ΑΘΗΝΑ | Νομική, Κάθε εξεταστική η ίδια ιστορία, Καθηγητικές αυθαιρεσίες και μαζικά κοψίματα

Το προηγούμενο διάστημα οι φοιτητές έδιναν έναν δίκαιο αγώνα για τις σπουδές τους,για το κεκτημένο δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν παιδεία, που αυτο το σύστημα χρόνια προσπαθεί να πάρει πίσω. Ήταν ένας αγώνας που υπενθύμισε στους φοιτητές,στη νεολαία και στο λαό αυτής της χώρας πως υπάρχει και ο "άλλος δρόμος", της συλλογικής και οργανωμένης πάλης, των ανυποχώρητων αγώνων μέσω των οποίων μπορεί να κερδίσει το μέλλον της. Παρά την καταστολή και την τρομοκρατία που προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση και το σύστημα συνολικά με την τηλε-καταστολή (τηλε-εξεταστικές και τηλεμαθήματα) , με την εκκένωση καταλήψεων, με τις επανειλημμένες εισβολές σε χώρους ασύλου , με εισαγγελικές έρευνες, η θέληση του κόσμου για να συνεχίσει τον αγώνα που έδινε μέσα από τα όργανα πάλης του δεν χάθηκε.

Βασική στόχευση της τηλε-εξεταστικής ήταν η υπονόμευση και καταστολή των αγώνων, μέσω της μείωσης της προσέλευσης των φοιτητών στις γενικές συνελεύσεις , τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις. Δεν έμειναν όμως μονο σε αυτό Προχώρησαν και σε εξεταστικές με απάνθρωπους όρους , εκδικητικά απέναντι στους φοιτητές και σε μαζικά κοψίματα. Για παράδειγμα στην Νομική , που είχε εφαρμοστεί η τηλε-εξεταστική τα ποσοστά αποτυχίας μιλάνε από μόνα τους(‼️)

Γενικό διοικητικό: 65%
Πολιτική δικονομία 1: 54%
Εμπορικό 2: 44%
Πολιτική δικονομία 2: 55%
Εμπορικό 3: 43%
Εφαρμογές πολιτικής: 66%

Αποδεικνύεται ο δεύτερος ρόλος της τηλε-εξεταστικής, η ύψωση των ταξικών φραγμών, η εντατικοποίηση της καθημερινότητας των φοιτητών, η διευκόλυνση των καθηγητικών αυθαιρεσιών . Καταγγέλλουμε τα μαζικά κοψίματα και απαιτούμε οι φοιτητές να εξεταστούν δια ζώσης με ανθρώπινους όρους και σε χρόνο που θα επιλέξουν. Ως Αγωνιστικές Κινήσεις δεν αναγνωρίζουμε την διαδικασία της τηλε-εξεταστικής παρά μόνο ως καταστολή και σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιούμε την διαδικασία όπως κάνουν άλλες δυνάμεις στην πράξη. Για παράδειγμα, τόσο η συμμετοχή οσο και οι κινητοποιήσεις για να βγουν οι βαθμοί των τηλεξετάσεων από πλευράς των σχημάτων της ραπαν-σαφν και αρ.εν, συμβάλουν στην αναγνώριση και νομιμοποίηση αυτής της παρωδίας. Αντίθετα η απευθυνση στον κόσμο να υιοθετήσει την μάχιμη στάση της συλλογικής αποχής από τις τηλε-εξεταστικες για να απονομιμοποιήσει την ι διιαδικασία, είναι το μοναδικό που θα μπορούσε να απαντήσει την απομαζικοποίηση των συλλογικών διαδικασιών. Για αυτό ως Αγωνιστικές Κινήσεις καλέσαμε τους φοιτητές να στηρίξουν τα όργανα πάλης τους μέχρι την ανατροπή του νομοσχεδίου κόντρα στους εκβιασμούς.

Οι εξεταστικές για εμάς είτε είναι δια ζώσης είτε διαδικτυακές έχουν ταξικό χαρακτήρα. Υπάρχουν για να κόβουν τους φοιτητές, για να κάνουν ακόμα περισσότερο εντατικοποίημενες τις σχολές μας. Θέλουν να μας πείσουν ότι φταίμε εμείς που δεν διαβάσαμε αρκετά και δεν περάσαμε το μάθημα και όχι οι τεράστιες ύλες μαθημάτων, τα εκτός ύλης θέματα, οι καθηγητικές αυθαιρεσίες. Το καθηγητικό κατεστημένο μαζι με τους πρυτάνεις και τους κοσμήτορες είναι που μεταβιβάζουν την επίθεση στις σχολές μας, ανέλαβαν αυτόν τον ρόλο και στις τηλε-εξετάσεις.

Στα μαζικά κοψίματα πρέπει να απαντήσουμε συλλογικά μέσα από τα όργανα πάλης μας μαζί απευθυνόμενοι στους πραγματικούς μας συμμάχους που βιώνουμε μαζί την επίθεση. Να μην έχουμε καμία αυταπάτη ότι ο ατομικός δρόμος που θέλει να μας σπρώξει το σύστημα θα μας λύσει τα προβλήματα .Να μην υποταχθούμε στην κανονικότητα των μαζικών κοψιμάτων και των fast-track εξεταστικών, αλλά να αντισταθούμε στην επίθεση τους, διεκδικώντας ανθρώπινους όρους σπουδών!