Πειθαρχικά Παραπτώματα: Για αυτούς που βιάστηκαν να συμφωνήσουν με τη διάταξη του νομοσχεδίου Κεραμέως

Ή αλλιώς:

1. Ποιος επιθυμεί την καταστροφή της κινητής και ακίνητης περιουσίας του πανεπιστημίου του;

Οι φοιτητές που ξεπαγιάζουν κάθε χειμώνα στη Πολυτεχνική του ΑΠΘ από τα σπασμένα τζάμια που χρόνια τώρα μένουν χωρίς επισκευή;

Οι φοιτητές, μέλη πολιτιστικών ομάδων, που χρησιμοποιούν τους χώρους, τα αμφιθέατρα, τον εξοπλισμό των σχολών για τις δράσεις τους και τα προσέχουν σαν τα μάτια τους γιατί φυσικά και δεν έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν δικά τους;

Οι φοιτητές που «παρακαλάνε» για «μισή» εκτύπωση σημειώσεων από τα φωτοτυπικά μηχανήματα των σχολών; Αυτοί προκαλούν την καταστροφή τους;

2. Ποιος επιθυμεί τη ρύπανση του χώρου των σχολών;

Ποιος φοιτητής επιθυμεί να κάνει μάθημα, να χαλαρώνει με την παρέα του, να διασκεδάζει σε ένα χώρο βρώμικο;

Τα αριστερά σχήματα και οργανώσεις που μετά από κάθε δράση τους αφήνουν το χώρο πιο καθαρό απ’ ότι ήταν;

Οι κοινόχρηστοι χώροι ρυπαίνονται όταν δεν υπάρχει και το αντίστοιχο προσωπικό για να τους καθαρίσει, δηλαδή όταν απολύονται εργαζόμενοι.

Φτιάχτηκε βέβαια και ο όρος «αφισορύπανση». Και αυτοί που τον δημιούργησαν δεν έχουν ίχνος περιβαλλοντικής ευαισθησίας! Αυτό που τους ενοχλεί πραγματικά, που τους «ρυπαίνει» την ηρεμία είναι αυτά που γράφονται πάνω στις αφίσες των αριστερών και συνδικαλιστικών σχημάτων.

3. Τι εννοούν με τη «λογοκλοπή» και την «παραβίαση του αδιάβλητου των εξετάσεων»;

Αφού στα περισσότερα μαθήματα αν δεν γράψεις με τη μορφή «copy paste» την απάντηση κόβεσαι. Αν δεν παπαγαλίσεις από τις πανελλαδικές μέχρι και σε κάθε μάθημα της σχολής θεωρείσαι ανίκανος.

Αφού στα περισσότερα μαθήματα, ειδικά τώρα με την εφαρμογή της τηλε- εξέτασης, η αντιγραφή έχει γίνει «σπορ» για λίγους και εκλεκτούς.

4. Τι είδους άδεια πρέπει να ζητήσει κάποιος για να διοργανώσει εκδήλωση στο χώρο των σχολών;

Αφού οι πολιτιστικές ομάδες του ΑΠΘ τα τελευταία χρόνια λαμβάνουν απανωτά «όχι» στη χρήση των χώρων των σχολών από τους «αρμόδιους». Καθημερινά έβρισκαν κάγκελα κατεβασμένα και πόρτες κλειδωμένες. Και επίσης πόσο κολάσιμο αδίκημα μπορεί να είναι η χρήση του χώρου από τους φοιτητές, τους συνδικαλιστές και το λαό, χωρίς άδεια. Μάλλον κάτι άλλο τους ενοχλεί…

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους τα πειθαρχικά έχουν καθαρή πολιτική στόχευση και είναι η φίμωση η εξαφάνιση κάθε φωνής που αντιστέκεται μέσα στις σχολές!