ΗΡΑΚΛΕΙΟ| Μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Μαζικό και το χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τ' οποίο πραγματοποιήθηκε έπειτα από κάλεσμα της Ε.ΛΜ.Ε. Ηρακλείου και του συλλόγου εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος»  στην πλατεία Ελευθερίας. Οι μαζικές εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις που βλέπουμε και στην πόλη μας τον τελευταίο μήνα δίνουν αισιοδοξία, και είναι απαραίτητη η συνέχιση και η κλιμάκωσή τους απέναντι στις αντιδραστικές εξελίξεις που εκτυλίσσονται.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ και οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών συμμετείχαν με μαζικό μπλοκ στη διαδήλωση.

Μέσα απ' τη συνθηματολογία και το μοίρασμα εκατοντάδων προκηρύξεων στο κέντρο της πόλης καταδίκασαν το αντιδραστικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση μαζί με τη νέα τροπολογία, που έρχονται για να διαμορφώσουν ένα ακόμα πιο ταξικό περιβάλλον στο χώρο της εκπαίδευσης, να χτυπήσουν το λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Ανέδειξαν την ανάγκη πραγματοποίησης γενικών συνελεύσεων σε σχολεία και σχολές προκειμένου μαθητές-φοιτητές-εκπαιδευτικοί-γονείς να οργανωθούν για να απαντήσουν μαζικά στην επίθεση που εξαπολύεται απ' το σύστημα απέναντι στα δικαιώματά τους και να μπει φραγμός στο πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο.

Έγινε στο τέλος κάλεσμα από τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών στη γενική συνέλευση της Ε.ΛΜ.Ε. την Πέμπτη 28/5 στις 7 μμ  στο προαύλιο του 3ου Λυκείου.