ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Ανταπόκριση από την παρέμβαση για την εξεταστική

Πραγματοποιήθηκε χθες, 2/6 παρέμβαση των Αγωνιστικών Κινήσεων στο κέντρο της πόλης. Η παρέμβαση είχε σκοπό να στηρίξει τις κινητοποιήσεις που έγιναν σε μια σειρά πόλεις πανελλαδικά στα πλαίσια της πρωτοβουλίας των «φοιτητών ενάντια στην εξεταστική».

Παρά το δυσμενές κλίμα της περιόδου, τον ερχομό μας από μια εξουθενωτική καραντίνα, ο κόσμος ήταν δεκτικός στο να ακούσει τις θέσεις των Αγωνιστικών Κινήσεων για την εξεταστική , για τους απαράδεκτους όρους διεξαγωγής της, καθώς και για την ανάγκη διεκδίκησης του αιτήματος να κατοχυρωθούν τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου.

Αίτημα που προβάλλεται ως το πιο δίκαιο για τους φοιτητές, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν για άλλη μια φορά τα σπασμένα της κρίσης του συστήματος. Μιας κρίσης η οποία πέρα από τις υγειονομικές της διαστάσεις ,  αξιοποιείται από το καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα ως ευκαιρία για να χτυπήσει τα δικαιώματα του λαού (βλ. κατάθεση πολυνομοσχεδίου – λαιμητόμο) και να ξεζουμίσει παραπάνω τους εργαζομένους (μαζικές απολύσεις εν μέσω πανδημίας). Στο φόντο αυτών των εξελίξεων ούτε οι φοιτητές μένουν ανεπηρέαστοι, αντιθέτως βρέθηκαν παντελώς έκθετοι ,αντιμέτωποι με μια σειρά από εμπόδια. Τηλε – εκπαίδευση φιάσκο ( ή μάλλον..εκπαίδευση για όποιου η τσέπη το σηκώνει) συγγράμματα που δεν έχουν παραλάβει ακόμη, τηλε-εξεταστική και ούτω καθεξής.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι φοιτητές οφείλουμε και πρέπει να χτίσουμε τις αντιστάσεις μας,, να πουμε ένα ηχηρό όχι στην εξεταστική – σφαγείο! Να παλέψουμε για την κατοχύρωση των μαθημάτων, να μην μπούμε στον διάλογο για το ποιος είναι ο πιο ανώδυνος τρόπος εξέτασης, γιατί απλούστατα καμία επιλογή δεν έρχεται να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα μας. Να μην αποδεχτούμε τον αποκλεισμό πολλών από εμάς, μόνο και μόνο για να δώσουν λίγοι και να περάσουν πολύ λιγότεροι!