Απολύουν ξανά τον Δημήτρη Αντωνίου, Η βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας δεν θα περάσει

Η διοίκηση του ΕΚΠΑ απολύει για άλλη μία φορά τον εργαζόμενο διοικητικό υπάλληλο Δημήτρη Αντωνίου. Έπειτα από τις κινητοποιήσεις του φοιτητικού κινήματος ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, δεν του ανανέωσε τη σύμβαση μόνο και μόνο επειδή συμμετείχε στις δράσεις του σωματείου του στο πλευρό των φοιτητών που αγωνίζονταν ενάντια στην τηλεκαταστολή.

 

Δύο μόλις μήνες μετά την ανανέωση της σύμβασης του ανακοινώνεται η οριστική απόλυση του. Αυτή τη φορά επικαλέστηκαν πιέσεις που ασκήθηκαν «από τα πάνω»: από το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις της βαρβαρότητας και της εκμετάλλευσης. Και οι εκφραστές τους γνωρίζουν καλά πως η διάλυση των δικαιωμάτων του λαού δεν είναι δυνατή χωρίς καταστολή και τρομοκρατία των αγώνων του!

Εκεί λογοδοτούν και οι πρυτάνεις που ως μεγαλοκαθηγητικό κατεστημένο που υλοποιούν την επίθεση στα δικαιώματα των φοιτητών. Είναι και αυτοί εχθροί του φοιτητικού κινήματος και, όποτε χρειαστεί, αποτελούν άμεσα εκφραστές της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής όπως όταν  δίνουν εντολή σε αστυνομικές δυνάμεις να μπαίνουν σε σχολές και να συλλαμβάνουν αγωνιζόμενους φοιτητές καταπατώντας το άσυλο, όταν τους περνούν από πειθαρχικες διώξεις.

Οι φοιτητές δειχνουμε την αλληλεγγύη μας στον Δημήτρη Αντωνίου και σε όλους τους διωκόμενους για την πολιτική και τη συνδικαλιστική τους δράση. Καταγγέλλουμε απερίφραστα τις διώξεις  στους εκπαιδευτικούς, στα λιμάνια, στις γειτονιές, τη σωρεία πειθαρχικών και δικαστικών διώξεων που φορτώνονται στην πλάτη του κινήματος. Η βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας σπάει με αγώνες και στους δρόμους. μαζί με τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς, τον λαό και τη νεολαία. Θέλουν να τρομοκρατήσουν τον λαό για να μην αγωνίζεται. Για να τον μετατρέψουν σε θεατή των εξελίξεων χωρίς να αντιδρά στην επίθεση.

Δε θα τους περάσει!

 

Αλληλεγγύη στον Δημήτρη Αντωνίου

η καταστολή και η τρομοκράτηση των αγώνων δεν θα περάσει

Όλοι στους δρόμους ενάντια στη βιομηχανία διώξεων!