Επιλέγουμε το συλλογικό δρόμο….ακόμη και το καλοκαίρι!

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση συνδιοργανώνουμε το 19ο camping μας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Πλάκα Δρεπάνου στο Ναύπλιο στο camping Argolic Strand.

Η πραγματικότητα δείχνει ότι η κατάσταση γίνεται κάθε χρόνο και δυσκολότερη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και όλες οι προηγούμενες, περνάνε συνεχώς νέα μέτρα που κάνουν και για μας και για τους γονείς μας το βίο αβίωτο. Είτε έχουν να κάνουν με τη συνεχόμενη φτωχοποίηση μας είτε με τα εκπαιδευτικά νομοσχέδια που καταστρέφουν την ζωή μας στις σχολές και το μέλλον μας. Και βέβαια φροντίζουν να εντείνουν την εξάρτηση της χώρας από την Αμερική, γεμίζοντας τη χώρα βάσεις του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιούνται σε πολεμικές επιχειρήσεις απέναντι σε άλλους λαούς και θέτουν και εμάς σε κίνδυνο. Για πολλούς οι διακοπές θεωρούνται πλέον πολυτέλεια. Ακόμα και όταν είναι εφικτές, τις περισσότερες φορές αποτελούν έναν τρόπο να ξεσπάσουμε και να ξεχάσουμε τα προβλήματά μας, μετά από την εξαντλητική σπουδαστική χρονιά. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο camping δεν πρόκειται για απλώς φτηνές διακοπές. Προτάσσοντας το τρίπτυχο ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, προσπαθούμε να δώσουμε απάντηση τόσο στον κυρίαρχο πρότυπο διακοπών που προωθεί το σύστημα, όσο και στα συνολικότερα προβλήματα μας.

Με αυτό τον τρόπο θέλουμε οι διακοπές μας να μην αποτελούν ατομική πρόταση, αλλά συλλογική απάντηση μέσα από τη λειτουργία των ομάδων που αναλαμβάνουν την οργάνωση του camping.

Χτυπάμε τις λογικές ανάθεσης και αναλαμβάνουμε την οργάνωση των διακοπών μας!

Μέσα από τις εκδηλώσεις και τα εργαστήρια δίνουμε την δική μας εξήγηση των πολιτικών εξελίξεων που μας αφορούν άμεσα και θέλουν να μαυρίσουν τη ζωή μας και το μέλλον μας. Απορρίπτουμε τη λογική που μας θέλει να ξεχνάμε τα προβλήματά μας και επιλέγουμε το συλλογικό δρόμο και την ουσιαστική λύση τους.

Και, μιας που δεν θα μπορούσε να λείπει αυτό από τις καλοκαιρινές διακοπές μας, διασκεδάζουμε και ξεκουραζόμαστε. Με τις συναυλίες, ρεμπέτικα γλέντια, προβολές ταινιών, παρουσιάσεις βιβλίων και διάφορα τουρνουά (τάβλι, σκάκι, beachvolley) περνάμε καλά και προσπαθούμε να βρούμε ακόμη και στην ψυχαγωγία δικούς μας τρόπους έκφρασης!

Σε μια περίοδο γεμάτη δυσκολίες και απογοήτευση, οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση καλούν τη νεολαία να αρνηθεί τις προτάσεις του συστήματος και να επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο διακοπών. Μπροστά στη μαύρη πραγματικότητα διαμορφώνεται, εμείς επιλέγουμε τον συλλογικό δρόμο…ακόμη και το καλοκαίρι!