναγωνίζονται από τη μια σε υποτέλεια στους αμερικάνους και εθνικιστική υστερία από την άλλη. Καθόλου δε πρέπει εμείς να συμμεριστούμε τα άγχη του κεφαλαίου που διαπραγματεύεται με τους προστάτες του, ΗΠΑ-ΕΕ, ένα καλύτερο μέλλον για πάρτη του, κάνοντας τη χώρα απέραντη ΝΑΤΟική βάση και το λαό αναλώσιμο. Γιατί εμείς δε πρέπει να ζήσουμε με το φόβο του πολέμου, του εθνικισμού, της ανεργίας, της εξαθλίωσης και του θανάτου. Ούτε πρέπει να ζήσουμε περιμένοντας ψίχουλα από το successstory μιας κυβέρνησης που συνεχίζει, όπως όλες οι άλλες να χτυπάει λαϊκά-εργατικά δικαιώματα και να γκρεμίζει το μέλλον της νεολαίας.

ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

Να μάθουμε λέει να ζούμε με 400 ευρώ, κι άμα επιβιώσουμε. Μπορεί οι καλοσυνάτες κυβερνήσεις να μας λυπούνται και να ανεβάζουν 30ευρώ τον κατώτατο μισθό την ίδια ώρα όμως που μας τα παίρνουν από είκοσι άλλες τσέπες. Πετάνε την ανεργία στην αμορφωσιά και την παραίτηση των σπουδών της, αλλά τάζουν λαγούς με πετραχείλια για την «καταπολέμηση της ανεργίας». Γκρεμίζουν τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματά μας και προχωρούν σε απολύσεις, μιλώντας παράλληλα για «νέες προσλήψεις». Σκέφτονται λέει και τους φοιτητές, αλλά κλείνουν εστίες-λέσχες, καταργούν το δωρεάν σύγγραμμα, βάζουν λουκέτο, συγχωνεύουν σχολές και πετάνε στο δρόμο χιλιάδες φοιτητές.

 

Όλα αυτά είναι δικά μας δικαιώματα. Δε μας τα παραχώρησε κανείς από τη καλή του τη καρδιά. Τα κατακτήσαμε με αγώνες και με πάλη θα τα υπερασπιστούμε. Δεν πρέπει να μασήσουμε στη λογική του «μη χείρον βέλτιστον» και να μείνουμε θεατές στο γκρέμισμα των κατακτήσεων μας. Να εμπνευστούμε από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του γαλλικού λαού που μήνες τώρα, με τα «κίτρινα γιλέκα», αναμετράται και τσαλακώνει το μέλλον της φτώχειας και της ανεργίας μέσα στην ίδια την καρδιά της ΕΕ. Να μάθουμε να νικάμε συλλογικά!

ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ –ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Όλο το αστικό πολιτικό σύστημα φοράει τα καλά του, ετοιμάζεται για πολλαπλές εκλογές και μας καλεί να ξεχάσουμε τα μνημόνια, τη φτώχεια, την ανεργία. Να ξαναδιαλέξουμε διαχειριστή της βαρβαρότητας. Μπας και εκτονωθούμε, ξεχάσουμε όποια διεκδίκηση και αντίσταση, όποια προοπτική μαζικού κινήματος κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική και να βγάλουμε νέο σωτήρα. Όμως τα πραγματικά θέλω του λαού και της νεολαίας λέγονται στους δρόμους, στις απεργίες, στη μαζική πάλη ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, ενάντια στην εξάρτηση απο τον ιμπεριαλισμό, ενάντια στη βαρβαρότητα του κεφαλαίου.

Η μόνη απάντηση που χρειάζεται είναι να παλέψουμε ενάντιά τους. Να οργανωθούμε στις σχολές μας και τους συλλόγους μας σε μια αγωνιστική πορεία. Σε πορεία κόντρας με την πολιτική τους που τσακίζει δικαιώματα και ετοιμάζει τους νέους πολέμους ανάμεσα στους λαούς. Να φτιάξουμε εστίες αντίστασης και μαζικής πάλης!

  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

  • ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

  • ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ