Και τώρα: Κόντρα στα αστικά πρότυπα, διαμορφώνουμε τις διακοπές μας συλλογικά!

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση συνδιοργανώνουμε και φέτος τις διακοπές μας στο camping “Αι Γιάννης” στην Κίρρα Φωκίδας, την περίοδο 20-29/7.

Το τοπίο που διαμορφώνεται για τον λαό και την νεολαία στη χώρα μας προβλέπεται όλο και πιο μαύρο, με την επίθεση από την πλευρά του συστήματος να εντείνεται με λυσσαλέο τρόπο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως άξιος συνεχιστής των προηγούμενων κυβερνήσεων, τσιράκι των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών θέτει στο στόχαστρο εμάς και τις οικογένειες μας, μέσω της εντατικοποίησης και πειθάρχησης στις σχολές μας, με τις μειώσεις στους μισθούς των γονιών μας (όσων εργάζονται φυσικά!) και μέσα από μια σειρά αντιδραστικούς νόμους που οδηγούν στην φτωχοποίηση και την εξαθλίωση του λαού συνολικά! Ταυτόχρονα βλέπουμε το τέρας του φασισμού να προσπαθεί να δηλητηριάσει τα μυαλά και τις συνειδήσεις του κόσμου, ενώ η χώρα γεμίζει από μέρα σε μέρα με όλο και περισσότερες νατοϊκές βάσεις, εμπλέκοντας μας στα δολοφονικά σχέδια των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, θέτοντας σε κίνδυνο εμάς, αλλά και τους γείτονες λαούς!

Υπό αυτές τις συνθήκες, και με το κίνημα να βρίσκεται στην άκρη, νεολαία και λαός, εμπεδώνοντας την κατάσταση ως μη αναστρέψιμη, ακολουθούν τον ατομικό δρόμο που προωθεί το σύστημα, το δρόμο της εσωστρέφειας και της απογοήτευσης.

Ακόμα και το καλοκαίρι θέλουμε οι διακοπές μας να αποτελούν μια συλλογική πρόταση μακριά από τα αστικά πρότυπα. Διαμορφώνουμε τις διακοπές μας όπως εμείς θέλουμε μέσα από την λειτουργία ομάδων, προτάσσοντας για άλλη μια χρονιά το τρίπτυχο ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Μέσα από συζητήσεις και εκδηλώσεις, προβληματιζόμαστε για τις πολιτικές εξελίξεις που μας θέτουν στο στόχαστρο και αναζητούμε λύσεις στην κατεύθυνση της αντίστασης και της διεκδίκησης. Εναντιωνόμαστε στην λογική που θέλει να ξεχνάμε τα προβλήματα μας το καλοκαίρι.

Στα πλαίσια των διακοπών μας, βέβαια, δεν ξεχνάμε να ξεκουραστούμε και να ψυχαγωγηθούμε μέσα από μια σειρά από δραστηριότητες ( beach volley, τουρνουά τάβλι, ρεμπέτικο γλέντι κλπ.). Διασκεδάζουμε και εκφραζόμαστε συλλογικά!

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση καλούν την νεολαία να στηρίξει το καμπινγκ μας, ως μια διαφορετική πρόταση διακοπών. Σε μια περίοδο που το σύστημα θέλει να μας πλασάρει μια μαύρη πραγματικότητα, εμείς επιλέγουμε τον συλλογικό δρόμο ακόμη και στις διακοπές μας!