ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ-ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ-ΤΗΝ  ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ 

Η κομματιασμένη και διαλυμένη από την άγρια σύγκρουση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (κυρίως ΗΠΑ και Ρωσίας) Συρία, έρχεται αντιμέτωπη για άλλη μια φορά με ξένη εισβολή, με ξεριζωμό και σφαγή χιλιάδων αμάχων.           

Όσο και αν ισχυρίζεται η Τουρκία, ότι η συγκεκριμένη επιθετική πράξη γίνεται για την δημιουργία ζώνης ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων, σε περιοχές κουρδικών καντονιών, είναι ολοφάνερο ότι έρχεται να αξιοποιήσει την σημερινή κατάσταση της Συρίας και να διεκδικήσει ρόλο, εκμεταλλευόμενη το νέο κλίμα σύγκρουσης και πολέμου που διαμορφώνεται συνολικά στην μέση ανατολή. 

Είναι οι Αμερικάνοι φονιάδες που έδωσαν το πράσινο φως για την εισβολή. Αποτελεί συνέχεια της συμβιβαστικής συμφωνίας μεταξύ τους, στην προσπάθεια να περιορίσει τις Ρώσικες σφήνες. Θέλει να επαναφέρει σε έναν βαθμό τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Αμερικανονατοϊκών σχεδίων στην περιοχή. Ιδιαίτερο ρόλο παίζει η ανάγκη να χρησιμοποιηθεί το ειδικό βάρος της Τουρκίας, ώστε να δοθεί μια ισχυρή ώθηση στην εκστρατεία των ΗΠΑ ενάντια στο Ιράν. 

 

Με κείμενο που κοινοποιείται προς τη Γραμματέα της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και δημοσιεύεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο καθηγητής Παθολογικής Ανατομίας Α. Λάζαρης καλεί δημοσίως σε χτύπημα του λαϊκού ασύλου στο χώρο της Ιατρικής Σχολής. Αποτελεί πρόκληση για κάθε άνθρωπο με δημοκρατικές πεποιθήσεις και χρήζει άμεσης απάντησης από το φοιτητικό κίνημα και την κοινή γνώμη.

Στις 11/10 πραγματοποιήθηκε κατάληψη της σχολής ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας  , τα οποία χτυπούν για άλλη μια φορά το δικαίωμα του λαού στις σπουδές. Μάλιστα η απόφαση προέκυψε ύστερα από μαζική απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας . Στα γραφόμενά του ο καθηγητής ψεύδεται κατάφορα,αναφέροντας  πως εμποδίστηκε η διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται στο χώρο της σχολής και  αφορούν καρκινοπαθείς και άλλους ασθενείς.

Ολοκληρώθηκε φοιτητική διαδήλωσηστις 10/10 ενάντια στα νέα μέτρα της Κεραμέως και την κατάργηση του ασύλου. Μια διαδήλωση η οποία είχε πολύ θετικά χαρακτηριστικά αφού είχε αρκετή μαζικότητά (περίπου 1000 άτομα)και που πραγματοποιήθηκε μέσα από αποφάσεις γενικών συνελεύσεων αρκετών συλλόγων, αλλά παρόλα αυτά σιγουρά ήταν αναντίστοιχη των απαιτήσεων της επίθεσης. Είναι άλλο ένα δήγμα πως η νεολαία ψάχνει απαντήσεις παρά την χρόνια αποσυγκρότηση των συλλόγων και του φοιτητικού κινήματος.

Καταγγέλλουμε την επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών αφού επιτέθηκε με δακρυγόνα στα φοιτητικά μπλοκ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν φοιτητές. Δείχνει τον φόβο της κυβέρνησης για νέα ξεσπάσματα της νεολαίας απέναντι στο μαύρο και αβέβαιο μέλλον που της υπόσχεται αυτό το σύστημα.

Να υπερασπιστούμε τα συλλογικά μας όργανα! Να ξαναζωντανέψουμε τις γενικές μας συνελεύσεις!

Καταγγέλλουμε τις δυνάμεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ, οι οποίες για άλλη μια φορά μας απέδειξαν πως λειτουργούν σαν δεκανίκι για το σύστημα. Συγκεκριμένα όταν τους έγινε απεύθυνση στο διοικητικό συμβούλιο για την ανάγκη διεξαγωγής γενικών συνελεύσεων για άλλη μια φορά αποφάσισαν να υπεκφύγουν, επικαλούμενοι το καταστατικό του συλλόγου, και άλλα πολλά γνωστά στα αυτιά μας, που καταλήγουν να επιβραδύνουν την διεξαγωγή γενικής συνέλευσης.

Δεν μας κάνει φυσικά εντύπωση η συγκεκριμένη εξέλιξη, καθώς δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που οι εν λόγω παρατάξεις δρουν διαλυτικά απέναντι στον φοιτητικό σύλλογο και τις διαδικασίες του. Θα πρέπει να γίνει αρκετά ξεκάθαρο σε έναν ευρύ κόσμο πως οι αστικές αυτές δυνάμεις, τσιράκια των κομμάτων που καταλήστευσαν και συνεχίζουν να καταληστεύουν τον λαό της χώρας, ποσώς ενδιαφέρονται για το αν θα πραγματοποιηθεί μια συνέλευση. Το αντίθετο μάλιστα. Θέλουν τον φοιτητόκοσμο πειθήνιο και αδρανή, πουλώντας του κολλητηλίκι στην αρχή της χρονιάς, για να μπορέσει στο τέλος αυτής να αποκομίσει την ψήφο του. Ξέρουμε πολύ καλά πως οι πελατειακές σχέσεις βρίσκονται πάνω πάνω στην ατζέντα τους, δήθεν «στο πλευρό του φοιτητή» έτοιμες να του λύσουν όλα του τα προβλήματα, καθώς κρίνουν πως ο ίδιος είναι ανίκανος να πάρει την κατάσταση στα χέρια του!

 Επίθεση σε σπουδές-δουλειά-ελευθερίες

 

Οργάνωση και Πάλη για τα δικαιώματά μας

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, η επίθεση όμως συνεχίζεται

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την 7η Ιούλη που η ΝΔ πήρε την σκυτάλη της κυβερνητικής εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες εξαγγελίες, αλλά και τα πρώτα βήματα για την συνέχιση και το βάθεμα της επίθεσης στα δικαιώματα λαού και νεολαίας. Κάνουν λόγο για την «ανάπτυξη» που έρχεται και εννοούν το παραπέρα ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου και τη διευκόλυνση του ξένου κεφαλαίου να υλοποιήσει τις επενδύσεις- τερατουργήματα στη χώρα. «Ανάπτυξη» που πάει χέρι- χέρι με την απελευθέρωση των απολύσεων, την κατάργηση των αποζημιώσεων, την 7ήμερη εργασία, το χτύπημα σε περίθαλψη και ασφάλιση. Τίποτα δε μένει στο απυρόβλητο!

Χτύπημα στο λαϊκό άσυλο αγώνων – Ένταση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής