ΑΘΗΝΑ | ΝΟΜΙΚΗ, Καταγγελία για το λοκ-αουτ στη σχολή

Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία που προσπαθεί να εξαπολύσει για μια ακόμα φορά το σύστημα με κάθε μηχανισμό του και στην προκειμένη κατακλύζοντας την Νομική με αστυνομικές δυνάμεις, επιβάλλοντας lock out ενόψει Πολυτεχνείου. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια αυτού του σάπιου συστήματος που προσπαθεί ξανά να φιμώσει την φωνή της νεολαίας και του λαού, μπροστά στον επικείμενο εορτασμό για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Άλλη μια χρονιά όπως και τις προηγούμενες εφαρμόζεται lockout στην σχολή κόντρα στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του φοιτητικού συλλογικού για συμμετοχή στον 3ημερο εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Συνολικά οι καθηγητές και η πρυτανεία ως όργανα της κυβέρνησης και του συστήματος επιχειρούν να διαγράψουν την εξέγερση του Νοέμβρη από τα μυαλά μας και να τρομοκρατήσουν κάθε φωνή που παλεύει τα ίδια αιτήματα που έβαζαν μπροστά ο λαός και η νεολαία το 73. Μας θέλουν υποταγμένους στην λυσσαλέα επίθεσή τους. Δεν θέλουν να ακουστεί η φωνή της νεολαίας και του λαού για αυτό την καταπνίγουν με τρομοκρατία και καταστολή . Γιατί ξέρουν πολύ καλά οτι με αγώνες υπερασπίζουμε τα δικαιώματά μας. Και φοβούνται γιατί οπως αποδεικνύει και ο Νοέμβρης , οι αγώνες νικούν. Τα ίδια αιτήματα που χαρακτήρισαν την εξέγερση του Πολυτεχνείου (ψωμί- παιδεία - ελευθερία, έξω ΗΠΑ-ΝΑΤΟ) πρέπει και εμείς σήμερα να συνεχίσουμε να τα προβάλλουμε ως πιο επίκαιρα από ποτέ. Όλα αυτά τα αιτήματα που παραμένουν ανεκπλήρωτα αλλά και ο παλλαϊκός αγώνας που ξεδιπλώθηκε και έφτασε να μιλάει για ανεξαρτησία και λαοκρατία, φωτίζει τους δικούς μας αγώνες, στο σήμερα και στο αύριο.

Είναι προκλητικό 50 χρόνια μετά, να καταπατάται το άσυλο από αστυνομικές δυνάμεις, να αποκλείεται η είσοδος σε φοιτητές από lock out της πρυτανείας.Το άσυλο ιδιαίτερα αυτές τις μέρες πρέπει να είναι ανοιχτό πλατιά στο λαό και την νεολαία που θα έρθουν να μαζικοποιήσουν για ακόμα μια χρονιά το Πολυτεχνείο! Είναι δικαίωμα μας και θα το υπερασπιστούμε! Να απαιτήσουμε να αποχωρήσουν όλες οι αστυνομικές δυνάμεις από την σχολή. Οι φοιτητές να σπάσουμε την τρομοκρατία που θέλει να επιβάλει το σύστημα συνολικά μαζικοποιώντας στον 3ημερο εορτασμό του Πολυτεχνείου και την αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στις 17 Νοέμβρη!

Για τις ζωές μας θέλει αγώνα, οργάνωση και αντίσταση!