Λίγα λόγια για το κάμπινγκ των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης (φωτογραφίες και βίντεο)

Την περασμένη Δευτέρα 29/7 ολοκληρώθηκε τυπικά το 20ο κάμπινγκ των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης. Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του CAMPING AYANNIS, ένα χώρο σχετικά ιδανικό για περιπτώσεις ομαδικών κάμπινγκ δίπλα στην Κίρα της Φθοιώτιδας.

Το κάμπινγκ των νεολαίων πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τις πολλαπλές εκλογικές διαδικασίες που ξεκίνησαν μέσα Απρίλη και έληξαν αρχές Ιούλη. Διαδικασίες που προφανώς άφησαν το στίγμα τους στις συζητήσεις, οργανωμένες και μη, που γινόντουσαν εκεί. Παράλληλα συνέπεσε με την επίθεση που ξεκίνησε με το ...καλημέρα η νέα κυβέρνηση ενάντια στα δικαιώματα της μαθητικής και σπουδάζουσας νεολαίας με κορυφαίο το ζήτημα της πλήρους κατάργησης του Ασύλου. Έτσι την Τρίτη 23 Ιούλη οι φοιτητές και οι μαθητές πήγαν στην Αθήνα για να συμμετάσχουν και να συμβάλουν σε μια μαζική και σημαντική πορεία νεολαίας που μπορεί μεν να είχε πανελλαδικά χαρακτηριστικά αλλά δημιούργησε θετικές εντυπώσεις για τα κινηματικά αντανακλαστικά απέναντι στις διαθέσεις της κυβέρνησης.


Οι επόμενες μέρες κύλησαν μεταξύ ξεκούρασης, διασκέδασης αλλά και συζητήσεων κεντρικών και θεματικών μεταξύ των ομάδων που δημιουργήθηκαν από την πρώτη μέρα. Η μια από τις κεντρικές συζητήσεις, στις 24/7, είχε θέμα τις "Ιδεολογικές ρίζες του ρεφορμισμού και τις πρακτικές του στο κίνημα". Ήταν μια πλούσια συζήτηση που στάθηκε ιδιαίτερα στο ρόλο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά και άλλων οργανώσεων, μέσα από εισηγήσεις και παρεμβάσεις που έπιαναν αρκετά διεξοδικά, πέρα από τα ιστορικά στοιχεία, ζητήματα ιδεολογίας και πολιτικής, φυσικά και τη στάση τους στο κίνημα.


Η δεύτερη συζήτηση, στις 27/7, είχε θέμα "Το αντιδραστικό πολιτικό σκηνικό και οι προκλήσεις της νεολαίας". Μια συζήτηση που προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσων συμμετείχαν στο κάμπινγκ και πέρα από τις διαπιστώσεις για την πολιτική συγκυρία απέκτησε και ένα χαρακτήρα προετοιμασίας για τις επόμενες κινηματικές διαδικασίες.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η επίσκεψη στο Δίστομο στις 25/6. Μια επίσκεψη που προκάλεσε συγκίνηση σε όσους συμμετείχαν όταν άκουγαν την εξιστόρηση των γεγονότων. Προκάλεσε και αισθήματα οργής κατά του φασισμού και του καπιταλιστικού - ιμπεριαλιστικού συστήματος που τον γεννά αλλά και την υπόσχεση ότι θα κάνουμε τα πάντα ώστε η πάλη κατά του φασισμού να γίνει υπόθεση του εργατικού και λαϊκού κινήματος και όχι κάποιων αυτόκλητων ζορό που στοχεύουν αποκλειστικά την Χρυσή Αυγή!
Το φετινό κάμπινγκ έκλεισε την Κυριακή 28/7 με παραδοσιακό - νησιώτικο γλέντι και τραγούδι από τους Κώστα Μπούτση (λαούτο - φωνή), Γιώργο Μπαλάσκα (βιολί) και την Νατάσα Γκαραλιάκου (φωνή).

Ως προς το οργανωτικό κομμάτι μπορούμε με άνεση να πούμε ότι οι νεολαίοι απέδειξαν για άλλη μια φορά τι σημαίνει Αυτοοργάνωση, Συλλογικότητα και Αλληλεγγύη!

Αυτά ως μια σύντομη ανταπόκριση από εμάς. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στους νεολαίους των Αγωνιστικών Κινήσεων, της Μαθητικής Αντίστασης αλλά και εργαζόμενους νεολαίους που πλαισίωσαν το κάμπινγκ τις τελευταίες του μέρες.

Εμείς πάντως, αν και ...λίγο μεγαλύτεροι, περάσαμε καλά! Απ' όλες τις απόψεις!