ΓΙΑΝΝΕΝΑ | Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ!

Καταγγέλλουμε την τεράστια αστυνομοκρατία, πρωτόγνωρης έκτασης, που δέχτηκε όλος ο δημοκρατικός λαός της πόλης, καθώς και την άγρια καταστολή που δέχτηκαν φοιτητές, μέλη φοιτητικών συλλόγων, στην προσπάθεια τους να συγκεντρωθούν στη Δόμπολη στις 17/11, με αποτέλεσμα βαριούς τραυματισμούς και ανοιγμένα κεφάλια. Καταστολή που δέχτηκαν και άλλοι συγκεντρωμένοι, όπως μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το χώρο του μνημείου. Επίσης, καταγγέλλουμε τις δεκάδες αναίτιες προσαγωγές που γίνανε σε ολόκληρη την πόλη με μόνο στόχο την τρομοκράτηση του λαού και την μη πραγματοποίηση των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων, στο πλαίσιο των κυβερνητικών απαγορεύσεων. Καταγγέλλουμε τις διώξεις 23 φοιτητών, οι οποίοι μετά τη μετατροπή των προσαγωγών τους σε συλλήψεις, κατηγορούνται με ανυπόστατες και βαριές κατηγορίες και σέρνονται αναίτια στα δικαστήρια, ενώ παράλληλα θέλουν να τους φορτώσουν 900 ευρώ πρόστιμα. Απαιτούμε και καλούμε τους φοιτητές να διεκδικήσουμε μαζικά και με όρους κινήματος όλες αυτές οι κατηγορίες και τα πρόστιμα να αποσυρθούνε.

Οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις που γίνανε σε πολλά σημεία της Ελλάδας, όπως και στην πόλη μας, τηρούσαν από πλευράς διαδηλωτών και συγκεντρωμένων υγειονομικά μέτρα προστασίας. Από την άλλη, η άγρια καταστολή και οι προσαγωγές, χωρίς κανένα υγειονομικό μέτρο από πλευράς των αστυνομικών δυνάμεων, δείχνουν πως μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό και να ενδιαφερθεί για την υγεία του. Αποδεικνύεται, πως η κυβέρνηση και για λογαριασμό του συστήματος που υπηρετεί, δε δίνει δεκάρα τσακιστή για την υγεία του λαού και της νεολαίας και χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την πανδημία για να χτυπήσει δικαιώματα και ελευθερίες. Την ίδια στιγμή που, με ευθύνη δική τους, η πανδημία και οι νεκροί βρίσκονται σε έξαρση, που τα νοσοκομεία καταρρέουν και το υγειονομικό προσωπικό βρίσκεται στα όρια εξάντλησης.

Τα χτυπήματα που υλοποιεί το σύστημα απέναντι σε κάθε δικαίωμα του λαού και της νεολαίας δεν έχουν προηγούμενο. Την ίδια στιγμή ετοιμάζουν ακόμα περισσότερα και ακόμα χειρότερα. Παράδειγμα το αντεργατικό τερατούργημα που θέλουν να ψηφίσουν τις επόμενες μέρες με στόχο να βγάλουν πλήρως στην παρανομία τις απεργίες και τον ταξικό συνδικαλισμό, να τσακίσουν και να ελαστικοποιήσουν ακόμα περισσότερο μισθούς και ωράρια.

Για αυτό προωθούν την άγρια καταστολή και την τρομοκρατία, συνολικά τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής. Θέλουν να φτιάξουν ένα ακόμα πιο ασφυκτικό και αντιδραστικό πλαίσιο που θα αντιστοιχίζεται στα αντιλαϊκά χτυπήματα και που θα κάνει όλο και πιο δύσκολο τις όποιες -δεδομένες για μας- αντιστάσεις και αντιδράσεις του λαού και της νεολαίας να εκδηλωθούνε. Επειδή φοβούνται το λαό και τη νεολαία, θέλουν να τον χτυπήσουν και να τον φοβίσουν. Δε θα τους περάσει. Μέσα από την οργάνωση και την πάλη μας να κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα.

Χαιρετίζουμε και παίρνουμε κουράγιο από τους εκατοντάδες λαού, φοιτητών και νεολαίας που μπόρεσαν να σπάσουν στην πράξη τις απαγορεύσεις και να πραγματοποιήσουν διαδήλωση στο κέντρο της πόλης στη 17/11, στέλνοντας το μήνυμα ότι η τρομοκρατία δε θα περάσει. Ένα συνολικό μήνυμα αντίστασης και αγώνα. Καλούμε κάθε φοιτητή από φτωχή και λαϊκή οικογένεια να δώσουμε συνέχεια σε αυτόν τον αγώνα, εν όψει της απεργίας στις 26/11, συμμετέχοντας στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώνοντας, μαζί με το λαό για να διεκδικήσουμε:

  • Να αποσυρθεί το αντεργατικό τερατούργημα
  • Δικαιώματα σε: Σπουδές-Δουλειά-Ελευθερίες-Περίθαλψη για όλους, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική
  • Να σπάσει η κρατική τρομοκρατία
  • Να σταματήσουν οι διώξεις στους 23 φοιτητές. Να αποσυρθεί κάθε κατηγορία και πρόστιμο