ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | «Αισθητικός φασισμός» η αφισοκόλληση για τον κ.Γκλαβίνη….

«Η αφισοκόλληση είναι μια παθογένεια της μεταπολίτευσης (....)», είναι «εικόνα παρακμής του δημοσίου χώρου μας» και καταληκτικά «Αυτό έχει όνομα και λέγεται αισθητικός φασισμός»! Τάδε έφη ο καθηγητής και κοσμήτορας τη Νομικής ΑΠΘ, Π.Γκλαβίνης σε μήνυμά τους προς τους φοιτητές της σχολής σήμερα, 20/5, μόλις δύο μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές. 

Ρύπανση δεν είναι οι αφίσες στους τοίχους των σχολών, ρύπανση είναι οι φασίζουσες ιδέες του συγκεκριμένου και του συστήματος που εκπροσωπεί!

 «Είναι οι καλύτεροι συνήγοροι των ιδιωτικών πανεπιστημίων» αυτοί που κολλάνε αφίσες, τόλμησε να πει, που όταν οι φοιτητές πάλευαν ενάντια στην ίδρυσή τους, αυτός καλούσε εισαγγελική παρέμβαση και χαιρόταν που οι δυνάμεις καταστολής έσπαγαν την κατάληψη του ΦΣ Νομικής. 

Και επειδή η μνήμη ορισμένων είναι περιορισμένη και «ξεχνάνε» τα πραγματικά κακώς κείμενα των Πανεπιστημίων, να θυμίσουμε ότι ήταν στην Νομική σχολή που συμφοιτητής μας έπεσε από τον δεύτερο όροφο εν ώρα μαθήματος, επειδή αναγκαστικά καθόταν στο παράθυρο σε μια αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη! Καθαρά από τύχη έζησε. Και ήταν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και οι πολιτικές οργανώσεις που κολλούσαν αφίσες στον τοίχο για να ενημερωθούν οι φοιτητές για το συμβάν και να κινητοποιηθούν. 

 Ας σκεφτεί ο κάθε φοιτητής και η κάθε φοιτήτρια, ποιος «φταίει» για την κατάσταση των σχολών από άποψη υλικών υποδομών. Ποιος ευθύνεται για τους φρενήρεις ρυθμούς σπουδών, για τις αλυσίδες μαθημάτων, για τις διαγραφές. Ποιος συνηγορεί στην επιβολή διδάκτρων στα προπτυχιακά. Ποιος ευθύνεται που οι φοιτητές πρέπει να βάζουμε βαθιά στο χέρι για να σπουδάζουμε για να πάρουμε ένα πτυχίο με τα μισά επαγγελματικά δικαιώματα. 

Το γεγονός ότι η….«αφισορύπανση» αποτελεί πλέον πειθαρχικό παράπτωμα, σύμφωνα με τον ν.Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη (4777/2020) είναι άλλο ένα στιγμιότυπο της προσπάθειας φίμωσης της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και της συνδικαλιστικής δράσης. Γιατί άλλωστε, ποιος είναι αυτός που χρειάζεται τον τοίχο για να εκφραστεί; Σίγουρα όχι οι κυβερνήσεις και οι παρατάξεις τους στα Πανεπιστήμια, αφού η προπαγάνδα τους φτάνει στα αυτά μας μέσα από διάφορους μηχανισμούς. Μηχανισμούς όπως η εκπαιδευτική διαδικασία και από καθηγητές πρόθυμους να την αναπαράξουν… 

Οι φοιτητές από την πλευρά μας να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τις….«παθογενείς» συμπεριφορές, όπως χαρακτηρίστηκαν, να υπερασπιστούμε το λαϊκό άσυλό αγώνων, να πάμε κόντρα σε ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα που δεν μας υπολογίζει και προσπαθεί με κάθε τρόπο να μας φιμώσει. 

 

-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ!

-ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

-ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

--ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Ν.ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Ν.ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ