20o Camping Αγωνιστικών Κινήσεων και Μαθητικής Αντίστασης!

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση συνδιοργανώνουμε και φέτος τις διακοπές μας, για 20η συνεχόμενη χρονιά, στο camping «ΑΓΙΑΝΝΗΣ» στην Κίρρα Φωκίδας, την περίοδο 20-29/7.

Το 20ο camping διοργανώνεται σε μία περίοδο που το υπό διαμόρφωση τοπίο στη χώρα μας, για τον λαό και την νεολαία, προβλέπεται όλο και πιο μαύρο, με την επίθεση από την πλευρά του συστήματος να εντείνεται με λυσσαλέο τρόπο. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε άξια τα καθήκοντα της υπηρέτησης των συμφερόντων της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών, του βαθέματος της επίθεσης στα δικαιώματά μας. Έθεσε στο στόχαστρο εμάς και τις οικογένειες μας, μέσω της εντατικοποίησης και πειθάρχησης στις σχολές μας, με τις μειώσεις στους μισθούς των γονιών μας (όσοι εργάζονται φυσικά!) και μέσα από μια σειρά αντιδραστικούς νόμους που οδηγούν στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση του λαού συνολικά!

Όσον αφορά το κόμμα που αναδείχθηκε στην κυβέρνηση από τις κάλπες της 7ης Ιούλη, τη ΝΔ, έχει δώσει πολλάκις τα εχέγγυα και στο παρελθόν, αλλά και με τις προεκλογικές εξαγγελίες, για την αντιλαϊκή- αντεργατική πολιτική που θα ακολουθήσει. Είναι γνωστό άλλωστε ότι σκοπεύει στις επόμενες μέρες να καταργήσει, το ήδη χτυπημένο από το ΣΥΡΙΖΑ, Άσυλο αγώνων. Ταυτόχρονα βλέπουμε το τέρας του φασισμού να προσπαθεί να δηλητηριάσει τα μυαλά και τις συνειδήσεις του κόσμου, ενώ η χώρα γεμίζει από μέρα σε μέρα με όλο και περισσότερες νατοϊκές βάσεις, εμπλέκοντάς μας στα δολοφονικά σχέδια των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, θέτοντας σε κίνδυνο εμάς, αλλά και τους γείτονες λαούς!

Υπό αυτές τις συνθήκες, και με το κίνημα να βρίσκεται στην άκρη, νεολαία και λαός, έχοντας πειστεί ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη, ακολουθούν τον ατομικό δρόμο που προωθεί το σύστημα, το δρόμο της εσωστρέφειας και της απογοήτευσης. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση κοντράρουμε και προσπαθούμε να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα καθημερινά στις σχολές και στα σχολεία.

Κοντράρουμε αυτό το κλίμα και στις διακοπές. Το camping μας αποτελεί μια συλλογική πρόταση μακριά από τα αστικά πρότυπα. Διαμορφώνουμε τις διακοπές μας όπως εμείς θέλουμε μέσα από την λειτουργία ομάδων, προτάσσοντας για άλλη μια χρονιά το τρίπτυχο ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Μέσα από συζητήσεις και εκδηλώσεις, προβληματιζόμαστε για τις πολιτικές εξελίξεις που μας θέτουν στο στόχαστρο και αναζητούμε λύσεις στην κατεύθυνση της αντίστασης και της διεκδίκησης. Εναντιωνόμαστε στην λογική που θέλει να ξεχνάμε τα προβλήματα μας το καλοκαίρι.

Στα πλαίσια των διακοπών μας, βέβαια, δεν ξεχνάμε να ξεκουραστούμε και να ψυχαγωγηθούμε μέσα από μια σειρά από δραστηριότητες (beach volley, τουρνουά τάβλι, γλέντια και άλλα πολλά). Διασκεδάζουμε και εκφραζόμαστε συλλογικά!

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση καλούν την νεολαία να στηρίξει το camping μας, ως μια διαφορετική πρόταση διακοπών. Σε μια περίοδο που το σύστημα θέλει να μας πλασάρει μια μαύρη πραγματικότητα, εμείς επιλέγουμε τον συλλογικό δρόμο ακόμη και στις διακοπές μας!

Πιο συγκεκριμένα στο camping δε ξεχνάμε αυτά που μας απασχολούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Την Τετάρτη 24.07 η πρώτη κεντρική εκδήλωση έχει θέμα «Οι ιδεολογικές ρίζες του ρεφορμισμού (ΚΝΕ) και οι πρακτικές του στο κίνημα». Σε αυτήν συζητάμε για ιδεολογικά ζητήματα, για τις ρίζες των απόψεων της ΚΝΕ και για ποιο λόγο είναι μία ρεφορμιστική δύναμη, αλλά και τι αντίκτυπο έχουν σήμερα αυτές οι απόψεις στο κίνημα και στη δράση. Συζητάμε και προβληματιζόμαστε γύρω από το νέο τοπίο που διαμορφώνεται με την νέα κυβέρνηση, τι έχει να περιμένει ο λαός και ιδιαίτερα η σπουδάζουσα νεολαία την επόμενη μέρα στις σχολές και πως φυσικά οφείλουμε να οργανωθούμε από σήμερα για να αντισταθούμε στο νέο γύρο επίθεσης που έρχεται. Όλα αυτά το Σάββατο 27.07 στην εκδήλωση με τίτλο «Το αντιδραστικό πολιτικό σκηνικό και οι προκλήσεις της νεολαίας».

Όπως κάθε χρόνο θα υπάρξουν θεματικά εργαστήρια ένα της Μαθητικής Αντίστασης (Τρίτη 23.07) και ένα των φοιτητών των ΤΕΙ (Παρασκευή 26.07). Ένα εργαστήριο για το γυναικείο ζήτημα τη Δευτέρα 22.07, αλλά και άλλα εργαστήρια με πρωτοβουλία των ομάδων του camping. 

Φυσικά δε ξεχνάμε ότι κάνουμε διακοπές! Διασκεδάζουμε με προβολές ταινιών, εκδρομές και Latin χορούς (Παρασκευή 26.07). 

Γλεντάμε με παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια (Σάββατο 29.07), με τους: Kώστας Μπούτσης (Λαούτο, Φωνή), Γιώργος Μπαλάσκας (Bιολί), Nατάσα Γκαραλιάκου (Φωνή).