ΑΘΗΝΑ | Απολύουν εργαζόμενο στο ΕΚΠΑ για την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση!

Οι πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, προχωρούν στην απόλυση του Δ.Α., μέλος του Κ.Σ. της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, επειδή συμμετείχε σε κινητοποίηση που αποφάσισε η γενική συνέλευση του συλλόγου του. Η πρυτανεία εφαρμόζοντας πιστά την πολιτική της κυβέρνησης, αφού ξεκίνησε ΕΔΕ σε βάρος ΌΛΟΥ του ΔΣ του συλλόγου διοικητικών, προχωρά στην εκδικητική απόλυση του επί 19 χρόνια συμβασιούχου Δ.Α.

 

Αυτές οι πρακτικές προκύπτουν από μια συγκεκριμένη πολιτική που εφαρμόζουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και της πολιτικής ζωής. Τη μετατόπιση του πολιτικού σκηνικού ολοένα και πιο δεξιά. Προφανώς αυτή η πολιτική δεν μπορεί να επιτρέπει στους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων να δείχνουν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των φοιτητών. Δεν μπορεί να επιτρέπει στον λαό να σηκώνει κεφάλι.

 

Το σύστημα προχωράει σε μια βιομηχανία διώξεων σε βάρος αγωνιστών. Όπως βλέπουμε τον τελευταίο καιρό με τις διώξεις φοιτητών, εκπαιδευτικών και εργαζομένων, τις απειλές για πειθαρχικά. Θέλουν να βγάλουν τους αγώνες στην παρανομία, να ποινικοποιήσουν τη συλλογική και οργανωμένη πάλη. Οι νόμοι Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, ο νέος ποινικός κώδικας έρχονται να χτυπήσουν τα δικαιώματα λαού και νεολαίας στις κινητοποιήσεις και την απεργία. Είναι ξεκάθαρα διατεθειμένοι να φτάσουν στα άκρα για να μην ακούγεται καμία φωνή που θα εναντιώνεται στην κυρίαρχη πολιτική.

 

Θέλουν να βάλουν τον λαό και τη νεολαία στον γύψο. Για να παρακολουθούν ανήμποροι τις εξελίξεις. Για να μην αντιδρούν ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν δικαιώματα.

 

Σε αυτές τις πρακτικές οι εργαζόμενοι και φοιτητές δεν έμειναν και δεν πρέπει να μείνουν αμέτοχοι. Όταν η κυβέρνηση δείχνει ένα από τα χειρότερά της πρόσωπα, αφήνοντας έναν εργαζόμενο στον δρόμο, λαός και νεολαία μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Να αντισταθούμε στο σύστημα που θέλει να σκύψουμε το κεφάλι και να υποτασσόμαστε!

 

Στον δρόμο σπάμε την τρομοκρατία

 

  • Να παρθεί πίσω η απόλυση του Δ. Α. – Άμεση επαναπρόσληψή του
  • Να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ οι διώξεις
  • Κάτω τα χέρια από τη συλλογική και οργανωμένη πάλη