ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ LOCKDOWN, ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΖΩΗ!

Η πανδημία προελαύνει στη χώρα, με συνεχώς αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων και θανάτων. Η κυβέρνηση, όμως, έκανε την αυτοκριτική της για την διαχείριση της πανδημίας. Τι αυτοκριτική; Εκτιμήσαμε λάθος κάποια πράγματα είπαν, λίγο-πολύ. Κάποια απειροελάχιστα, γιατί τα περισσότερα τα εκτίμησαν σωστά και τα υπερασπίζονται. Υπερασπίζονται λ.χ, ότι εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες σχετικά με την ενίσχυση των νοσοκομείων και της περίθαλψης. Υπερασπίζονται το άνοιγμα του τουρισμού, χωρίς επί της ουσίας μέσα πρόληψης της διασποράς. Υπερασπίζονται την κατάσταση στα Μ.Μ.Μ. Δεν λένε κουβέντα για τις συνθήκες που δουλεύει ο λαός, στην παραγωγή και γενικά, με ελλιπή έως καθόλου μέσα προστασίας. Ταυτόχρονα με την «αυτοκριτική», λοιπόν, εξαπολύεται και το δριμύ «κατηγορώ» στους «πραγματικούς υπεύθυνους» της έξαρσης της πανδημίας. Στον ανεύθυνο λαό και την πιο ανεύθυνη νεολαία, που γλεντάει, συνωστίζεται και «διασπείρει τον ιό». Που αγωνίζεται στα σχολεία για μέσα προστασίας και ολιγομελή τμήματα και «διασπείρει τον ιό».

Lockdown, απαγορεύσεις και διπλά πρόστιμα λοιπόν, φορτώνουν ξανά στις πλάτες λαού και νεολαίας -ίδιο και χειρότερο- το πλαίσιο καταστολής και τσακισμένων δικαιωμάτων των εαρινών μηνών. Ας δούμε, όμως, την κατάσταση και πιο συγκεκριμένα. Στα νοσοκομεία, οι γιατροί και το υγειονομικό προσωπικό βογκάνε από το φόρτο εργασίας και τις ελλείψεις κυριολεκτικά στα ΠΑΝΤΑ. Πως θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση; Εμείς λέμε: Ίση, πλήρης και δωρεάν πρόσβαση στην υγεία για όλο το λαό. Μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, νέες κλίνες ΜΕΘ, καθολικά δωρεάν τεστ, άνοιγμα των νοσοκομείων που έχουν κλείσει και νέων κλινών για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τη μία, αλλά και για να μπορούν να λειτουργούν τα νοσοκομεία ως ΓΕΝΙΚΑ νοσοκομεία, στα οποία ο λαός θα μπορεί να νοσηλευτεί από όποια ασθένεια και αν νοσεί. Τι γίνεται πραγματικά; Αναστολή τακτικών χειρουργείων και ιατρείων κατά 80%, μετατρέποντας ουσιαστικά τα νοσοκομεία της χώρας σε νοσοκομεία covid. Καμία μόνιμη πρόσληψη, παρά διερεύνηση για ολιγόμηνες συμβάσεις ιδιωτών γιατρών. Απλήρωτες και υπεράριθμες σε βαθμό εξόντωσης υπερωρίες του υγειονομικού προσωπικού. Τέλος, και επειδή πολύς λόγος έχει γίνει από τον υπουργό Υγείας και το πολιτικό προσωπικό του συστήματος για τις καινούριες Μ.Ε.Θ που φτιάχτηκαν, φαίνεται ότι τελικά πρόκειται για «βαφτίσια». Κλίνες Μ.Α.Φ( Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας), δηλαδή, που μετονομάζονται σε Μ.Ε.Θ, ή ακόμα και απλά κρεβάτια με απαρχαιωμένο εξοπλισμό που θυμίζει με αρκετή φαντασία εξοπλισμό Μ.Ε.Θ, βαφτίζεται Μ.E. Η ευθύνη τους βαραίνει ακέραια, και είναι εγκληματική!

Ας δούμε όμως τι γίνεται και με τα πανεπιστήμια, που τα πράγματα θεωρούνται πιο «κανονικά». Γιατί έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα από το σύστημα, προώθησης της φάρσας της τηλέ-εκπαίδευσης και προσπάθειας εμπέδωσής της στα μυαλά των φοιτητών. Η θέση μας παραμένει αμετακίνητη: ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ σε όλους τους τόνους το ταξικό σφαγείο που ακούει στο όνομα τηλε-εκπαίδευση. Ποια ήταν όμως η πραγματικότητα στις σχολές πριν κλείσουν; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ σχετικά με τη διασφάλιση μέσων προστασίας για τους φοιτητές. Ακόμα και σε κλινικές ιατρικών σχολών, είχαμε εβδομαδιαίο στοίβαγμα φοιτητών ιατρικής οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε ένα (1!) τεστ στην αρχή του εξαμήνου! Ακόμα και σε περιπτώσεις που υπήρχαν διαγνωσμένα κρούσματα σε σχολές, είχαμε τεστ με το σταγονόμετρο για τους υπόλοιπους φοιτητές!

Και οι φοιτητές λοιπόν, καλούνται να «πληρώσουν τα σπασμένα» της πανδημίας, πηγαίνοντας πίσω τις σπουδές τους ολόκληρα εξάμηνα. Όσοι έχουν δυνατότητα για καθυστερήσεις, βέβαια. Οι υπόλοιποι μπορούν πάντα να τα παρατήσουν. Στην ακραία εντατικοποιημένη πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί στις σχολές και συνεχώς εντείνεται, υπάρχουν και οι υποχρεωτικές πτυχιακές εργασίες και πρακτικές σε ολοένα και περισσότερες σχολές. Τι θα γίνει, λοιπόν, με τους φοιτητές που δεσμεύονται με περάτωση των παραπάνω για την απόκτηση του πτυχίου; Το σύστημα είτε εντάσσει και τα παραπάνω στην τηλεκπαίδευση, είτε προετοιμάζεται να φορτώσουν στους φοιτητές όποιες καθυστερήσεις γι τη δια ζώσης εκπόνηση.

Για μας είναι καθαρό. Ο λαός και η νεολαία δεν μπορούν, και δεν πρέπει, να φορτωθούν και άλλα βάρη λόγω της πανδημίας. Έχουμε ήδη αρκετά. Οι αγώνες μας δεν μπορούν, και δεν πρέπει, να μπουν σε καραντίνα, γιατί είναι το πραγματικό μας όπλο για την ανατροπή αυτής της κατάστασης που μας σκορπάει τη ζωή, και καταλήγει πλέον λίγο-πολύ να αμφισβητεί το δικαίωμα μας σε αυτήν.

Η απαγόρευση της διαδήλωσης του Πολυτεχνείου δεν έχει πραγματικό υγειονομικό πρόσημο, αλλά καθαρά πολιτικό! Η κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδέψει με το περιεχόμενο της εξέγερσης που είναι σταθερά πρόβλημα για το σύστημα. Μετά την νομική κατάργηση του Ασύλου, τον νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, τα πολλαπλά χτυπήματα σε διαδηλώσεις, τις συλλήψεις και προσαγωγές αγωνιστών, χρησιμοποιούν το lockdown για να φέρουν ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα στις ελευθερίες μας!

Η 17 Νοέμβρη δεν μπαίνει σε καραντίνα! Να βγούμε μαζικά στους δρόμους, με όλα τα μέσα προστασίας, και να διαδηλώσουμε!